Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEvropa  pozdravlja ugovor o finansiranju projekta Volfsberg

Evropa  pozdravlja ugovor o finansiranju projekta Volfsberg

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Razvojni put evropskog litijumskog projekta Volfsberg litijum u Austriji biće jasniji nakon što će Critical Metals Corp učestvovati sa125 miliona dolara u pretplati akcija sa GEM Global Iield-om.

Finansiranje privatne alternativne investicione grupe sa sedištem u Luksemburgu je jasan znak poverenja u Critical Metals Corp (CRML).

Supported by

CRML-u je predloženo spajanje između podružnice European Lithium u potpunom vlasništvu European Lithium AT, koja drži projekat Volfsberg u Austriji i Sizzle Ackuisition Corp. Prihod od pretplate biće upotrebljen za ubrzanje razvoja projekta, a predsednik Evropskog litijuma Toni Sejdž napominje da je oko 65 odsto ukupnog očekivanog kapitala obezbeđeno najnovijim sporazumom i prethodnim sporazumom sa Arabijskom investicionom grupom Obeikan.

Sage je dodao da je GEM ugovor bio ogromna prekretnica koja ga je približila njegovom cilju da postane prvi lokalni proizvođač litijum spodumena za tranziciju zelene energije u Evropi.

Kompanija, takođe, nastavlja da napreduje u CRML transakciji, koja trenutno prolazi kroz proces odobravanja – uključujući dobijanje odobrenja od Sizzle-ovih akcionara.

Ostvarenje vrednosti projekta

Ono što CRML transakcija zaista donosi za evropski litijum je njeno prepoznavanje vrednosti Volfsberga – nešto što nije uvek bilo jasno uprkos tome što projekat ima izmereni, indicirani i pretpostavljeni resurs od 12,88Mt sa 1 procentom Li2O, obezbeđenu dozvolu za rudarstvo, definitivnu studija izvodljivosti koja naglašava njegovu ekonomsku održivost i obavezujući ugovor o otkupu sa vrhunskim proizvođačem automobila.

Ovo je jasno naglašeno uslovima transakcije, po kojima će kompanija postati većinski vlasnik CRML-a nakon što joj se izdaju akcije nove kompanije u vrednosti od 750 miliona dolara.

CRML će posedovati Volfsberg i 20 odsto udela u projektima Veinebene i Istočni Alpi, koje trenutno drži European Lithium.

Predstojeći katalizatori za razvoj projekta uključuju finansiranje  njegove infrastrukture, početak izgradnje i preduzimanje proširenja bušenja u zoni 2, koja nije uključena u trenutni resurs, kako bi se produžio vek trajanja rudnika.

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!