Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoVud će pravi najveće evropsko postrojenje za preradu mangana visoke čistoće

Vud će pravi najveće evropsko postrojenje za preradu mangana visoke čistoće

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vud, globalna konsultantska i inženjerska kompanija, dobila je poverenje kompanije Euro Manganese za rad na projektu ključnom za energetsku tranziciju. Ovaj ugovor će isporučiti poslovna jedinica Voods Projects i u skladu je sa Vud-ovom strategijom rasta tržišta.

Vood će biti zadužen za inženjering , dizajn i rešenja za najveće predloženo postrojenje za preradu mangana visoke čistoće u Evropi u okviru projekta Chvaletice Manganese, u Češkoj Republici. Ovaj jedinstveni i inovativni projekat uključuje preradu jalovine iz istorijskog rudnika, koja je tradicionalno otpadni proizvod.

Supported by

Mangan je prepoznat kao esencijalni mineral koji se koristi u većini litijum-jonskih baterija i Evropska komisija ga je nedavno uvrstila na svoju listu kritičnih minerala. Nalazište Chvaletice je jedini značajan identifikovani izvor mangana u Evropskoj uniji. Predviđa se da će potražnja za manganom porasti skoro osam puta u narednih deset godina kao odgovor na dramatično usvajanje električnih vozila, zbog čega je potreba za održivim rudarskim rešenjima kritična.

Ken Gilmartin, izvršni direktor kompanije Vud, rekao je: „Ovaj projekat ima stvarni značaj za

Vud jer nastavljamo razvoj ključnih mineralnih projekata kako bismo podržali energetsku tranziciju. Imamo kapacitete za mineralne projekte i specijalističke ekspertize u naprednoj hidrometalurgiji da bismo uspešno realizovali ovaj inovativni projekat. Ovo je savršen primer projekata kod kog stvaramo održivu budućnost za energiju i materijale.”

Dr Metju Džejms, predsednik i izvršni direktor kompanije Euro Manganese, rekao je:

„Dodeljivanje ugovora kompaniji Vud rezultat je opsežnog procesa selekcije i veoma sam zadovoljan što sam u partnerstvu sa inženjerskom firmom tako visokog kvaliteta. Radujemo se izgradnji fabrike svetske klase za proizvodnju mangana visoke čistoće, suštinske komponente u većini litijum-jonskih baterija. Zajedno radimo na unapređenju globalne energetske tranzicije.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!