Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoConroy Gold prikuplja sredstva za nova istraživanja u Irskoj i Finskoj

Conroy Gold prikuplja sredstva za nova istraživanja u Irskoj i Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Firma za istraživanje minerala Conroy Gold and Natural Resources prikupila je 400.000 evra kako bi ubrzala istraživanje u okviru svojih programa istraživanja zlata i minerala.

Novo prikupljanje sredstava će se koristiti za aktivnosti u Irskoj i Finskoj, a očekuje se da će povećati istraživački kapacitet kompanije i ojačati njenu poziciju obrtnog kapitala.

Supported by

Prikupljena sredstva biće uložena u programe istraživanja koji nisu obuhvaćeni ugovorom o zajedničkom ulaganju sa turskim konglomeratom Demir Export.

Očekuje se da će zajedničko preduzeće sa Demirom, dogovoreno 2021. godine, finansirati i razvijati, na osnovu zarade, rudnik zlata u ležištu koje je pronašao u blizini Klontibreta, Co Monaghan.

„Veoma sam zadovoljan ovim prikupljanjem sredstava“, rekao je predsednik kompanije Richard Conroy.

On je rekao da će troškovi istraživanja od preko 4,5 miliona evra na prospektu Klontibret biti pokriveni prvom fazom zajedničkog ulaganja sa Demirom.

„Kompanija ima i druge istraživačke interese, kako u Irskoj tako i u Finskoj, koji nisu pokriveni zajedničkim ulaganjem i koji bi, uz relativno niske troškove, potencijalno mogli dati veoma zanimljive rezultate. Ostali izdaci obrtnog kapitala takođe moraju biti pokriveni.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!