Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoBoron One prijavljuje pozitivne rezultate metalurškog testa iz svog projekta Piskanja Bor

Boron One prijavljuje pozitivne rezultate metalurškog testa iz svog projekta Piskanja Bor

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Boron One Holdings Inc, kompanija posvećena dekarbonizaciji planete Zemlje kroz odgovorno korišćenje svojih sredstava bora, sa zadovoljstvom izveštava o pozitivnim rezultatima metalurških ispitivanja na klupi koja su sprovedena na uzorcima iz njenog 100% vlasništva Piskanja Boron Property koja se nalazi u Srbiji ( „Piskanja”).

Testiranjem su se vratili komercijalni kvaliteti koncentrata kolemanita, koncentrata uleksita i borne kiseline, koji ispunjavaju ili prevazilaze specifikacije proizvoda koji su komercijalno dostupni od drugih vodećih proizvođača bora.

Supported by

Ispitivanje je dalo prodajni kvalitet koncentrata i derivata iz sve tri različite zone minerala bora koje se nalaze u Piskanju, kolomanit, uleksit i mešovite boratne zone. Ovo je važno kako bi se obezbedilo korišćenje svih boratnih materijala iz ležišta Piskanja, a time i se postiglo maksimiziranje potencijala prihoda u bilo kojoj budućoj proizvodnji. Metode testiranja su koristile standardnu industrijsku opremu i protokole (brušenje, trljanje, kalcinacija i/ili ispiranje kiselinom) da bi se postigli rezultati. Testiranje je bilo uspešno u definisanju optimalnih parametara (kao što su veličina mlevenja, vreme ribanja, vreme i temperatura kalcinacije, koncentracije kiselina i vremena luženja, itd.) da bi se optimizovao oporavak i sadržaj B2O3 u gotovim proizvodima.

Kao rezultat pozitivnih testova na skali, Kompanija sada sprovodi poluindustrijska masovna metalurška ispitivanja na sva tri tipa bora.

Izdvajamo metalurška ispitivanja

Kolemanit: Mešani uzorak, koji predstavlja svaku od zona kolemanita u Piskanji (sa stepenom mešavine uzorka od 36,8% B2O3, što je približno prosečnom kvalitetu kolemanita koji se nalazi u Piskanji u celini) je podvrgnut standardnom mlevenju i ribanju od habanja, i rezultirao je proizvodnjom prodajnog koncentrata kolemanita sa 42,73% sadržaja B2O3 (sa stopom oporavka od 77,3%). Sa dodatkom Mozley Table-a u protokol za mlevenje i ribanje, stopa oporavka je poboljšana na 87,2%, dok je sadržaj B2O3 izmeren komercijalno prihvatljivih 40,15%.

Uleksit: Mešani uzorak, koji predstavlja svaku od zona uleksita unutar Piskanja (sa probnim uzorkom mešavine glave od 40,2% B2O3, što je približno prosečnom sadržaju uleksita nađenog u Piskanju ukupno), podvrgnut je standardnom mlevenju i kalcinaciji, i rezultirao je proizvodnjom prodajnog koncentrata uleksita sa 58,22% sadržaja B2O3 (i 72,06% masenog povrata), zajedno sa koncentratom Na2O od 9,2%. Korišćenjem izmenjenih parametara za mlevenje i kalcinaciju, oporavak mase je povećan na 76,56%, sa prihvatljivim stepenom B2O3 od 54,0% i koncentratom NaO2 od 8,49%.

Mešoviti borat (konglomerat natrijum/kalcijum/silicijum borata): Mešani uzorak, koji predstavlja svaku od zona mešanog borata u Piskanji (sa stepenom mešavine testnog uzorka od 28,0% B2O3, što je približno prosečnom stepenu mešanog borata u Piskanji ukupno) podvrgnuto standardnom mlevenju i kiselom luženju, i rezultiralo je proizvodnjom prodajne borne kiseline, sa 56,16% sadržaja B2O3.

„Zadovoljstvo nam je što sada imamo opipljive rezultate testova koji potvrđuju da se čini da su industrijski standardni procesi efikasni u obnavljanju naših minerala bora u tržišne koncentrate, kao i u proizvodnji borne kiseline tehničkog kvaliteta“, rekao je Tim Daniels, izvršni direktor Boron One Holdings. „Ovo je još jedna pozitivna prekretnica za imovinu u Piskanji, a ovi rezultati čine sastavni deo naše studije izvodljivosti koja je u skladu sa standardima Srbije i koja je pri kraju“, dodao je on. „Svakako nismo iznenađeni ovim rezultatima ispitivanja, jer su u skladu sa povratnim informacijama koje smo ranije dobili od potencijalnih kupaca bora koji su uzorkovali i testirali naše minerale u svojim postrojenjima za njihovu potencijalnu komercijalnu upotrebu.“

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...

Dinamika ponude i potražnje utiče na rast cene bakra

Trenutna cena bakra iznosi 4,3 dolara po funti, dostigavši tako u aprilu najviši nivo u poslednjih 15 meseci. Ovaj porast izaziva zabrinutost zbog smanjene ponude i velike potražnje, što ovom metalu daje status indikatora ukupnog ekonomskog zdravlja. Smanjena proizvodnja kineskih...
error: Content is protected !!