Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoKineski Nonferrous Gold nastavlja istraživanje u Tadžikistanu

Kineski Nonferrous Gold nastavlja istraživanje u Tadžikistanu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kineski NonFerrous Gold (CNG) ,kompanija za istraživanje i rudarstvo ,već više od 20 godina traži plemenite metale u Centralnoj Aziji. Registrovana na Kajmanskim ostrvima, istraživačka kompanija takođe ima kancelarije u Pekingu, Kini i Londonu. Glavni fokus poslovanja kompanije je Tadžikistan, gde razvija projekat Pakrut Gold, koji se nalazi unutar južnog dela Tjen Šan preklopnog pojasa.To je pojas naboranih stena koji se proteže od Aralskog mora u Uzbekistanu preko severnog dela Tadžikistana, Kine, a zatim i Mongolije.

Kompanija je prvobitno dobila dozvolu za istraživanje Pakrut 2004. godine, što joj je omogućilo da istražuje preko 6.300 ha. Područje je obuhvatalo ležišta zlata Pakrut i Istočni Pakrut, kao i nalazišta i mineralne pojave u Rufigaru, Sulfidnom i Surmjanom.

Supported by

Veliki broj značajnih mezotermalnih nalazišta zlata može se naći u Tien Shan preklopnom pojasu, drugom najvećem pojasu zlata na svetu. Oblast Pakrut je uključena u ovu provinciju, kao i u retko-metalno-polimetalni Zeravšan-Hisarski pojas mineralnih nalazišta i Kugiturinski zlatni pojas niskosulfidne zlato-kvarcne mineralizacije.

Kompanija je potom od Vlade Tadžikistana obezbedila licencu za eksploataciju zlata na projektu Pakrut 2012. Godine. Veruju da se tamo nalaze rezerve od 4,7 miliona unci zlata sa sadržajem od 0,5 g/toni. Kompanija je završila studiju izvodljivosti za projekat, koju je završio Pekinški opšti istraživački institut za rudarstvo i metalurgiju.

CNG je bio je prvi strani entitet koji je stekao 100% vlasništvo nad rudarskom licencom u republici. Poseduje licencu na 20 godina za Pakrut, a iz kompanije navode da su istraživanja na terenu uveliko u toku.

Kineski rudar veruje da će rudnik zlata Paktrul, kada bude u proizvodnji, imati vek trajanja od 19 godina. Izgradnja rudnika će trajati godinu i po dana i koštaće nešto više od 175 miliona dolara za izgradnju prve faze, a zatim još 46,5 miliona dolara za proširenje u drugu fazu, sa ukupnim troškovima održavanja od 32 miliona dolara .

China Nonferrous Gold spada u onu kategoriju mlađih rudarskih kompanija koje obećavaju, ali tek treba da se dokažu. Iako su istraživanja u toku, ispred CNG-a je dug put. Finansiranje ove rane faze projekta je, kao i kod svih mlađih kompanija , veoma skupo.

Za CNG finansiranje projekta neće biti baš tako lako. As koji ima u rukavu je China Nonferrous Metals International Mining Co., koja drži 38% izdatog akcijskog kapitala CNG-a. China Nonferrous Metals International Mining Co. je državno preduzeće koje ima rudnike u Zambiji, Mongoliji , Tajlandu i projekat u Laosu. Investitor je u bakar, aluminijum, cink, nikl, tantal, niobijum i berilijum. Takođe nesumnjivo ima veliki kapital, pa bi, imajući to u vidu, mogao postati strateški investitor u projektno finansiranje rudnika zlata Pakrut, ako ne i glavni investitor. Pored projekta Pakrut, CNG se nada da će možda pronaći još nekoliko nalazišta zlata u ovoj oblasti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...

Proizvođači automobila nastoje da proizvode EV vozila sa manje retkih zemalja

Veliki proizvođači automobila traže nove načine da naprave motore za električna vozila (EV) koji manje zavise od minerala retkih zemalja. Kina kontroliše većinu rudarstva i obrade grupe od 17 metala poznatih kao retke zemlje. Ovi minerali se koriste za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!