Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoKompanije ulažu u fabrike EV baterija u Evropi

Kompanije ulažu u fabrike EV baterija u Evropi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

 

Evropa nastoji da namami proizvođače baterija za električna vozila (EV) da grade fabrike u regionu dok proizvođači automobila kao što su Volkswagen i Stellantis, pokušavaju da smanje svoju zavisnost od Azije i pobedi u zelenoj trci subvencija sa Sjedinjenim Državama.

Supported by

Ispod je navede pregled fabrika u Evropi, uključujući godišnje kapacitete i rokove proizvodnje gde su dostupni.

 

Planovi Belgije

 

SENEFFE-MANAGE: Avesta Battery and Energy Engineering očekuje da će njena fabrika vredna 40 miliona evra (43,7 miliona dolara) biti u potpunosti operativna pre 2030. godine, sa planiranim kapacitetom od 3 GWh.

 

Planovi Britanije

 

KOVENTRI: Grad je odobrio lokaciju za potencijalnu fabriku, ali investitor još nije pronađen. Plan uključuje proizvodnju od 60 GWh sa početkom proizvodnje 2025. SOMERSET: Vlasnik Jaguar Land Rovera Tata Motors će izabrati Britaniju za fabriku EV baterija od više milijardi funti koja bi mogla da zaposli 9.000 ljudi, izvestio je Bi-Bi-Si u maju, bez citiranja izvora. SUNDERLAND: Kineska kompanija Envision gradi fabriku u blizini Nissanove fabrike. Počeće sa radom 2025. godine sa kapacitetom od 12 GWh. N/A: Nanotech Energy planira da izgradi fabriku od milijardu funti (1,3 milijarde dolara) i istražuje sedam lokacija u Velikoj Britaniji kao konačnu lokaciju.

 

Češka u toku radova

 

HORNI SUCHA: MES cilja na kapacitet od 15 GWh u fabrici u vrednosti od 1,4 milijarde čeških kruna (64,8 miliona dolara). Otvoren je u septembru 2020. sa početnim proizvodnim kapacitetom od 200 MWh godišnje.

 

Planovi Francuske

 

KOTKA: Finnish Minerals Group je u aprilu potpisala Memorandum o razumevanju sa potencijalnim partnerom za fabriku za proizvodnju ćelija. Očekuje se da će procena uticaja elektrane na životnu sredinu, zasnovana na dve opcije kapaciteta 27 GWh i 40 GWh, biti završena do leta 2024. godine.

 

Francuska u toku radova

 

KUIMPER: Fabrika kompanije Blue Solutions u Ergue-Gaberiku, u blizini Kimpera, svečano je otvorena 2013. Kompanija, podružnica Bollore SE, navodi na svojoj web stranici da njene dve fabrike, koje se nalaze u Francuskoj i Kanadi, imaju godišnji kapacitet od 1,5 GWh. Nije odmah bilo jasno koliko je toga u Francuskoj. PLANIRANI DOUAI: Kineska kompanija Envision ulaže do 2 milijarde evra u gigafabriku AESC-a u blizini čvorišta električnih vozila „Renault ElectriCity”. Fabrika će imati kapacitet od 9 GWh 2024. i cilja 24 GWh do 2030. DOUVRIN: Kompanija za automobilske ćelije (ACC) – zajedničko preduzeće Stellantis, Mercedes Benz i TotalEnergies, planira da potroši preko 7 milijardi evra na tri gigafabrike u Evropi, sa kapacitetom od 40 GWh svaki do 2030. godine.

Fabrika u Duvrinu je svečano otvorena 30. maja, a rad počinje u drugoj polovini 2023. DUNKIRK: Tajvanski ProLogium sarađuje sa francuskom vladom na obezbeđivanju subvencija za fabriku baterija vrednu 5,2 milijarde evra. Početak proizvodnje planiran je za 2026. godinu, sa predviđenim kapacitetom od 48 GWh. DENKIRK: Francuski startap Verkor planira da izgradi fabriku u Denkerku ciljanog kapaciteta od 12 GWh. Reno bi bio njegov najveći klijent.

 

Nemačka u toku radova

 

DOBELN: Pokrenuta od strane Swiss Blackstone Resources krajem 2021. godine, fabrika će se povećati do 5 GWh kapaciteta između 2023. i 2024. ERFURT: CATL, koji se brzo širi van svog domaćeg tržišta Kine, pojačava proizvodnju u svojoj fabrici u blizini Erfurt, sa ciljem podizanja kapaciteta sa 8 GWh na 14 GWh. LUDVIGSFELDE: Microvast-ova fabrika sa sedištem u SAD ima kapacitet od 1,5 GWh i cilja do 6 GWh. PLANIRANI HEIDE: Northvolt će uložiti 3-5 milijardi evra u fabriku sve dok se odobravaju subvencije. Jedan izvor procenio je subvencije na više od 600 miliona evra. KAISERSLAUTERN: Očekuje se da će jedna od tri ACC-ove gigafabrike od 40 GWh početi sa radom 2025. godine u Kajzerslauternu.

LAUCHHAMER, UBERHERN: Kineski Svolt će investirati do 2 milijarde evra u dve fabrike. Prvi u Uberhernu trebalo bi da počne proizvodnju krajem 2023. godine, sa predviđenim kapacitetom od 24 GWh. Drugi u Lauchhammeru biće u funkciji 2025. godine, sa ciljanim kapacitetom od 16 GWh. SALZGITTER: Volkswagen planira da izgradi šest fabrika u Evropi ukupnog kapaciteta 240 GWh do 2030. Proizvodnja u prvoj fabrici počeće 2025. sa planiranim kapacitetom od 40 GWh. TUBINGEN: Cellfors planira da pokrene elektranu od 100 MWh 2024.

