Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoVulcan Energy piše rokovni list sa SLB kako bi povećao proizvodnju slane...

Vulcan Energy piše rokovni list sa SLB kako bi povećao proizvodnju slane vode iz Zero Carbon Lithium projekta

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Vulcan Energy (VUL) je sa SLB-om sačinio obavezujući list za pružanje usluga za prvu fazu razvoja svog projekta Zero Carbon Lithium na nemačkom slanom polju doline Gornje Rajne.

Kroz ovaj sporazum, globalna energetska tehnološka kompanija će pružiti usluge za jačanje trenutne proizvodnje geotermalno-litijumske slane vode u svom projektu Zero Carbon.

Supported by

Tehnološke usluge su procenjene na 3,6 miliona dolara kako bi se podržao optimalni tok posla i maksimizirao učinak na projektu na osnovu prava prečeg odbijanja.

Vulcan će takođe dobiti usluge bušenja za najmanje 15 proizvodnih i re-injekcionih bušotina od SLB-a za proizvodnju obnovljive toplote i slane vode koja sadrži litijum.

„Kao što je naširoko objavljeno, dok rudarski sektor ulaže u proizvodnju litijuma od tvrdog kamena, sektor nafte i gasa ima jedinstvenu ekspertizu koja se može iskoristiti za razvoj sredstava za obnovljivo zagrejanu litijumsku slanu otopinu, koja može održivo proizvoditi litijum sa nižim ugljičnim otiskom“, Rekao je generalni direktor i izvršni direktor Vulcan dr Francis Wedin.

„Projekat Zero Carbon Lithium, koji se sprema da obezbedi održivi litijum za evropsku industriju električnih vozila i obnovljivu energiju za lokalne zajednice, dobro je pozicioniran da ima koristi od partnerstva sa uspostavljenim kompanijama sa dugogodišnjim iskustvom u energetskom sektoru kao što je SLB, i radujemo se zajedničkom radu dok pojačavamo našu fazu izvršenja.”

SLB ima jedinstven GeothermEx konsultantski posao, koji radi u više od 50 zemalja i učestvuje u više od 70 odsto svih operativnih geotermalnih projekata širom sveta.

Od 2006. godine kompanija je lider u uslugama tehnologije bušenja za geotermalne projekte u dolini Gornje Rajne, rukovodeći se većinom projekata u ovoj oblasti i oko Nemačke i Francuske.

„Naše decenije znanja o podzemlju, stručnosti u bušenju i najsavremenijih tehnologija biće neprimetno integrisani u ovaj projekat kako bi se obezbedila povećana proizvodnja slane vode, pomažući Vulkanu u njegovom cilju obezbeđivanja održivog, dekarbonizovanog litijuma“, rekao je generalni direktor SLB-a za Evropu Rob Fox.

Iz Vulcan-ovog projekta Zero Carbon Lithium, kompanija planira da stvori dovoljno obnovljive proizvodnje toplote za više od milion ljudi do 2030. godine, dovoljno litijum hidroksida za milion električnih vozila godišnje, i izbegne milion tona emisije ugljen-dioksida godišnje.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!