Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEvropa  pozdravlja ugovor o finansiranju projekta Volfsberg

Evropa  pozdravlja ugovor o finansiranju projekta Volfsberg

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Razvojni put evropskog litijumskog projekta Volfsberg litijum u Austriji biće jasniji nakon što će Critical Metals Corp učestvovati sa125 miliona dolara u pretplati akcija sa GEM Global Iield-om.

Finansiranje privatne alternativne investicione grupe sa sedištem u Luksemburgu je jasan znak poverenja u Critical Metals Corp (CRML).

Supported by

CRML-u je predloženo spajanje između podružnice European Lithium u potpunom vlasništvu European Lithium AT, koja drži projekat Volfsberg u Austriji i Sizzle Ackuisition Corp. Prihod od pretplate biće upotrebljen za ubrzanje razvoja projekta, a predsednik Evropskog litijuma Toni Sejdž napominje da je oko 65 odsto ukupnog očekivanog kapitala obezbeđeno najnovijim sporazumom i prethodnim sporazumom sa Arabijskom investicionom grupom Obeikan.

Sage je dodao da je GEM ugovor bio ogromna prekretnica koja ga je približila njegovom cilju da postane prvi lokalni proizvođač litijum spodumena za tranziciju zelene energije u Evropi.

Kompanija, takođe, nastavlja da napreduje u CRML transakciji, koja trenutno prolazi kroz proces odobravanja – uključujući dobijanje odobrenja od Sizzle-ovih akcionara.

Ostvarenje vrednosti projekta

Ono što CRML transakcija zaista donosi za evropski litijum je njeno prepoznavanje vrednosti Volfsberga – nešto što nije uvek bilo jasno uprkos tome što projekat ima izmereni, indicirani i pretpostavljeni resurs od 12,88Mt sa 1 procentom Li2O, obezbeđenu dozvolu za rudarstvo, definitivnu studija izvodljivosti koja naglašava njegovu ekonomsku održivost i obavezujući ugovor o otkupu sa vrhunskim proizvođačem automobila.

Ovo je jasno naglašeno uslovima transakcije, po kojima će kompanija postati većinski vlasnik CRML-a nakon što joj se izdaju akcije nove kompanije u vrednosti od 750 miliona dolara.

CRML će posedovati Volfsberg i 20 odsto udela u projektima Veinebene i Istočni Alpi, koje trenutno drži European Lithium.

Predstojeći katalizatori za razvoj projekta uključuju finansiranje  njegove infrastrukture, početak izgradnje i preduzimanje proširenja bušenja u zoni 2, koja nije uključena u trenutni resurs, kako bi se produžio vek trajanja rudnika.

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Iskopavanje litijuma: Borba za imovinu, ekološka bomba ili žrtve energetske tranzicije?

Informacije o geološkim istraživanjima litijuma na području Lopara pojavile su se 2020. godine. Cijeli proces je bio zavijen u veo tajne. Posljednjih mjeseci je intenzivirana priča o vlasništvu nad državnom imovinom u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini. Otprilike u...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Srbija: Litijum – nekad i sad

Naši veliki „eksperti” za litijum, treba građanima Srbije, onima koji ne spadaju u 294.907 „eksperata” za litijum, da objasne kako je litijum od najbezopasnijeg i najkorisnijeg elementa periodnog sistema 2004. godine, postao najopasniji i najštetniji element periodnog sistema 2020‒2021...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!