Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals odbrojava do prvog resursa za ležište Rupice Northwest

Adriatic Metals odbrojava do prvog resursa za ležište Rupice Northwest

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals PLC se približio izradi svoje prve procene resursa za ležište Rupice Northwest (RNW) na projektu srebra Vareš u Bosni i Hercegovini, pošto je danas primio završnu seriju testova koji će biti uključeni u predstojeći izveštaj.

Kompanija je, u detaljnoj izjavi, istakla nastavak ranije prijavljenih zona visokog kvaliteta u rezultatima bušenja u donjoj zoni RNW, dok je bušenje u glavnoj zoni RNW na sličan način dalo testove koji su u skladu sa ranijim rezultatima u programu.

Supported by

Dok se investitori s pravom raduju predstojećoj proceni resursa, kompanija je istakla da je u toku istražno bušenje na ležištima Rupice i RNW.

Dalja istraživanja će takođe u narednim mesecima imati za cilj da testiraju potencijalne nove regionalne ciljeve u Semizovoj Ponikvi i Droskovac, pri čemu je poslednji (istorijska rudarska oblast) opisao izvršni direktor Paul Cronin kao „veliki potencijal da bude novi projekat razvoja resursa“.

U međuvremenu, komentarišući današnje rezultate bušenja, Cronin je prokomentarisao: „Konačni testovi su nastavili da proširuju i potvrđuju robusnost visokih nivoa mineralizacije RNW, kao i kontinuitet kvaliteta i prostornu distribuciju metala.

„Zapadni opseg RNW-a je uzbudljivo područje novih razvojnih mogućnosti. Istražno bušenje se odvija nesmetano, juri i zatvara zapadna i jugozapadna područja bogata bakrom i zlatom.

„Na Rupice West-u je započelo istražno bušenje gde je presek gosana bogatog cinkom blizu površine potvrdio površinski geohemijski i anomalizam prizemne gravitacije. Tek treba da se dobiju rezultati testa i buše se dalje rupe kako bi se ponovila početna raskrsnica.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!