Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining podržava EU Zakon o kritičnim sirovinama

Euro Sun Mining podržava EU Zakon o kritičnim sirovinama

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Euro Sun Mining Inc pozdravio je najavu da su Evropski parlament i Savet postigli sporazum o Zakonu o kritičnim sirovinama, posebno da taj zakon prepoznaje bakar kao stratešku i kritičnu sirovinu.

Ovaj akt ima za cilj da poveća domaće kapacitete kritičnih sirovina Evropske unije identifikacijom, pojednostavljenjem i olakšavanjem pristupa finansijama za strateške projekte.

Akt je privremen, do konačnog odobrenja od strane Evropskog parlamenta i Saveta.

Supported by

„Pozdravljamo donošenje zakona i pozdravljamo prepoznavanje od strane EU o važnosti povećanja domaće proizvodnje kritičnih materijala, posebno bakra“, rekao je izvršni direktor Euro Sun-a Grant Sboros.

„Euro Sun veruje da je projekat doline Rovina savršen kandidat za taj čin s obzirom da se nalazi u Rumuniji i njenim značajnim nalazištima bakra. Radujemo se saradnji sa vladom Rumunije na pojednostavljenju izdavanja dozvola i finansiranja projekta doline Rovina u skladu sa zakonom.

Euro Sun je rudarska kompanija koja se nalazi na berzi u Torontu i fokusirana je na istraživanje i razvoj svog projekta zlata i bakra u dolini Rovina koji se nalazi u zapadno-centralnoj Rumuniji, gde se nalazi drugo najveće nalazište zlata u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!