Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoVulcan Energy Resources se bliži završetku LEOP-a, unapređuje se projekat Zero Carbon...

Vulcan Energy Resources se bliži završetku LEOP-a, unapređuje se projekat Zero Carbon Lithium

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Vulcan Energy Resources (VUL) je ušao u završnu fazu mehaničkog završetka u svojoj fabrici za optimizaciju ekstrakcije litijuma (LEOP) u Nemačkoj.

Kompanija je objavila da se bliži kraju svoje trenutne faze rada, sa 73 dana preostala do ciljanog datuma mehaničkog završetka u avgustu.

Supported by

LEOP je uključen u sastav Vulkanovog projekta Zero Carbon Lithium u dolini Gornje Rajne. Vulcan razvija najveći resurs litijuma u ​​Evropi i ima za cilj da igra ključnu ulogu u olakšavanju prelaska regiona na električna vozila.

Kompanija ima za cilj puštanje u rad LEOP-a tokom septembra, pre nego što mu omogući pun rad. Ovo bi predstavljalo prve tone koncentrata litijum hlorida ikada proizvedenog u Evropi i prve tone litijuma proizvedene korišćenjem komercijalno dokazane metode direktne ekstrakcije litijuma (DLE), koju pokreće obnovljiva toplota umesto fosilnog gasa.

Kompanija je objavila da će LEOP snabdevati litijum hlorid CLEOP, Vulkanovo postrojenje za optimizaciju nizvodno koje će proizvoditi konačni proizvod litijum hidroksida.

Vulcan-ove fabrike za optimizaciju imaju za cilj da snabdevaju Vulcan-ove automobilske i akumulatorske kupce u Evropi, uključujući Stellantis i Volkswagen. Takođe ima za cilj da posluži kao poligon za operativnu spremnost za početak prve komercijalne faze projekta kompanije. Pored toga, dizajniran je da optimizuje parametre procesa u pripremi za komercijalno postrojenje dok se gradi.

Kompanija je takođe objavila da postavlja nekoliko viših imenovanja u svoj tim za izvršenje projekta. Vulcan je imenovao Carsten Bachg, Cedric Adam i Neil Davey za starijeg direktora programa, direktora za izgradnju i puštanje u rad i direktora za PMO i projektne usluge.

„Srećni smo što nam se pridružuju neki visoko motivisani, visoko kvalifikovani profesionalci za izvođenje projekata iz O&G i hemijske industrije, primenjujući svoje značajno iskustvo u dekarbonizaciji, elektrifikaciji i bezbednosti lanca snabdevanja na Zapadu“, rekao je VUL MD i generalni direktor dr Francis Wedin.

Kompanija je takođe objavila da su EPCM ugovori za komercijalnu fazu jedan od projekata koji su ušli u fazu zahteva za predlog (RFP).

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!