Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIz Renoa kažu da dolazi tezak period za evropsku industriju električnih vozila

Iz Renoa kažu da dolazi tezak period za evropsku industriju električnih vozila

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropska industrija električnih vozila suočava se sa pritiskom uvoza vozila iz Kine, koja dominira u lancu snabdevanja sirovinama za baterije, rekao je Žan-Dominik Senard, predsednik francuskog proizvođača automobila Reno.

„Mi smo u stanju da pravimo električna vozila, ali se borimo da obezbedimo naše zalihe. Postoji snažan pritisak u vezi sa uvozom kineskih električnih vozila u Evropu“, rekao je Senard.

Supported by

Evropa i Sjedinjene Države pokušavaju da smanje svoju zavisnost od Kine u snabdevanju kritičnim mineralima i retkim zemnim elementima kako bi smanjili rizik od usporavanja energetske tranzicije ako geopolitičke tenzije budu dalje rasle.

Ranije ove godine, EU i SAD su se složile da počnu pregovore o Sporazumu o kritičnim mineralima , o saradnji i olakšavanju trgovine.

Ipak, kineska dominacija i nedavna kineska ograničenja izvoza dva metala pokazali su da će Evropi i SAD biti potrebno mnogo ulaganja da bi stvorili sopstvene lance snabdevanja.

Kineski uspeh električnih vozila rezultat je dugogodišnjeg  ulaganja u lanac snabdevanja i sirovine, rekao je Senard, napominjući da bi Evropi bile potrebne milijarde evra da to postigne.

Kina je prošle nedelje izazvala šok za lanac snabdevanja i tržišta čipova nakon što je najavila kontrolu izvoza dva retka zemna metala, galijum i germanijum, počevši od 1. avgusta. Ovi kritični retki zemni metali se koriste u proizvodnji mikročipova. Bivši zamenik ministra trgovine Vei Jianguo rekao je za China Daili da je ograničenje izvoza galijuma i germanijuma “samo početak” u eskalirajućem tehnološkom ratu sa Sjedinjenim Državama.

Nakon kineske objave, portparol VW-a, koji koristi galijum i germanijum, rekao je da je nemački gigant za proizvodnju automobila „spreman da preduzme mere zajedno sa svojim partnerima ako bude potrebno“.

Francuski Reno traži alternativne automobilske tehnologije sa nultom emisijom, rekao je njegov predsednik . „Tražimo alternative da izbegnemo paralizu zemlje ako, na primer, ostanemo bez baterija“, rekao je Senard za.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EIT RawMaterials ulaže 100 miliona evra za jačanje evropskog sektora sirovina

EIT RawMaterials-a će sa 100 miliona evra podržati projekte sirovina od velikog značaja za Evropu, najavljeno je na Samitu o sirovinama. Sa ovom finansijskom injekcijom, pored prethodnih 200 miliona evra već uloženih za period 2023-25, organizacija nastavlja svoju stratešku...

Finska kompanija planira fabriku katodnih aktivnih materijala kao deo napora ka zelenoj tranziciji

Easpring Finland New Materials Oi, zajedničko preduzeće između Finnish Minerals Group i Beijing Easpring Material Technologi Co., Ltd., nedavno je podnelo zahtev za ekološku dozvolu za fabriku katodnog aktivnog materijala (CAM) u Kotki. Oni su zatražili ubrzanu obradu po...

Francuska planira rafineriju nikla i kobalta za jačanje lanca snabdevanja

Francuska vlada podržava inicijativu privatnog sektora za uspostavljanje rafinerije nikla i kobalta u blizini Bordoa, čiji je cilj jačanje lanca snabdevanja baterijama za električna vozila u zemlji i smanjenje zavisnosti od Kine. Po ceni od 300 miliona evra, projekat, koji...
error: Content is protected !!