Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoU toku je izgradnja postrojenja za vanadijum elektrolite

U toku je izgradnja postrojenja za vanadijum elektrolite

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Australian Vanadium Limited (AVL) je imenovao inženjersku grupu Primero Group da izgradi svoju fabriku za proizvodnju vanadijumskih elektrolita u Zapadnoj Australiji.
AVL-u je 2021. godine dodeljen grant savezne vlade u iznosu od 3,69 miliona dolara, a deo sredstava dodeljen je izgradnji i vođenju komercijalnog pogona za proizvodnju vanadijum elektrolita u Zapadnoj Australiji, za podršku komercijalizaciji VFB-a.
AVL ima za cilj da proizvede vanadijum elektrolit za komercijalnu upotrebu u VFB do novembra 2023. i radi na sporazumima o otkupu proizvedenog proizvoda.
AVL je takođe imenovao iskusnog operativnog profesionalca Simona Rougha da
bezbedno upravlja objektom kroz izgradnju i proizvodnju. Roughovo veliko iskustvo u preradi vanadijuma i proizvodnji sumporne kiseline čini ga savršenim za vođenje tima do uspešne proizvodnje visokokvalitetnog elektrolita.
Izvršni direktor AVL-a, Graham Arvidson, komentariše: „Zadovoljstvo je videti napredak koji tim postiže dok AVL-ova fabrika za proizvodnju vanadijum elektrolita počinje da se oblikuje. Koristeći USV-ovu dokazanu tehnologiju proizvodnje elektrolita, AVL ima za cilj da postane pouzdan dobavljač vanadijum elektrolita u Australiji i šire.
„Drago nam je što smo poželeli dobrodošlicu Simonu da upravlja postrojenjem i radi sa postojećim timom, koristeći interno znanje o elektrolitu i odnose koji su izgrađeni sa kompanijama kao što su proizvođači USV i VFB.
Implementacija postrojenja za proizvodnju elektrolita pruža idealnu priliku za AVL da sprovede u praksu, testira i dalje sazre svoje sisteme, procese i sisteme upravljanja koji će na kraju podržati veći australijski projekat vanadijuma.”
Rough ima 20 godina iskustva u preradi i radu. Bezbedno je vodio timove visokih
performansi u hidro i pirometalurškim operacijama, preradi vanadijuma i proizvodnji sumporne kiseline.
AVL poseduje ekskluzivnu licencu USV-ove procesne tehnologije za proizvodnju
vanadijum elektrolita za Australiju i Novi Zeland. Ova tehnologija je korišćena za
projektovanje fabrike za proizvodnju vanadijum elektrolita koja se gradi u severnom predgrađu Perta Vangara.
U partnerstvu sa Primero grupom, AVL je razvio dizajn postrojenja u skladu sa
australijskim standardima i zahtevima.
Dok ne počne proizvodnja vanadijum oksida iz AVL-ovog središta za preradu na
srednjem zapadu, sirovina vanadijum oksida za postrojenje za elektrolit će se nabavljati preko AVL-ovog sporazuma sa USV-om i nezavisnim izvorima.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!