Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoACDC Metals ubrzava planove za retke zemlje zbog globalne nestašice koja se...

ACDC Metals ubrzava planove za retke zemlje zbog globalne nestašice koja se nazire

Supported byspot_img
Supported byspot_img

ACDC Metals je potpisao ugovor  o uslugama visoko cenjenog konsultanta za industriju. Radi će na planovima za jedinstveno postrojenje za preradu retkih zemljanih elemenata u Australiji.

Kompanija nastoji da ubrza svoje planove za retke zemlje jer se nazire nestašica brojnih veoma traženih retkih zemlja nakon izveštaja da Kina planira da ograniči izvoz.

Supported by

Izvršni direktor Tom Dejvidson rekao je da ACDC aktivnosti oko retkih zemalja dolaze u trenutku kada zapadni mediji izveštavaju da je Kina uvela nova ograničenja za galijum i germanijum.

On je rekao da kineski potez ponavlja važnost strategije ACDC Metals, pri čemu se prerada koja daje dodatnu vrednost u Australiji smatra vitalnom za obezbeđivanje snabdevanja kritičnim materijalima kao i za podršku energetskoj tranziciji.

Sa svoje strane, ACDC je doveo konsultante da pomognu u studiji lokalizacije kao deo studije kompanije za fabriku za preradu retkih zemalja koja je u planu da se završi u četvrtom tromesečju sa određenim brojem ključnih tehničkih procesa rada koji su dodeljeni ili su u fazi evaluacije.

Identifikovanje pogodnih lokacija i infrastrukture

Do danas, ACDC je dobio snažne povratne informacije od vlade, investitora i potencijalnih kupaca. Kaže da postoji snažna podrška australijskim poslovnim strategijama koje uključuju preradu retkih zemnih elemenata na lokalnom nivou.

Nova studija će identifikovati lokacije koje su pogodne za infrastrukturu i usluge potrebne za postrojenje za preradu retkih zemnih elemenata i pomoći u optimizaciji potencijalnih transportnih ruta do i od tržišta.

Aktivnost mineralnog peska

Studija obima se sprovodi paralelno sa ACDC-ovim istraživanjem mineralnog peska, sa laboratorijskim rezultatima koji se objedinjuju kako bi se podržao razvoj prvog resursa, čiji je završetak planiran u trećem kvartalu.

Predloženo postrojenje ACDC-a će prerađivati sirovinu od monazita putem tehnološkog procesa zasnovanog na procesu kaustične pukotine koji su 1970-ih koristili u Francuskoj i 1980-ih u Sjedinjenim  Državama , a kasnije i u Kini.

Proces proizvodi karbonat retkih zemalja, koji sadrži ključne retke zemne metale za proizvodnju magneta.

Sredinom juna ACDC je izvestio da je dobio kompleks teških minerala izuzetno visoke vrednosti kroz početne mineraloške studije sa lokacije Goschen Central u zapadnoj Viktoriji.

Testiranjem su postignute veoma visoke ocene monazita za koje je kompanija rekla da ukazuje na odličan izvor retkozemnih elemenata.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!