Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEclipse Metals Ltd je na čelu održivog razvoja kritičnih minerala

Eclipse Metals Ltd je na čelu održivog razvoja kritičnih minerala

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Na užurbanom tržištu, Eclipse se ističe kao napredna, ekološki i društveno svesna kompanija spremna za ekspanziju u sektoru kritičnih minerala.

Sa projektima koji obuhvataju Australiju i Grenland – jurisdikciju koja privlači pažnju zbog svojih retkih zemnih i kritičnih minerala – Eclipse pokazuje stratešku prednost koju podržava snažan tehnički tim i stalnu posvećenost održivim praksama i angažovanju zainteresovanih strana.

Eclipse Metals je posvetio više od jedne decenije premošćivanju jaza između globalne potražnje za kritičnim mineralima i složenih izazova uspostavljanja održivih rudarskih poduhvata.

Supported by

Kompanija cilja na eksploataciju rezervi minerala retkih zemalja na jugozapadu Grenlanda u svom vodećem projektu Ivigtut – regionu sa neiskorišćenim potencijalom retkozemnih elemenata (REE).

Ovaj projekat naglašava Eclipse-ov strateški pristup u iskorištavanju ogromnih resursa REE Grenlanda, podstaknut stabilnim rudarskim okruženjem u zemlji, povoljnim propisima i bogatom istorijom iskopavanja kriolita.

Eclipse je posvećen održivosti i društvenoj odgovornosti, pridržavajući se strogih ekoloških, društvenih standarda i standarda upravljanja (ESG). Na Grenlandu to podrazumeva očuvanje rudarskog nasleđa zemlje kroz saradnju sa lokalnim zajednicama.

Kompanija marljivo sprovodi procene uticaja na životnu sredinu i društvo kao deo svojih priprema za licenciranje rudarstva i eventualnu proizvodnju.

Pored retkih zemalja, Eclipse istražuje druge kritične minerale neophodne za tehnologije čiste energije, kao što je kvarc. Predvođena iskusnim rukovodstvom, uključujući izvršnog predsednika Karla Popala i direktore Rodnija Dejla i Ibrara Idrisa, kompanija sprovodi temeljna istraživanja i strateške akvizicije kako bi ojačala svoj portfolio sredstava.

Od projekata uranijuma na severnoj teritoriji Australije do raznih minerala kao što su boksit, mangan, kriolit i fluorit, Eclipse se može pohvaliti raznovrsnom bazom sredstava – svedočanstvo njegove posvećenosti održivom rudarstvu.

Usklađen sa inicijativama EU i tržišnom pozicijom Eclipse je usklađen sa inicijativom Evropske unije da se obezbedi stabilno snabdevanje kritičnim sirovinama. Kao član Evropske alijanse sirovina (ERMA), kompanija aktivno sarađuje sa evropskim agencijama na razvoju istraživanja retkih zemalja i polimetala na Grenlandu.

Eclipse Metals je u poziciji da pokrene održivi razvoj kritičnih minerala i doprinese globalnoj tranziciji na neto nultu emisiju.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!