Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoUmicore otvara u Belgiji fabriku za izradu prototipa materijala za čvrste baterije

Umicore otvara u Belgiji fabriku za izradu prototipa materijala za čvrste baterije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Umicore je otvorio jedan od najvećih i najnaprednijih svetskih objekata za izradu prototipa materijala za čvrste baterije u Olenu, Belgiji. Tako će proširiti i ubrzati inovacije, kao i razvoj same tehnologije. Inicijativa je stekla snažnu istraživačku ekspertizu uz podršku flamanske vlade.

Očekuje se da će čvrste baterije pokretati električnu mobilnost i dopuniti Umicorov portfelj tehnologija materijala za baterije.

Objekat od 600 m² podržava ceo lanac razvoja čvrstih baterija, od formulacije materijala, njihove karakterizacije i proizvodnje, sklapanja baterijske ćelije i naknadnog testiranja na nivou baterije.

Supported by

Sa ovim kompletnim pristupom moguće je razviti nove kategorije materijala, uključujući katolite, koji kombinuju katodne aktivne materijale i čvrste elektrolite.

“Umicorov jedinstveni centar za izradu prototipa dodatno će povećati i unaprediti naše inovacijsko i tehnološko liderstvo u hemiji čvrstih baterija koje razvijamo od 2017. godine sa više ključnih patenata. Posvećeni smo našoj poziciji lidera u industriji katodnih materijala, a ovo novo postrojenje je korak u daljem jačanju našeg liderstva, povećavajući naš kapacitet za izradu prototipa, a time i našu sposobnost da podržimo naše klijente- izjavio je Matias Miedreich, izvršni direktor kompanije Umicore Umicore je transformisao industrijsku zgradu na svojoj lokaciji u Olenu, u kojoj se takođe nalazi sedište Grupe za istraživanje i razvoj.

Razvoj baterija uključuje materijale koji su izuzetno osetljivi na vlagu i stoga zahtevaju specijalizovanu infrastrukturu, uključujući izuzetno suv vazduh. Nivoi vlažnosti unutar Umicore laboratorije su manji od 0,1% jer se svakog sata 200.000 m3 suvog vazduha izduvava kroz objekte. Takav suv vazduh je neophodan za precizno testiranje, analizu i razvoj ove sledeće generacije katodnih aktivnih materijala, kažu u Umicoru.

Sprovođenje istraživanja i razvoja u takvim suvim uslovima omogućava Umicoru da optimizuje I sačuva svoje resurse. Ultra-suv vazduh čuva stabilnost materijala baterija i produžava njihov životni vek, čime se smanjuje česta zamena materijala. Umesto da moraju da rade u granicama izolovanih pregrada za rukavice, istraživači mogu slobodnije da manipulišu proizvodima na većem, otvorenom prostoru. Štaviše, ove suve prostorije su energetski efikasne jer precizno testiranje i analiza minimiziraju ponavljanje pokušaja i grešaka.

Umicorov portfelj tehnologije materijala za baterije sastoji se od njegovih sadašnjih NMC tehnologija srednjeg do visokog nivoa nikla (nikl, mangan, kobalt), kratkoročnih HLM (visoko litijum, mangan) tehnologija bogatih manganom i budućih Na-jona (natrijum-jon) katode i tehnologije čvrstih baterija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih...

Ministarstvo rudarstva Srbije odbilo zahtev kompanije Ziđin za produženje licence za upravljanja otpadom

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo je zahtev kineske kompanije Ziđin Mining za produženje dozvole za rukovanje rudarskim otpadom. Licenca za upravljanje rudarskim otpadom je istekla 31. decembra 2022. godine, a ministarstvo je odbilo zahtev za produženje u novembru...

Predsednik Eurometauk-a poziva na hitnu primenu EU Zakona o kritičnim sirovinama

Evangelos Mitilineos, predsednik Eurometauk-a, smatra da je neophodna hitna primena Zakona o kritičnim sirovinama kako bi se osigurala sposobnost Evrope da uspešno upravlja energetskom i digitalnom tranzicijom. Mitilineos naglašava potrebu za brzim delovanjem kako bi se ispunili ambiciozni ciljevi,...
error: Content is protected !!