Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining podržava EU Zakon o kritičnim sirovinama

Euro Sun Mining podržava EU Zakon o kritičnim sirovinama

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Euro Sun Mining Inc pozdravio je najavu da su Evropski parlament i Savet postigli sporazum o Zakonu o kritičnim sirovinama, posebno da taj zakon prepoznaje bakar kao stratešku i kritičnu sirovinu.

Ovaj akt ima za cilj da poveća domaće kapacitete kritičnih sirovina Evropske unije identifikacijom, pojednostavljenjem i olakšavanjem pristupa finansijama za strateške projekte.

Akt je privremen, do konačnog odobrenja od strane Evropskog parlamenta i Saveta.

Supported by

„Pozdravljamo donošenje zakona i pozdravljamo prepoznavanje od strane EU o važnosti povećanja domaće proizvodnje kritičnih materijala, posebno bakra“, rekao je izvršni direktor Euro Sun-a Grant Sboros.

„Euro Sun veruje da je projekat doline Rovina savršen kandidat za taj čin s obzirom da se nalazi u Rumuniji i njenim značajnim nalazištima bakra. Radujemo se saradnji sa vladom Rumunije na pojednostavljenju izdavanja dozvola i finansiranja projekta doline Rovina u skladu sa zakonom.

Euro Sun je rudarska kompanija koja se nalazi na berzi u Torontu i fokusirana je na istraživanje i razvoj svog projekta zlata i bakra u dolini Rovina koji se nalazi u zapadno-centralnoj Rumuniji, gde se nalazi drugo najveće nalazište zlata u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...

EU i partneri podstiču globalnu saradnju na polju kritičnih sirovina

Novi globalni forum ima za cilj da unapredi saradnju na polju kritičnih sirovina neophodnih za zelenu i digitalnu tranziciju sveta. Predvođenom Evropskom unijom i njenim partnerima, forumu su pristupile četiri nove članice, uključujući zemlje bogate mineralima poput Kazahstana i...
error: Content is protected !!