Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoConroy Gold prikuplja sredstva za nova istraživanja u Irskoj i Finskoj

Conroy Gold prikuplja sredstva za nova istraživanja u Irskoj i Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Firma za istraživanje minerala Conroy Gold and Natural Resources prikupila je 400.000 evra kako bi ubrzala istraživanje u okviru svojih programa istraživanja zlata i minerala.

Novo prikupljanje sredstava će se koristiti za aktivnosti u Irskoj i Finskoj, a očekuje se da će povećati istraživački kapacitet kompanije i ojačati njenu poziciju obrtnog kapitala.

Supported by

Prikupljena sredstva biće uložena u programe istraživanja koji nisu obuhvaćeni ugovorom o zajedničkom ulaganju sa turskim konglomeratom Demir Export.

Očekuje se da će zajedničko preduzeće sa Demirom, dogovoreno 2021. godine, finansirati i razvijati, na osnovu zarade, rudnik zlata u ležištu koje je pronašao u blizini Klontibreta, Co Monaghan.

„Veoma sam zadovoljan ovim prikupljanjem sredstava“, rekao je predsednik kompanije Richard Conroy.

On je rekao da će troškovi istraživanja od preko 4,5 miliona evra na prospektu Klontibret biti pokriveni prvom fazom zajedničkog ulaganja sa Demirom.

„Kompanija ima i druge istraživačke interese, kako u Irskoj tako i u Finskoj, koji nisu pokriveni zajedničkim ulaganjem i koji bi, uz relativno niske troškove, potencijalno mogli dati veoma zanimljive rezultate. Ostali izdaci obrtnog kapitala takođe moraju biti pokriveni.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!