 

Mađarska u toku radova

 

GOED: Samsungova fabrika vredna 1,2 milijarde evra kapaciteta 30 GWh radi od 2018. PLANIRANO * DEBRECEN: Kineski CATL gradi fabriku vrednu 7,3 milijarde evra sa planiranim kapacitetom od 100 GWh. Izgradnja je počela 2022. godine i trebalo bi da traje najviše 64 meseca. DEBRECEN: Kineska kompanija EVE Power potrošiće milijardu evra za izgradnju elektrane od 28 GWh, izjavio je u maju mađarski ministar spoljnih poslova.

 

Planovi Italije

 

SCARMAGNO, ROMANO CANAVESE: Italvolt očekuje da će elektrana vredna 3,5 milijardi evra biti operativna do 2024. godine, sa predviđenim kapacitetom od 45 GWh. TEREVOLA: FAAM očekuje da će njegova elektrana od 570 miliona evra biti operativna do 2024. godine, sa ciljanim kapacitetom od 8 GWh godišnje TERMOLI: ACC će potrošiti više od 2 milijarde evra za izgradnju elektrane od 40 GWh, koja bi trebalo da bude otvorena 2026. dostići puni kapacitet 2030. godine, prema svom planu za tri gigafabrike.

 

Planovi Letonije

 

RIGA: Anodoks je rekao da bi njena fabrika vredna 50 miliona evra trebalo da bude u potpunosti operativna do 2022. Rojters nije mogao odmah da potvrdi njen status.

 

Planovi Norveške

 

MO I RANA: FREIR očekuje da će njegova fabrika vredna 1,7 milijardi dolara biti u potpunosti operativna do 2028. godine, sa planiranim kapacitetom od 83 GWh. ARENDAL:  Sutra se očekuje da prva od četiri faze proširenja njegove fabrike vredne 470 miliona evra bude operativna do 2024. godine, sa predviđenim kapacitetom od 32 GWh. HAUGALAND: Beionder očekuje da će njegovo postrojenje biti u potpunosti operativno do 2024. godine, sa predviđenim kapacitetom od 10 GWh. TRONDHAJM: Elinor je uložio 10 milijardi norveških kruna (939,3 miliona dolara) u postrojenje koje bi trebalo da bude u funkciji do 2026. godine, sa ciljanim kapacitetom od oko 40 GWh do 2030. godine.

 

Poljska u toku radova

 

VROCLAV: Fabrika kompanije LG Chem počela je proizvodnju 2017. godine, kapaciteta 100.000 baterija. Cilj mu je da do 2025. dostigne kapacitet od 115 GWh.

 

Planovi Portugala

 

SINES: China Aviation Lithium Battery Technology (CALB) očekuje da će njena fabrika početi sa radom do kraja 2025. sa kapacitetom od 15 GWh, koji bi mogao da se poveća na 45 GWh u drugoj fazi 2028. godine.

 

Srbija planira

 

SUBOTICA: ElevenES očekuje da će njegova fabrika vredna milijardu evra biti u potpunosti operativna do 2027. godine, sa predviđenim kapacitetom od 48 GWh. N/A: InoBat planira da izgradi gigafabriku uz finansiranje od 419 miliona evra od strane vlade. Biće u funkciji do 2025. godine, sa početnim kapacitetom od 4 GWh i planiranim kapacitetom od 32 GWh.

 

Planovi Slovačke

 

BRATISLAVA: InoBat-ova pilot linija od 45 MWh biće otvorena kasnije 2023. godine.

 

Planovi Španije

BASKIJA: BASKUEVOLT planira da uloži više od 700 miliona evra u postrojenje, sa ciljem da proizvede 10 GWh do 2027. NAVALMORAL DE LA MATA: Španija je u julu 2022. potpisala ugovor sa kineskim Envisionom o izgradnji fabrike vredne 2,5 milijardi evra, sa planiranim planom. kapaciteta 30 GWh. SAGUNTO: Folksvagen i partneri rekli su da će 2022. uložiti 10 milijardi evra u elektranu od 40 GWh, a proizvodnja bi trebalo da počne do 2026. VALLADOLID: InoBat je u oktobru 2022. godine potpisao deklaraciju o namerama sa španskom vladom da uspostavi 32 Fabrika GWh vredna 3 milijarde evra.

 

Švedska u toku radova

 

SKELLEFTEA: Northvoltova fabrika radi od 2021. godine i ima za cilj postizanje kapaciteta od 40 GWh do 2025. PLANIRANI BORLANGE: Northvolt očekuje da njegova fabrika počne proizvodnju 2025. i da bude u potpunosti operativna do 2030. godine, sa planiranim kapacitetom od 150 GWh. GETEBORG: Northvolt je potrošio 30 milijardi švedskih kruna (2,8 milijardi dolara) u postrojenju koje treba da počne proizvodnju do 2025. godine, sa planiranim kapacitetom od 50 GWh.

 

Planovi Švajcarske

 

FRAUENFELD: SCB očekuje da će postrojenje u vrednosti od 775 miliona švajcarskih franaka (868 miliona dolara) biti u potpunosti operativno pre 2030. godine, sa planiranim kapacitetom od 7,6 GWh.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!