Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoACDC Metals ubrzava planove za retke zemlje zbog globalne nestašice koja se...

ACDC Metals ubrzava planove za retke zemlje zbog globalne nestašice koja se nazire

Supported byspot_img
Supported byspot_img

ACDC Metals je potpisao ugovor  o uslugama visoko cenjenog konsultanta za industriju. Radi će na planovima za jedinstveno postrojenje za preradu retkih zemljanih elemenata u Australiji.

Kompanija nastoji da ubrza svoje planove za retke zemlje jer se nazire nestašica brojnih veoma traženih retkih zemlja nakon izveštaja da Kina planira da ograniči izvoz.

Supported by

Izvršni direktor Tom Dejvidson rekao je da ACDC aktivnosti oko retkih zemalja dolaze u trenutku kada zapadni mediji izveštavaju da je Kina uvela nova ograničenja za galijum i germanijum.

On je rekao da kineski potez ponavlja važnost strategije ACDC Metals, pri čemu se prerada koja daje dodatnu vrednost u Australiji smatra vitalnom za obezbeđivanje snabdevanja kritičnim materijalima kao i za podršku energetskoj tranziciji.

Sa svoje strane, ACDC je doveo konsultante da pomognu u studiji lokalizacije kao deo studije kompanije za fabriku za preradu retkih zemalja koja je u planu da se završi u četvrtom tromesečju sa određenim brojem ključnih tehničkih procesa rada koji su dodeljeni ili su u fazi evaluacije.

Identifikovanje pogodnih lokacija i infrastrukture

Do danas, ACDC je dobio snažne povratne informacije od vlade, investitora i potencijalnih kupaca. Kaže da postoji snažna podrška australijskim poslovnim strategijama koje uključuju preradu retkih zemnih elemenata na lokalnom nivou.

Nova studija će identifikovati lokacije koje su pogodne za infrastrukturu i usluge potrebne za postrojenje za preradu retkih zemnih elemenata i pomoći u optimizaciji potencijalnih transportnih ruta do i od tržišta.

Aktivnost mineralnog peska

Studija obima se sprovodi paralelno sa ACDC-ovim istraživanjem mineralnog peska, sa laboratorijskim rezultatima koji se objedinjuju kako bi se podržao razvoj prvog resursa, čiji je završetak planiran u trećem kvartalu.

Predloženo postrojenje ACDC-a će prerađivati sirovinu od monazita putem tehnološkog procesa zasnovanog na procesu kaustične pukotine koji su 1970-ih koristili u Francuskoj i 1980-ih u Sjedinjenim  Državama , a kasnije i u Kini.

Proces proizvodi karbonat retkih zemalja, koji sadrži ključne retke zemne metale za proizvodnju magneta.

Sredinom juna ACDC je izvestio da je dobio kompleks teških minerala izuzetno visoke vrednosti kroz početne mineraloške studije sa lokacije Goschen Central u zapadnoj Viktoriji.

Testiranjem su postignute veoma visoke ocene monazita za koje je kompanija rekla da ukazuje na odličan izvor retkozemnih elemenata.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!