Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
Region energetikaNa vidiku novi ugovor za rudnik Mt Carbine

Na vidiku novi ugovor za rudnik Mt Carbine

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Golding Contractors potpisao je ugovor sa kompanijom EQ Resources (EQR) za ponovno pokretanje eksploatacije otvorenog kopa na projektu Mt Carbine Tungsten.

QKR poseduje 100% rudnika volframa Mt Carbine, koji se nalazi 120 kilometara severozapadno od Kernsa na krajnjem severu Kvinslenda. Ugovoreni period je 70 meseci i predstavlja procenjenu vrednost ugovora od 179 miliona dolara.

Supported by

Strane su se složile da će prvih 12 do 18 meseci biti završeno na osnovu naknade i troškova plus da bi se utvrdili osnovni troškovi specifični za lokaciju, nakon toga, strane nameravaju da pređu na povećanje i izvršenje stopa na matricu, sastav flote i materijal.

Procenjeno kretanje materijala tokom perioda ugovora uključuje približno 16,3Mt rudničkog otpadnog materijala, približno 6,0Mt iskopane rude i približno 2,9Mt zaliha niskog kvaliteta.

Obim projekta obuhvata svo planiranje, raspored i operacije rudnika, uključujući transport niskokvalitetnog otpada, rude i zaliha do postrojenja za preradu.

Generalni direktor Goldinga Džef Kejton rekao je da je zadovoljan što je Goldingov tim potpisao ugovor sa EKR-om.

„Ovaj ugovor je kulminacija perioda u kojem su strane blisko sarađivale na osnovu ugovora o ranom učešću. Ovo je bilo veoma pozitivno iskustvo za Golding i tim je sada veoma uzbuđen što će preći na sledeću fazu sa EQR-om“, rekao je Kejton.

Izvršni direktor EQR-a Kevin MecNeill rekao je da je zadovoljan odnosom koji je kompanija razvila sa Goldingom u poslednjih 12 meseci.

„To je bio proces saradnje i sve vreme je bio pozitivan angažman. Čini se da smo stekli dugoročnog partnera, a ne samo izvođača“, rekao je MekNill.

„Njihov nivo profesionalizma, proaktivan pristup rešavanju problema i spremnost da rade sa EKR timom zaista ih izdvaja.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!