Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIonic Technologies pokreće proizvodnju recikliranih magnetnih oksida retkih zemalja u Velikoj Britaniji

Ionic Technologies pokreće proizvodnju recikliranih magnetnih oksida retkih zemalja u Velikoj Britaniji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ionic Rare Earths je pokrenuo proizvodnju recikliranih magneta retkih zemnih oksida visoke čistoće (REO) u svojoj fabrici koja se nalazi u objektu Ionic Technologies International Ltd u Belfastu u Velikoj Britaniji.

Kompanija je specijalizovana za reciklažu trajnih magneta neodimijum-gvožđe-bor (NdFeB) u odvojene magnetne okside retkih zemalja (REO) visoke čistoće, čime se uspostavljaju održivi, sledljivi i suvereni lanci snabdevanja retkih zemalja.

Ionic Technologies postaje pionir u proizvodnji niza magnetnih REO uključujući neodimijum oksid (Nd2O3), didimijum oksid (NdPr oksid), disprozijum oksid (Di2O3) i terbijum oksid (Tb4O7) izuzetnog kvaliteta.

Supported by

Objekat u Belfastu predviđa konzistentan priliv magneta za reciklažu iz različitih izvora kao što su strugotine koje stvaraju postojeći proizvođači metalnih legura i magneta, povučene vetroturbine iz vetroelektrana na mreži, kao i magneti i komponente iz električnih vozila (EV) i druge industrije.

Ionic Technologies je započeo rad obradom trajnog magneta na kraju životnog veka (EOL) koji je izvučen iz generatora turbine na vetar. Ovaj magnet je sadržao 26,7% neodimijuma (Nd), 5,4% prazeodimijuma (Pr), 1,0% disprozijuma (Di) i 1,4% holmijuma (Ho).

Po završetku procesa puštanja u rad, Ionic Technologies je uspešno izolovao NdPr iz teških retkozemnih elemenata (REE) DiHo, koji će biti podvrgnut daljem odvajanju da bi se dobili Di2O3 i Ho2O3 proizvodi visoke čistoće.

Proizvodnja NdPr oksida, zajedno sa naknadnim Di2O3 i Tb4O7, podržava saradnju Ionic Technologies sa partnerima Less Common Metals (LCM) i Ford Technologies.

Ionic Technologies će snabdevati REO LCM-u, koji će ih koristiti u proizvodnji legura za proizvodnju magneta u Evropi. Ovi sinterovani magneti će zatim biti isporučeni Ford Technologies-u u Halewood-u, UK. Ova saradnja demonstrira lanac snabdevanja magnetima retkih zemalja sa sedištem u Velikoj Britaniji kao deo inicijative CLIMATES koju sponzoriše britanska vlada.

Sa uspešnim puštanjem u rad i početnom kontinuiranom proizvodnjom iz demonstracionog pogona, Ionic Technologies sada napreduje ka pregovorima u kasnoj fazi za strateški značajne proizvodne kampanje. Ovi pregovori imaju za cilj napredak ka komercijalnim sporazumima kako bi se proširilo usvajanje tehnologije među krajnjim korisnicima.

Postrojenje će takođe olakšati završetak studije izvodljivosti za objekat komercijalnog razmera, koji se očekuje do sredine 2024. godine.

Ionic Technologies je razvila tehnologiju odvajanja i rafiniranja retkih zemnih elemenata, primenjujući je na reciklažu istrošenih trajnih neodimijum-gvožđe-bor (NdFeB) magneta.

Postrojenje za reciklažu magneta će obezbediti neophodne podatke za razvoj komercijalnih objekata.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!