Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoKako industrija kuje Zakon o kritičnim sirovinama EU

Kako industrija kuje Zakon o kritičnim sirovinama EU

Supported byspot_img
Supported byspot_img

U martu 2023. godine, Evropska komisija objavila je svoj predlog Uredbe o kritičnim sirovinama („CRMA“). Naš novi izveštaj otkriva zabrinjavajuću meru u kojoj predlog Komisije daje listu želja za lobiranje rudarske industrije i industrija koje koriste metale i minerale.

Naši glavni nalazi:

Rudarske kompanije, kompanije koje koriste metale i minerale i njihove lobističke grupe potrošile su više od 21 milion evra godišnje na lobiranje, bile su domaćini brojnih sponzorisanih događaja i održavale više od dva sastanka nedeljno sa najvišim donosiocima odluka Komisije.

Supported by

Komisija je predstavila i uokvirivanje pitanja svojih CRM konsultacija i njihove rezultate na način koji je uobličen u korist industrije, a suštinsko pitanje smanjenja potražnje odbacila je u daleki dodatak.

Industrijsko lobiranje se u velikoj meri oslanjalo na studiju koju je naručila industrija i koja ne modelira smanjenje potražnje,iako priznaje koliku bi to razliku napravilo od toga koliko je potrebno rudarstvo u EU.

Strateški projekti sa „preovlađujućim javnim interesom“ bili su ponovljeni zahtev industrije, koji je sada prisutan u predlogu Komisije i predstavlja pravi rizik za zaštitu životne sredine.

Uključivanje dobrovoljne industrijske sertifikacije umesto pravno obavezujućih obaveza dužne pažnje, bio je još jedan ponovljeni zahtev industrije uključen u predlog Komisije, zabrinjavajuće omogućavao industriji da se samoreguliše.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!