Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining pruža korporativna ažuriranja o projektu Rovina Valley

Euro Sun Mining pruža korporativna ažuriranja o projektu Rovina Valley

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Euro Sun Mining Inc. je objavio korporativno ažuriranje o zahtevima za licenciranje projekta Rovina Valley. Sertifikat o urbanizaciji kompanije je obnovljen 21. jula 2023. godine za još dve godine, počevši od jula 2023. Izdavanje ovog sertifikata za obnovu je glavna prekretnica u procesu dokumentacije koji rezultira Planom rezoniranja zemljišta, nakon čega će biti podneta Procena uticaja na životnu sredinu.

RVP, drugo po veličini nalazište bakra i zlata u Evropi, je mesto gde dugoročna investicija kompanije Euro Sun napreduje u obezbeđivanju vitalnih metala potrebnih za energetsku revoluciju kontinenta.

Supported by

RVP će značajno ublažiti ekonomski pritisak na okrug Hunedoara u Rumuniji, lokaciju sa dugom istorijom rudarstva, a predviđeno je da ima jedan od najmanje negativnih uticaja na životnu sredinu na planeti zbog nedostatka upotrebe cijanida i stvaranja vlažne jalovine.

Dodela obnove našeg sertifikata o urbanizaciji obezbeđuje vlasništvo minerala i omogućava Euro Sun Miningu da započne formalnu proceduru za Plan rezoniranja zemljišta nakon čega će uslediti Procena uticaja na životnu sredinu, oba su trenutno u toku. Grant Sboros, glavni izvršni direktor, Euro Sun Mining Inc.

Sboroš je dodao: „Očekivali smo duži proces obnove sertifikata o urbanizaciji, ali kroz naporan rad našeg tima i usmeravanje i pomoć u planiranju od strane vlasti, uspeli smo da ubrzamo ovu obnovu uz punu podršku rumunskih vlasti. Oduševljeni smo postignutim dokumentarnim napretkom, što predstavlja još jedan korak napred u realizaciji ovog izuzetnog evropskog projekta. Još jednom zahvaljujem našim akcionarima, višem rukovodećem timu i ljudima iz lokalnih pogođenih zajednica i zainteresovanim stranama na njihovoj stalnoj podršci dok napredujemo u realizaciji projekta Rovina Valley.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!