Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoLotte gradi fabriku bakarne folije u Španiji

Lotte gradi fabriku bakarne folije u Španiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Južnokorejski konglomerat Lotte najavio je izgradnju fabrike za proizvodnju bakarnih folija za upotrebu u baterijskim ćelijama za električne automobile. U blizini Taragone u Španij, od 2025. će se proizvoditi do 30.000 tona bakarnih folija godišnje.
Izgradnju će obavljati podružnica Lotte Energy Materials, koja je nastala u martu 2023. iz Iljin Materialsa, specijaliste za folije koju je kupila Lotte. Prema novoj matičnoj kompaniji, Lotte Energy Materials je prva južnokorejska kompanija koja je primljena u konzorcijum eMobiliti predvođen Volkswagenom „Future: Fast Forvard“ u Španiji. Zbog toga je verovatno da će Korejci snabdevati i fabriku PowerCo baterija u izgradnji u Saguntu blizu Valensije.
Nova fabrika bakarne folije kompanije Lotte Energy Materials biće izgrađena u Mont- Roig del Campu, katalonskom gradu u provinciji Taragona u severoistočnoj Španiji.
Planirana je investicija od 560 milijardi tona (391 milion evra) kako bi se fabrika završila sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 30.000 tona do 2025. godine. Potencijalno, lokacija ima prostora za proširenje na 100.000 tona godišnje. Projekat podržava španska vlada u okviru programa finansiranja PERTE.
Sama lokacija se prostire na 440.000 kvadratnih metara. Međutim, Lotte je već
obezbedila pristup daljem zemljištu sa pogledom na budućnost. Govori se o 500.000 kvadratnih metara zemljišta za proizvodnju solarne energije.
Očekuje se da će razvoj lokacije početi pre kraja druge polovine 2023. Prema prikazu koji je objavila kompanija, fabrika se ne nalazi u postojećoj industrijskoj zoni, već među onim što se čini poljoprivrednim poljima. Na renderu su prikazane i površine za planirane zgrade proširenja. Komunikacija i izveštaji južnokorejskih medija ne ukazuju do kada treba da se postigne konačno proširenje sa pomenutih 100.000 tona godišnje.
Lotte, međutim, naglašava da je najavljeni raspored prilagođen u odnosu na ranije planove. Umesto 25.000 tona iz 2024. godine, proizvodnja je proširena na 30.000 tona od 2025. „uzimajući u obzir potražnju lokalnih kupaca u Evropi“.
Lotte Energy Materials proizvodi oko 60.000 tona bakarne folije godišnje, od čega
20.000 tona dolazi iz objekata u Južnoj Koreji i 40.000 tona iz Malezije. Kompanija planira da do 2028. dostigne 30 odsto udela na globalnom tržištu bakarne folije visoke vrednosti sa godišnjim kapacitetom od 240.000 tona. Sa potencijalnih 100.000 tona godišnje, španska fabrika bi mogla da doprinese ovome.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Izgradnja poverenja i kredibiliteta za rudarstvo u Evropi

Zakon EU o kritičnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali industrija mora da se pozabavi izazovom javnog prihvatanja. Kako se završava Nedelja sirovina EU, sve oči su uprte u njen glavni nacrt Zakona o kritičnim sirovinama. Ako...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!