Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIonic Rare Earths započeo proizvodnju u svojoj fabrici za reciklažu magneta u...

Ionic Rare Earths započeo proizvodnju u svojoj fabrici za reciklažu magneta u UK

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ionic Rare Earths započeo je proizvodnju u svojoj fabrici za reciklažu magneta koja se nalazi u Belfastu, UK.

Postrojenje je uspešno proizvelo 11,5 kg didimijum oksida (koji sadrži neodimijum i prazeodimijum oksid) sa izuzetnim sadržajem od 99,8%.

U toku su napori da se poveća proizvodnja kako bi se ispunio kapacitet fabrike od 10 tona oksida retkih zemalja godišnje.

Supported by

Ionic naglašava da ova kontinuirana proizvodnja ne samo da pokazuje sposobnost tehnologije, već i jača argumente za osnivanje komercijalnog pogona u Belfastu. Studija izvodljivosti za ovu inicijativu je trenutno u toku.

Štaviše, uspesi postignuti u fabrici podržavaju operativni plan Ionic-a, koji se proteže do sredine 2025. godine.

Kompanija sada ima pionirsku poziciju u reciklaži odvojenih magnetnih oksida retkih zemalja, pozicionirajući se da istražuje mogućnosti za proširenje svog prisustva na tržištu Velike Britanije i Evrope.

Ionic je specijalizovan za proizvodnju niza magnetnih oksida retkih zemalja, uključujući neodimijum oksid, didimijum oksid, disprozijum oksid i terbijum oksid. Ionic je prvi koji je postigao tako visok kvalitet proizvoda u Velikoj Britaniji.

Tim Harison, generalni direktor kompanije Ionic, ističe značajnu ulogu postrojenja u Belfastu u korišćenju njihove tehnologije za ubrzano rudarenje, rafinaciju i reciklažu magneta i teških retkih zemalja. On naglašava veliko interesovanje partnera u lancu snabdevanja za nabavku oksida retkih zemalja iz sekundarnih izvora.

Izvori materijala Ionic-a uključuju vetroturbine koje su na kraju radnog veka, komponente iz polovnih električnih vozila i otpad od metalnih legura i magneta.

Globalna politika podrške kao što su Zakon Evropske unije o kritičnim sirovinama i Zakon o smanjenju inflacije SAD usklađuju se sa Ionic-ovom tržišnom strategijom. Ova strategija se fokusira na implementaciju inicijativa modularne reciklaže na zapadnim tržištima i uspostavljanje domaćeg lanca snabdevanja reciklažom retkih zemalja u Velikoj Britaniji.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!