Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVulcan Energy Resources se bliži završetku LEOP-a, unapređuje se projekat Zero Carbon...

Vulcan Energy Resources se bliži završetku LEOP-a, unapređuje se projekat Zero Carbon Lithium

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Vulcan Energy Resources (VUL) je ušao u završnu fazu mehaničkog završetka u svojoj fabrici za optimizaciju ekstrakcije litijuma (LEOP) u Nemačkoj.

Kompanija je objavila da se bliži kraju svoje trenutne faze rada, sa 73 dana preostala do ciljanog datuma mehaničkog završetka u avgustu.

Supported by

LEOP je uključen u sastav Vulkanovog projekta Zero Carbon Lithium u dolini Gornje Rajne. Vulcan razvija najveći resurs litijuma u ​​Evropi i ima za cilj da igra ključnu ulogu u olakšavanju prelaska regiona na električna vozila.

Kompanija ima za cilj puštanje u rad LEOP-a tokom septembra, pre nego što mu omogući pun rad. Ovo bi predstavljalo prve tone koncentrata litijum hlorida ikada proizvedenog u Evropi i prve tone litijuma proizvedene korišćenjem komercijalno dokazane metode direktne ekstrakcije litijuma (DLE), koju pokreće obnovljiva toplota umesto fosilnog gasa.

Kompanija je objavila da će LEOP snabdevati litijum hlorid CLEOP, Vulkanovo postrojenje za optimizaciju nizvodno koje će proizvoditi konačni proizvod litijum hidroksida.

Vulcan-ove fabrike za optimizaciju imaju za cilj da snabdevaju Vulcan-ove automobilske i akumulatorske kupce u Evropi, uključujući Stellantis i Volkswagen. Takođe ima za cilj da posluži kao poligon za operativnu spremnost za početak prve komercijalne faze projekta kompanije. Pored toga, dizajniran je da optimizuje parametre procesa u pripremi za komercijalno postrojenje dok se gradi.

Kompanija je takođe objavila da postavlja nekoliko viših imenovanja u svoj tim za izvršenje projekta. Vulcan je imenovao Carsten Bachg, Cedric Adam i Neil Davey za starijeg direktora programa, direktora za izgradnju i puštanje u rad i direktora za PMO i projektne usluge.

„Srećni smo što nam se pridružuju neki visoko motivisani, visoko kvalifikovani profesionalci za izvođenje projekata iz O&G i hemijske industrije, primenjujući svoje značajno iskustvo u dekarbonizaciji, elektrifikaciji i bezbednosti lanca snabdevanja na Zapadu“, rekao je VUL MD i generalni direktor dr Francis Wedin.

Kompanija je takođe objavila da su EPCM ugovori za komercijalnu fazu jedan od projekata koji su ušli u fazu zahteva za predlog (RFP).

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!