Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoSteppe obezbeđuje 150 miliona dolara sredstava za projekat proširenja rudnika zlata u...

Steppe obezbeđuje 150 miliona dolara sredstava za projekat proširenja rudnika zlata u Mongoliji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija za plemenite metale Steppe Gold obezbedila je 150 miliona dolara za finansiranje svog projekta zlata i srebra Altan Tsagaan Ovo(ATO). Sedište kompanije je u Mongoliji, a sredstva su namenjena  drugoj fazi proširenja.

Smešten na teritoriji Cagaan Ovo Souma u ​​provinciji Dornod u istočnoj Mongoliji, rudnik ATO obuhvata rudarsku dozvolu koja pokriva 5.492 hektara.

Očekuje se da će ovo proširenje otvoriti 300 novih radnih mesta tokom faze izgradnje, kao i samog rada na projektu.

Supported by

Iz Steppe Gold-a su rekli da se finansiranje sastoji od tri tranše od po 50 miliona dolara, uključujući oročeni zajam od 50 miliona dolara od Trgovinske i razvojne banke Mongolije, 50 miliona dolara visokog obezbeđenog kredita i 50 miliona dolara visokog obezbeđenog zajma vezanog za zlato.

Planirano je da proizvodnja iz ATO faze dva projekta počne 2025. godine.

Predsedavajući i izvršni direktor Steppe Gold Bata Tumur-Ochir rekao je: „Ovo je značajna prekretnica za Steppe Gold i obezbeđuje budućnost rudnika zlata ATO za narednih 14 godina.

„Bilo je izazova, ali već je pet godina otkako smo se uvrstili na TSX, a kompanija se trudi da iskoristi pun potencijal ATO rudnika zlata kroz proširenje druge faze.

Očekuje se da će projekat proširene druge faze ATO proizvoditi 100.000 oz zlatnog ekvivalenta godišnje iz sveže rude kamenja.

U maju 2023. Steppe Gold je kupio kanadsku kompaniju  Anacortes Mining, koja poseduje 100% Tres Cruces projekat zlata u Peru-u. Smešten u blizini postojećeg projekta Lagunas Norte, projekat Tres Cruces uključuje veliki i nedovoljno istražen zemljišni posed.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!