Supported byspot_img
Supported byspot_img
Region energetikaNa vidiku novi ugovor za rudnik Mt Carbine

Na vidiku novi ugovor za rudnik Mt Carbine

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Golding Contractors potpisao je ugovor sa kompanijom EQ Resources (EQR) za ponovno pokretanje eksploatacije otvorenog kopa na projektu Mt Carbine Tungsten.

QKR poseduje 100% rudnika volframa Mt Carbine, koji se nalazi 120 kilometara severozapadno od Kernsa na krajnjem severu Kvinslenda. Ugovoreni period je 70 meseci i predstavlja procenjenu vrednost ugovora od 179 miliona dolara.

Supported by

Strane su se složile da će prvih 12 do 18 meseci biti završeno na osnovu naknade i troškova plus da bi se utvrdili osnovni troškovi specifični za lokaciju, nakon toga, strane nameravaju da pređu na povećanje i izvršenje stopa na matricu, sastav flote i materijal.

Procenjeno kretanje materijala tokom perioda ugovora uključuje približno 16,3Mt rudničkog otpadnog materijala, približno 6,0Mt iskopane rude i približno 2,9Mt zaliha niskog kvaliteta.

Obim projekta obuhvata svo planiranje, raspored i operacije rudnika, uključujući transport niskokvalitetnog otpada, rude i zaliha do postrojenja za preradu.

Generalni direktor Goldinga Džef Kejton rekao je da je zadovoljan što je Goldingov tim potpisao ugovor sa EKR-om.

„Ovaj ugovor je kulminacija perioda u kojem su strane blisko sarađivale na osnovu ugovora o ranom učešću. Ovo je bilo veoma pozitivno iskustvo za Golding i tim je sada veoma uzbuđen što će preći na sledeću fazu sa EQR-om“, rekao je Kejton.

Izvršni direktor EQR-a Kevin MecNeill rekao je da je zadovoljan odnosom koji je kompanija razvila sa Goldingom u poslednjih 12 meseci.

„To je bio proces saradnje i sve vreme je bio pozitivan angažman. Čini se da smo stekli dugoročnog partnera, a ne samo izvođača“, rekao je MekNill.

„Njihov nivo profesionalizma, proaktivan pristup rešavanju problema i spremnost da rade sa EKR timom zaista ih izdvaja.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!