Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoWestern Yilgarn je pozicioniran da kapitalizuje raznovrsni portfolio u regionima nikl-PGE-zlata u...

Western Yilgarn je pozicioniran da kapitalizuje raznovrsni portfolio u regionima nikl-PGE-zlata u nastajanju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rani istraživač sa sedištem u Pertu, Vestern Yilgarn (VIKS), spreman je da iskoristi svoj raznoliki portfolio stanova koji se u potpunosti nalazi u Yilgarn Cratonu, verovatno najvećoj australijskoj adresi nikla-PGE zlata.

Kompanija poseduje 13 licenci za istraživanje od kojih su tri u toku. Licence su raspoređene na pet diskretnih projekata u Zapadnoj Australiji. Osnažen od strane veoma iskusnog menadžerskog tima, Western Yilgarn-ova posvećenost širenju i rastu je dobro demonstrirana.

Supported by

Tokom proteklog kvartala, Western Yilgarn je ostvario značajan napredak u svojim projektima Julimar West PGE, Bulga i Boodanoo.

 

WYX-ov raznovrsni portfolio

 

Novopreimenovani projekat kompanije Julimar West obuhvata oko 349 kvadratnih kilometara i nalazi se 75 kilometara od Perta, duž zapadne margine Yilgarn Cratona.

Poznato je da Yilgarn Craton ima brojna ležišta plemenitih i baznih metala, što ga čini veoma perspektivnim regionom za mineralizaciju boksita, PGE, nikla i bakra.

Značajno je da se nalazište Julimar kompanije Chalice Mining (CHN) takođe nalazi u ovom regionu sa svojim sada svetski poznatim nalazištem Gonneville koje je manje od 2500 metara od granice Zapadnog Jilgarna.

Generalni direktor Western Yilgarn-a, Gavin Rutherford nedavno je spomenuo želju kompanije da proširi i iskoristi odličan rad CHN-a u ovoj oblasti, što zauzvrat ističe potencijal projekta Julimar West.

U severnom delu projekta Julimar West, stanovi Western Yilgarna su u blizini projekta Yaravindah Brook kompanije Caspin Resources (CPN).

Početno bušenje u ovoj oblasti otkrilo je mafične i ultramafične stene sa značajnim nivoima PGE, nikla i bakra. Pored toga, zlato se još ne može poništiti.

Kompanija je dobila obaveštenje od Ministarstva za rudarstvo, industriju, regulativu i bezbednost (DMIRS) da će uskoro biti dodeljen njen ugovor o licenci za istraživanje za ovaj projekat, ističući pozitivne pomake za Western Yilgarn.

Projekat Bulga je proširen sa tri na šest uzastopnih licenci za istraživanje, sada pokrivajući površinu od ~477 kvadratnih kilometara.

Testiranjem dugo prihvaćene teorije da se Bulga uglavnom sastoji od granita, dva kruga inicijalnog prenosnog rendgenskog fluorescentnog tla uzorkovanja na četiri od Bulginih šest zakupa potvrdili su nikl, bakar i tragove za LCT pegmatite na više lokacija. Ovaj pionirski rad na Bulgi duž raseda Ida promenio je mišljenje o geologiji i pružio snažan podsticaj za nastavak istraživanja.

Projekat Bulga se nalazi oko 840 kilometara severoistočno od Perta i 40 kilometara jugozapadno od grada Lenstera u severnim zlatnim poljima VA, koji je poznat po tome što je domaćin projekata nikla svetske klase, uključujući Mt Keith, Cosmos, Leinster/Rockys Reward, Yackabindie i Sinclair. Sada dobro poznati projekat Liontown/Kathleen Valley takođe se nalazi na adresi.

Region je takođe bogat zlatnim resursima, sa nekoliko projekata zlata u blizini, uključujući dve miliona unce, Agnew Lawlers i Bellevue, rudnike plus Thunderbox i Wiluna Group.

Western Yilgarn je nedavno pregledao istorijske podatke iz BHP Group (BHP) i St George (SGK), ukazujući na široke zone mineralizacije nikla u Bulgi.

