Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEast Star Resources ponire nakon što je otkrio rezultate testiranja retkih zemalja

East Star Resources ponire nakon što je otkrio rezultate testiranja retkih zemalja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

East Star Resources PLC je pao za 28,5% na novu najnižu vrednost od 2 p nakon što je otkrio rezultate mineralogijskih i studija ispiranja osam uzoraka na projektu retkih zemalja Talairyk u Kazahstanu.

Testiranje je pokazalo da je većina retkih zemnih elemenata „oslobođena iz primarnih minerala tokom procesa trošenja i da su sada povezani sa drugim mineralnim fazama“, saopštila je kompanija.

Supported by

Testni rad na Brajtonskoj školi primenjenih nauka u Velikoj Britaniji na uzorku iz oktobarskog programa bušenja pokazao je mineralogiju i ukupne koncentracije retkozemnih elemenata „uporedive sa depozitima adsorpcije jona na globalnom nivou“ sa mineralogijom u kojoj dominira kaolinit i 815-5,185 delova na milion (ppm) ukupnih retkozemnih elemenata.

Rezultati luženja iz amonijum sulfata imaju niži oporavak sa vršnim rezultatima koji sugerišu da sposobnost ispiranja testiranih uzoraka nije reprezentativna za dokazane naslage gline za adsorpciju jona, dodaje se.

East Star je rekao da rezultati jednofaznog luženja sumporne kiseline sugerišu da je potreban dalji rad na ispitivanju da bi se procenilo da li postoji potencijalni put do komercijalne ekstrakcije.

Kompanija se konsultuje sa metalurškim stručnjacima kako bi procenila sledeću fazu ispitivanja.

Izvršni direktor Alex Walker je rekao: „Naše razumevanje mineralologije i potencijala za ekonomsku ekstrakciju retkih zemnih elemenata iz ležišta Talairyk značajno je poraslo i, iako nije definitivno, omogućiće nam da planiramo jeftinu procenu dodatnih testova. Potrebno je da identifikuje da li je moguć ekonomski proces za ispiranje retkozemnih elemenata iz materijala koji je istrošen vremenskim prilikama.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih...

Ministarstvo rudarstva Srbije odbilo zahtev kompanije Ziđin za produženje licence za upravljanja otpadom

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo je zahtev kineske kompanije Ziđin Mining za produženje dozvole za rukovanje rudarskim otpadom. Licenca za upravljanje rudarskim otpadom je istekla 31. decembra 2022. godine, a ministarstvo je odbilo zahtev za produženje u novembru...

Predsednik Eurometauk-a poziva na hitnu primenu EU Zakona o kritičnim sirovinama

Evangelos Mitilineos, predsednik Eurometauk-a, smatra da je neophodna hitna primena Zakona o kritičnim sirovinama kako bi se osigurala sposobnost Evrope da uspešno upravlja energetskom i digitalnom tranzicijom. Mitilineos naglašava potrebu za brzim delovanjem kako bi se ispunili ambiciozni ciljevi,...
error: Content is protected !!