Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEast Star Resources ponire nakon što je otkrio rezultate testiranja retkih zemalja

East Star Resources ponire nakon što je otkrio rezultate testiranja retkih zemalja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

East Star Resources PLC je pao za 28,5% na novu najnižu vrednost od 2 p nakon što je otkrio rezultate mineralogijskih i studija ispiranja osam uzoraka na projektu retkih zemalja Talairyk u Kazahstanu.

Testiranje je pokazalo da je većina retkih zemnih elemenata „oslobođena iz primarnih minerala tokom procesa trošenja i da su sada povezani sa drugim mineralnim fazama“, saopštila je kompanija.

Supported by

Testni rad na Brajtonskoj školi primenjenih nauka u Velikoj Britaniji na uzorku iz oktobarskog programa bušenja pokazao je mineralogiju i ukupne koncentracije retkozemnih elemenata „uporedive sa depozitima adsorpcije jona na globalnom nivou“ sa mineralogijom u kojoj dominira kaolinit i 815-5,185 delova na milion (ppm) ukupnih retkozemnih elemenata.

Rezultati luženja iz amonijum sulfata imaju niži oporavak sa vršnim rezultatima koji sugerišu da sposobnost ispiranja testiranih uzoraka nije reprezentativna za dokazane naslage gline za adsorpciju jona, dodaje se.

East Star je rekao da rezultati jednofaznog luženja sumporne kiseline sugerišu da je potreban dalji rad na ispitivanju da bi se procenilo da li postoji potencijalni put do komercijalne ekstrakcije.

Kompanija se konsultuje sa metalurškim stručnjacima kako bi procenila sledeću fazu ispitivanja.

Izvršni direktor Alex Walker je rekao: „Naše razumevanje mineralologije i potencijala za ekonomsku ekstrakciju retkih zemnih elemenata iz ležišta Talairyk značajno je poraslo i, iako nije definitivno, omogućiće nam da planiramo jeftinu procenu dodatnih testova. Potrebno je da identifikuje da li je moguć ekonomski proces za ispiranje retkozemnih elemenata iz materijala koji je istrošen vremenskim prilikama.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!