Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoGrčka vlada odobrila Molaoi ekološku studiju

Grčka vlada odobrila Molaoi ekološku studiju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Rockfire Resources, kompanija za istraživanje osnovnih metala, zlata i kritičnih minerala, objavila je da je grčka vlada odobrila dozvolu za proučavanje životne sredine kompanije u Molaoiju. Grčka vlada je odobrila aplikaciju Rockfire-a za definisanje resursa i postupno bušenje u narednih 5 godina u Molaoiju.

Dodeljivanje ove dozvole daje ovlašćenje Rockfireu da buši u narednih 5 godina, iako Kompanija namerava da ubrza ovo bušenje i da završi što je moguće više bušenja 2023. godine. Ova odluka grčke vlade je brzo primljena i jasna je afirmacija rešenosti grčke vlade da olakša strana ulaganja u rudarski sektor.

Grčka vlada je već izbušila 179 bušotina u Molaoiju, što znači da sva buduća bušenja grade povverenje u ležište koje je već dobro definisano.

Supported by

Dejvid Prajs, glavni izvršni direktor kompanije Rockfire, prokomentarisao je: „Grčka vlada je prethodno izbušila 179 istražnih rupa u Molaoiju, tako da Rockfire nije fokusiran na bilo kakva dalja istraživanja. Naše planirano bušenje za ostatak 2023. je dizajnirano da unapredi resurse sa „Pretpostavljenih“ na „Izmerene i naznačene“ kategorije.

Kada se ova prekretnica postigne, Kompanija će krenuti što je brže moguće da završi studiju izvodljivosti. Ostajemo na putu da postignemo ovu prekretnicu i davanje ove dozvole je veoma važan korak u našim razvojnim planovima. Tržište će i dalje biti informisano o napretku u Molaoiju, uključujući rezultate testova bušenja kako budu primljeni.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Uloga Irske u EU strategiji za kritične sirovine dobija na značaju

Novi zakon Evropske unije o kritičnim sirovinama (CRMA) ima za cilj da obezbedi stabilno i održivo snabdevanje kritičnim sirovinama (CRM) unutar EU. Ova inicijativa je ključna s obzirom na veliku zavisnost EU od CRM-a iz spoljnih izvora, često iz...

Strickland Metals kupuje projekat Rogozna u Srbiji

Strickland Metals je potvrdio kupovinu projekta Rogozna u Srbiji, resursima bogato nalazište sa 2,96 miliona unci zlata, oko pola milijarde funti bakra, oko 800 miliona funti cinka, 600 miliona funti olova i 21 miliona unci srebra. To ukupno iznosi...

Srbija: Rudno bogatstvo Srbije vredi 200 milijardi dolara – da li je to razvojna šansa ili loša sreća

Srbija je u svetu poznata kao jedna od prvih država koja je imala zakon o rudnicima. Donet je u vreme despota Stefana Lazarevića 1412, a krajem njegove vladavine bili smo jedan od najvećih proizvođača srebra u Evropi. Rudarstvo u...
error: Content is protected !!