Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoU toku je izgradnja postrojenja za vanadijum elektrolite

U toku je izgradnja postrojenja za vanadijum elektrolite

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Australian Vanadium Limited (AVL) je imenovao inženjersku grupu Primero Group da izgradi svoju fabriku za proizvodnju vanadijumskih elektrolita u Zapadnoj Australiji.
AVL-u je 2021. godine dodeljen grant savezne vlade u iznosu od 3,69 miliona dolara, a deo sredstava dodeljen je izgradnji i vođenju komercijalnog pogona za proizvodnju vanadijum elektrolita u Zapadnoj Australiji, za podršku komercijalizaciji VFB-a.
AVL ima za cilj da proizvede vanadijum elektrolit za komercijalnu upotrebu u VFB do novembra 2023. i radi na sporazumima o otkupu proizvedenog proizvoda.
AVL je takođe imenovao iskusnog operativnog profesionalca Simona Rougha da
bezbedno upravlja objektom kroz izgradnju i proizvodnju. Roughovo veliko iskustvo u preradi vanadijuma i proizvodnji sumporne kiseline čini ga savršenim za vođenje tima do uspešne proizvodnje visokokvalitetnog elektrolita.
Izvršni direktor AVL-a, Graham Arvidson, komentariše: „Zadovoljstvo je videti napredak koji tim postiže dok AVL-ova fabrika za proizvodnju vanadijum elektrolita počinje da se oblikuje. Koristeći USV-ovu dokazanu tehnologiju proizvodnje elektrolita, AVL ima za cilj da postane pouzdan dobavljač vanadijum elektrolita u Australiji i šire.
„Drago nam je što smo poželeli dobrodošlicu Simonu da upravlja postrojenjem i radi sa postojećim timom, koristeći interno znanje o elektrolitu i odnose koji su izgrađeni sa kompanijama kao što su proizvođači USV i VFB.
Implementacija postrojenja za proizvodnju elektrolita pruža idealnu priliku za AVL da sprovede u praksu, testira i dalje sazre svoje sisteme, procese i sisteme upravljanja koji će na kraju podržati veći australijski projekat vanadijuma.”
Rough ima 20 godina iskustva u preradi i radu. Bezbedno je vodio timove visokih
performansi u hidro i pirometalurškim operacijama, preradi vanadijuma i proizvodnji sumporne kiseline.
AVL poseduje ekskluzivnu licencu USV-ove procesne tehnologije za proizvodnju
vanadijum elektrolita za Australiju i Novi Zeland. Ova tehnologija je korišćena za
projektovanje fabrike za proizvodnju vanadijum elektrolita koja se gradi u severnom predgrađu Perta Vangara.
U partnerstvu sa Primero grupom, AVL je razvio dizajn postrojenja u skladu sa
australijskim standardima i zahtevima.
Dok ne počne proizvodnja vanadijum oksida iz AVL-ovog središta za preradu na
srednjem zapadu, sirovina vanadijum oksida za postrojenje za elektrolit će se nabavljati preko AVL-ovog sporazuma sa USV-om i nezavisnim izvorima.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!