Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoOživljavanje rudnika volframa i kalaja u Engleskoj

Oživljavanje rudnika volframa i kalaja u Engleskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Tungsten West Plc planira da ponovo otvori rudnik volframa i kalaja u blizini Plimuta u Engleskoj. Kompanija je nedavno dobila finansijsku injekciju od 1,6 miliona funti od investitora. Ova sredstva će se koristiti za početak studije izvodljivosti, čija se završetak očekuje do kraja 2024. Nakon toga, kompanija namerava da krene u novu rundu finansiranja u drugoj polovini godine kako bi podržala nastavak proizvodnje početkom 2026. .

Investicija naglašava poverenje investitora u potencijal projekta. Tungsten West Plc ima za cilj da iskoristi ova sredstva kako bi unapredio svoje operativne sposobnosti i ispunio regulatorne zahteve.

U međuvremenu, Agencija za životnu sredinu (EA) je pokrenula poslednju rundu konsultacija u vezi sa zahtevom za dozvolu koji je podnela podružnica Tungsten Westa, Drakelands Restoration Ltd. Ovo se odnosi na ponovno pokretanje aktivnosti prerade minerala u rudniku Hemerdon. EA je preduzela detaljan proces procene, uključujući doprinose različitih zainteresovanih strana i stručnjaka, kako bi procenila potencijalne uticaje na životnu sredinu i društvo.

Supported by

Do sada, EA nije identifikovao nijedan dokaz koji ukazuje na značajnu štetu po ljude ili životnu sredinu koja je rezultat predloženih operacija. Međutim, regulatorno telo ostaje posvećeno razmatranju svih novih informacija dobijenih tokom završne faze konsultacija pre donošenja konačne odluke o zahtevu za dozvolu.

Ključna razmatranja tokom procesa procene uključuju upravljanje pitanjima kao što je niskofrekventna buka, koja je ranije predstavljala izazove tokom prethodnog rada rudnika pod Wolf Mineral Ltd. EA je pregledala strategije operatera za ublažavanje buke, prašine i emisija kako bi osigurala usklađenost sa ekološkim standardima i minimiziranju štetnih efekata na okolnu zajednicu i ekosistem.

Sve u svemu, razvoj događaja označava napredak ka konačnom ponovnom otvaranju Plimouthovog rudnika volframa i kalaja, regulatornim odobrenjima i uspešnom završetku operativnih priprema.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!