Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVA1 Resources nastavlja da se gradi na kritičnoj vrednosti niobijuma West Arunt-e

VA1 Resources nastavlja da se gradi na kritičnoj vrednosti niobijuma West Arunt-e

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

VA1 Resources nastavlja da pogađa niobijum visoke vrednosti u novim rezultatima iz svog programa bušenja iz 2023. na otkriću Luni u okviru svog projekta West Arunta u 100% vlasništvu, u udaljenom severoistočnom regionu Zapadne Australije.

Generalni direktor Paul Savich rekao je da su najnoviji rezultati proširili poznati otisak niobijuma visokog kvaliteta West Arunta.

Supported by

„Današnji rezultati su dalje široko razmaknute bušotine koje proširuju mineralizaciju niobijuma visokog kvaliteta u Luniju za dodatnih 400 metara u više pravaca sa novim značajnim raskrsnicama“, rekao je on.

„Zajedno sa obećavajućom ranom mineraloškom procenom objavljenom ranije, ovo bušenje nastavlja da utvrđuje izuzetan potencijal i globalni kvalitet ovog kritičnog otkrića metala.

 

Vrhunska pogađanja se nastavljaju

 

Najvažniji hitovi u najnovijim rezultatima uključuju 41m sa 2,4% niobijum pentoksida (Nb2O5), 18m sa 2,2% Nb2O5, 13m sa 1,4% Nb2O5; i 24m na 1,1% Nb2O5.

WA1 trenutno ima dve bušotine koje nastavljaju da testiraju obim onoga što se smatra globalno značajnim otkrićem u Luni, karbonatitnoj igri u West Arunti.

„Ostali smo disciplinovani u postizanju našeg korporativnog cilja kristalizacije našeg razumevanja Lunija kako bismo omogućili pokretanje razvojnih i osnovnih studijskih aktivnosti koje mogu pomoći u sažimanju vremenskog okvira za razvoj projekta“, rekao je gospodin Savich.

„Paralelno sa tim, završićemo početno bušenje na otkriću karbonatita P2, zajedno sa izviđačkim bušenjem prvog prolaza na brojnim našim regionalnim ciljevima u drugoj polovini godine.

Nedavna bušenja su identifikovala dublju mineralizaciju visokog kvaliteta u dve rupe, bušotine LURC23-021 i LURC23-015.

Prethodno završena gravitaciona i pasivna seizmička istraživanja takođe su istakla moguće strukture trenda istok-zapad u ovoj oblasti, što može ponuditi objašnjenje za nešto dublju mineralizaciju.

 

Predstojeći planovi bušenja

 

WA1 nastavlja da unapređuje otkriće Luni sa RC i dijamantskom bušilicom koja trenutno radi.

Kompanija je planirala 100m razmaknuto bušenje za ispunu koristeći RC platformu i ima za cilj da završi unapred definisanu postupnu mrežu 200m sa 200m.

Dijamantska platforma učestvuje u prikupljanju podataka koji podržavaju procenu resursa i uzoraka za prvu fazu metalurškog ispitivanja.

Predstojeći planovi uključuju izmeštanje dijamantske bušotine kako bi se testirali konceptualni ciljevi istraživanja u West Arunti.

WA1 takođe preduzima dalje mineraloške studije jer nastoji da razvije razumevanje mineralizacije kako bi pomogao u završetku planiranja za predstojeće metalurške testove u ranoj fazi.

 

Niobijum kao kritičan metal

 

Niobijum se smatra kritičnim metalom u mnogim jurisdikcijama i za njim je velika potražnja zbog tehnološkog napretka i rizika u snabdevanju izazvan činjenicom da više od 90% njegove proizvodnje vrši jedna zemlja, Brazil.

Prema Geoscience Australia, to je duktilni vatrostalni metal koji je veoma otporan na toplotu i habanje i koroziju.

Približno 90% upotrebe niobijuma trenutno dolazi iz industrije čelika, pretežno kao mikro legura sa gvožđem.

Niobijum se takođe koristi u superlegurama nikla i gvožđa, posebno za aplikacije koje zahtevaju čvrstoću i otpornost na toplotu. Upotreba takvih super legura uključuje lopatice turbina u mlaznim motorima u aeronautičkoj industriji i gasne turbine u energetskoj industriji.

Dok je globalna ponuda koncentrisana u Brazilu (90% globalne proizvodnje), globalna potražnja za niobijumskim proizvodima je daleko manje koncentrisana. Postoji mnogo krajnjih korisnika i sve veći broj aplikacija.

 

Tražnja i cena u porastu

 

Procenjuje se da će globalno tržište niobijuma vredeti oko 224 miliona dolara u 2022. i predviđa se da će do 2029. godine biti prilagođena veličina od približno 287,8 miliona dolara sa CAGR od 3,6% tokom predviđenog perioda 2023-2029.godine.

Dalji značajan rast cena može se povezati sa potencijalnom upotrebom niobijuma u ​​baterijama, gde se može koristiti kao primarni aktivni materijal u negativnoj elektrodi baterija, dok se takođe može koristiti kao aditiv u pozitivnoj elektrodi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!