Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals odbrojava do prvog resursa za ležište Rupice Northwest

Adriatic Metals odbrojava do prvog resursa za ležište Rupice Northwest

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC se približio izradi svoje prve procene resursa za ležište Rupice Northwest (RNW) na projektu srebra Vareš u Bosni i Hercegovini, pošto je danas primio završnu seriju testova koji će biti uključeni u predstojeći izveštaj.

Kompanija je, u detaljnoj izjavi, istakla nastavak ranije prijavljenih zona visokog kvaliteta u rezultatima bušenja u donjoj zoni RNW, dok je bušenje u glavnoj zoni RNW na sličan način dalo testove koji su u skladu sa ranijim rezultatima u programu.

Supported by

Dok se investitori s pravom raduju predstojećoj proceni resursa, kompanija je istakla da je u toku istražno bušenje na ležištima Rupice i RNW.

Dalja istraživanja će takođe u narednim mesecima imati za cilj da testiraju potencijalne nove regionalne ciljeve u Semizovoj Ponikvi i Droskovac, pri čemu je poslednji (istorijska rudarska oblast) opisao izvršni direktor Paul Cronin kao „veliki potencijal da bude novi projekat razvoja resursa“.

U međuvremenu, komentarišući današnje rezultate bušenja, Cronin je prokomentarisao: „Konačni testovi su nastavili da proširuju i potvrđuju robusnost visokih nivoa mineralizacije RNW, kao i kontinuitet kvaliteta i prostornu distribuciju metala.

„Zapadni opseg RNW-a je uzbudljivo područje novih razvojnih mogućnosti. Istražno bušenje se odvija nesmetano, juri i zatvara zapadna i jugozapadna područja bogata bakrom i zlatom.

„Na Rupice West-u je započelo istražno bušenje gde je presek gosana bogatog cinkom blizu površine potvrdio površinski geohemijski i anomalizam prizemne gravitacije. Tek treba da se dobiju rezultati testa i buše se dalje rupe kako bi se ponovila početna raskrsnica.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!