Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVud će pravi najveće evropsko postrojenje za preradu mangana visoke čistoće

Vud će pravi najveće evropsko postrojenje za preradu mangana visoke čistoće

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vud, globalna konsultantska i inženjerska kompanija, dobila je poverenje kompanije Euro Manganese za rad na projektu ključnom za energetsku tranziciju. Ovaj ugovor će isporučiti poslovna jedinica Voods Projects i u skladu je sa Vud-ovom strategijom rasta tržišta.

Vood će biti zadužen za inženjering , dizajn i rešenja za najveće predloženo postrojenje za preradu mangana visoke čistoće u Evropi u okviru projekta Chvaletice Manganese, u Češkoj Republici. Ovaj jedinstveni i inovativni projekat uključuje preradu jalovine iz istorijskog rudnika, koja je tradicionalno otpadni proizvod.

Supported by

Mangan je prepoznat kao esencijalni mineral koji se koristi u većini litijum-jonskih baterija i Evropska komisija ga je nedavno uvrstila na svoju listu kritičnih minerala. Nalazište Chvaletice je jedini značajan identifikovani izvor mangana u Evropskoj uniji. Predviđa se da će potražnja za manganom porasti skoro osam puta u narednih deset godina kao odgovor na dramatično usvajanje električnih vozila, zbog čega je potreba za održivim rudarskim rešenjima kritična.

Ken Gilmartin, izvršni direktor kompanije Vud, rekao je: „Ovaj projekat ima stvarni značaj za

Vud jer nastavljamo razvoj ključnih mineralnih projekata kako bismo podržali energetsku tranziciju. Imamo kapacitete za mineralne projekte i specijalističke ekspertize u naprednoj hidrometalurgiji da bismo uspešno realizovali ovaj inovativni projekat. Ovo je savršen primer projekata kod kog stvaramo održivu budućnost za energiju i materijale.”

Dr Metju Džejms, predsednik i izvršni direktor kompanije Euro Manganese, rekao je:

„Dodeljivanje ugovora kompaniji Vud rezultat je opsežnog procesa selekcije i veoma sam zadovoljan što sam u partnerstvu sa inženjerskom firmom tako visokog kvaliteta. Radujemo se izgradnji fabrike svetske klase za proizvodnju mangana visoke čistoće, suštinske komponente u većini litijum-jonskih baterija. Zajedno radimo na unapređenju globalne energetske tranzicije.”

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!