Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining pruža korporativna ažuriranja o projektu Rovina Valley

Euro Sun Mining pruža korporativna ažuriranja o projektu Rovina Valley

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Euro Sun Mining Inc. je objavio korporativno ažuriranje o zahtevima za licenciranje projekta Rovina Valley. Sertifikat o urbanizaciji kompanije je obnovljen 21. jula 2023. godine za još dve godine, počevši od jula 2023. Izdavanje ovog sertifikata za obnovu je glavna prekretnica u procesu dokumentacije koji rezultira Planom rezoniranja zemljišta, nakon čega će biti podneta Procena uticaja na životnu sredinu.

RVP, drugo po veličini nalazište bakra i zlata u Evropi, je mesto gde dugoročna investicija kompanije Euro Sun napreduje u obezbeđivanju vitalnih metala potrebnih za energetsku revoluciju kontinenta.

Supported by

RVP će značajno ublažiti ekonomski pritisak na okrug Hunedoara u Rumuniji, lokaciju sa dugom istorijom rudarstva, a predviđeno je da ima jedan od najmanje negativnih uticaja na životnu sredinu na planeti zbog nedostatka upotrebe cijanida i stvaranja vlažne jalovine.

Dodela obnove našeg sertifikata o urbanizaciji obezbeđuje vlasništvo minerala i omogućava Euro Sun Miningu da započne formalnu proceduru za Plan rezoniranja zemljišta nakon čega će uslediti Procena uticaja na životnu sredinu, oba su trenutno u toku. Grant Sboros, glavni izvršni direktor, Euro Sun Mining Inc.

Sboroš je dodao: „Očekivali smo duži proces obnove sertifikata o urbanizaciji, ali kroz naporan rad našeg tima i usmeravanje i pomoć u planiranju od strane vlasti, uspeli smo da ubrzamo ovu obnovu uz punu podršku rumunskih vlasti. Oduševljeni smo postignutim dokumentarnim napretkom, što predstavlja još jedan korak napred u realizaciji ovog izuzetnog evropskog projekta. Još jednom zahvaljujem našim akcionarima, višem rukovodećem timu i ljudima iz lokalnih pogođenih zajednica i zainteresovanim stranama na njihovoj stalnoj podršci dok napredujemo u realizaciji projekta Rovina Valley.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!