Mineralizacija je pronađena kroz programe bušenja sa vazdušnim jezgrom i reverznom cirkulacijom (RC) u ukupno 24 rupe. Testovi su pokazali do 0,55 odsto nikla na 45 metara, uključujući 20 metara nikla na 0,83 odsto sa 24 metra u jednom uzorku.

Prateći ove rezultate, WYX je završio program punjenja geohemije u drugoj fazi, uzevši uzorke 22 ciljne oblasti preko 400 metara sa 200 metara mreže. Kompanija je poslala više od 2000 uzoraka u Intertek Laboratories na analizu i planira svoju prvu kampanju RC bušenja u sveže kupljenim stanovima.

Na projektu Boodanoo, Western Yilgarn poseduje jednu licencu za istraživanje koja pokriva 39 kvadratnih kilometara, fokusirajući se na istraživanje mineralizacije zlata i litijuma.

Smešteno 90 kilometara južno od planine Magnet u regionu srednjeg zapada u Vašingtonu, projektno područje karakteriše prikrivena raseda u pravcu sever-severoistok.

Uprkos nedostatku stena, kompanija je završila početni program geohemije svrdla sa 234 rupe, naglašavajući uzbudljiv potencijal projekta.

Tehnički savetnik Beau Nichols rekao je da je iznenađujuće videti tako značajan odgovor od testiranja svrdlom u oblasti koja nije bila prethodno istraživana.

„Na južnoj liniji smo zapravo identifikovali veliku anomaliju sa elementima indikatora koji sugerišu da ispod ima litijum pegmatita, sada ćemo preduzeti dodatni rad na konsolidaciji ovih ciljeva“, rekao je on.

Kompanija planira da sprovede dalje radove, uključujući programe (nisam sigurna da je reč svrdlo ok za ovaj kontekst) za punjenje i ciljano bušenje, kako bi podržala naknadno vazdušno i RC bušenje.

 

WYX-ov iskusni tim

 

WXY je pretrpeo promenu imena 2022. godine odmah nakon što je ponovo uvršten na ASX. Od tada, njegov novi menadžerski tim je isporučio efektivne rezultate akcionarima.

Kompanija se može pohvaliti iskusnim rukovodiocima sa finansijskom oštroumnošću i stručnošću u industriji, kao i timom veštih geohemičara, geologa istraživanja i geofizičara.

Sa završetkom RC i ispunom bušenja u Bulgi i tekućim istražnim aktivnostima u Boodanoou, Western Yilgarn je u dobroj poziciji da se uspostavi kao vodeći istraživač minerala u industriji nikla i PGE.

Kompanija željno iščekuje pristup svom projektu Yulimar West i posvećena je korišćenju najsavremenijih tehnika istraživanja kako bi se otključao dalji potencijal resursa u regionu Pilbara.

Iskorišćavanjem svog raznolikog stambenog paketa u rudarskim regionima Zapadne Australije u nastajanju, i uz podršku svog iskusnog tima, Western Yilgarn je spreman za uspeh.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EIT RawMaterials ulaže 100 miliona evra za jačanje evropskog sektora sirovina

EIT RawMaterials-a će sa 100 miliona evra podržati projekte sirovina od velikog značaja za Evropu, najavljeno je na Samitu o sirovinama. Sa ovom finansijskom injekcijom, pored prethodnih 200 miliona evra već uloženih za period 2023-25, organizacija nastavlja svoju stratešku...

Francuska planira rafineriju nikla i kobalta za jačanje lanca snabdevanja

Francuska vlada podržava inicijativu privatnog sektora za uspostavljanje rafinerije nikla i kobalta u blizini Bordoa, čiji je cilj jačanje lanca snabdevanja baterijama za električna vozila u zemlji i smanjenje zavisnosti od Kine. Po ceni od 300 miliona evra, projekat, koji...

Projekat Jadar se brže razvija u protekle tri nego prethodnih 15 godina, kažu iz Marš sa Drine

Pokret Marš sa Drine i advokatska kancelarija Đorđević su analizirali podatke o poslovanju ćerke-firme kompanije Rio Tinto u Srbiji. Postoji trend povećanja trošenja novca na Projekat Jadar. Zaključak je da se projekat Jadar u protekle tri godine razvija neuporedivo brže...
error: Content is protected !!