Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoGrčka vlada odobrila Molaoi ekološku studiju

Grčka vlada odobrila Molaoi ekološku studiju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Rockfire Resources, kompanija za istraživanje osnovnih metala, zlata i kritičnih minerala, objavila je da je grčka vlada odobrila dozvolu za proučavanje životne sredine kompanije u Molaoiju. Grčka vlada je odobrila aplikaciju Rockfire-a za definisanje resursa i postupno bušenje u narednih 5 godina u Molaoiju.

Dodeljivanje ove dozvole daje ovlašćenje Rockfireu da buši u narednih 5 godina, iako Kompanija namerava da ubrza ovo bušenje i da završi što je moguće više bušenja 2023. godine. Ova odluka grčke vlade je brzo primljena i jasna je afirmacija rešenosti grčke vlade da olakša strana ulaganja u rudarski sektor.

Grčka vlada je već izbušila 179 bušotina u Molaoiju, što znači da sva buduća bušenja grade povverenje u ležište koje je već dobro definisano.

Supported by

Dejvid Prajs, glavni izvršni direktor kompanije Rockfire, prokomentarisao je: „Grčka vlada je prethodno izbušila 179 istražnih rupa u Molaoiju, tako da Rockfire nije fokusiran na bilo kakva dalja istraživanja. Naše planirano bušenje za ostatak 2023. je dizajnirano da unapredi resurse sa „Pretpostavljenih“ na „Izmerene i naznačene“ kategorije.

Kada se ova prekretnica postigne, Kompanija će krenuti što je brže moguće da završi studiju izvodljivosti. Ostajemo na putu da postignemo ovu prekretnicu i davanje ove dozvole je veoma važan korak u našim razvojnim planovima. Tržište će i dalje biti informisano o napretku u Molaoiju, uključujući rezultate testova bušenja kako budu primljeni.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Iskopavanje litijuma: Borba za imovinu, ekološka bomba ili žrtve energetske tranzicije?

Informacije o geološkim istraživanjima litijuma na području Lopara pojavile su se 2020. godine. Cijeli proces je bio zavijen u veo tajne. Posljednjih mjeseci je intenzivirana priča o vlasništvu nad državnom imovinom u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini. Otprilike u...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!