Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoLivistina rafinerija hemikalija litijuma koristiće 50% recikliranih sirovina do 2030. godine

Livistina rafinerija hemikalija litijuma koristiće 50% recikliranih sirovina do 2030. godine

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Očekuje se da će Livistina nova hemijska fabrika za litijum, za koju se predviđa da će početi da proizvodi 2026. godine, u početku proizvoditi 40.000 tona godišnje litijumskih proizvoda za baterije, ili 30.000 tona litijum hidroksida i 10.000 tona ekvivalenta litijum karbonata (LCE) godišnje.

Ovo je dovoljno da zadovolji potrebe baterija za oko 850.000 električnih vozila (EV), sa potencijalom da se udvostruči proizvodni kapacitet kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za električnim vozilima i zahtevi za visokokvalitetnim, lokalno rafinisanim litijumskim hemikalijama, kaže Livista.

Supported by

Kompanija je saopštila da će reciklirana sirovina biti ključna za smanjenje uticaja fabrike na životnu sredinu uz povećanje energetske nezavisnosti i bezbednosti Evrope. Mnogi proizvođači originalne automobilske opreme (OEM) fokusiraju se na obezbeđivanje materijala od recikliranog sadržaja sa nižim ugljičnim otiskom u pokušaju da ispune ciljeve sa nultom neto emisijom.

Crna masa – praškasti ostatak napravljen od litijuma, nikla, kobalta i drugih sirovina koji nastaje kada se litijum-jonske baterije rastavljaju i usitnjavaju, može se povratiti i ponovo upotrebiti. Fastmarkets je nedavno lansirao nedeljne indikatore plaćanja za crnu masu u Južnoj Koreji.

Pored toga, rafinerija Livista će primati spodumen, sirovi litijum karbonat i litijum sulfat, direktno iz rudnika.

Inženjerska i tehnološka firma Technip Energies je izabrana da isporuči od početka do kraja inženjering i dizajn (FEED), kao i detaljnu studiju izvodljivosti za rafineriju, uključujući rane radove na proširenju kako bi se udvostručio njen kapacitet. Technip će takođe izvršiti pre-FEED za drugu fabriku, na osnovu dizajna prve fabrike u cilju povećanja efikasnosti i smanjenja ukupnih troškova, dodao je Livista.

„Ova saradnja će postaviti put ka popunjavanju kritične praznine u evropskom lancu snabdevanja električnim vozilima i litijum-jonskim baterijama, jer se skoro sav litijum trenutno prerađuje u Aziji“, rekao je Jean-Marc Ichbia, glavni operativni direktor Liviste.

On je dodao: „Kapacitet naših fabrika da prihvataju reciklirane materijale za baterije učiniće nas ključnim delom cirkularne ekonomije i podržaće naše kupce u nabavci litijuma direktno u Evropi. Livista će takođe podržati EU sa svojim ciljevima rasta električnih vozila i nabavkom lokalnih materijala, uz kretanje ka energetskoj nezavisnosti.

Razvoj Livistine rafinerije hemikalija za litijum u Evropi dolazi sa potezom regiona da se uskladi sa zahtevima Zakona o kritičnim sirovinama, koji nalaže da sve baterije proizvedene u Evropi sadrže minimalni procenat proizvoda litijumskih baterija proizvedenih lokalno do 2030. godine.

Izvan Azije, tačka prigušenja u lancu snabdevanja baterijama je na srednjem nivou obrade. Iako je planirano više snabdevanja za preradu i rudarske kompanije su krenule dalje niz lanac snabdevanja, srednji lanac vrednosti koji pretvara sirovine u litijumske hemikalije i dalje je pod značajnim pritiskom.

Prema Livisti, očekuje se da će evropska potražnja za litijumskim hemikalijama dostići 400.000 tona godišnje do 2030. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!