Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEU i Nemačka udružuju snage za jačanje rudarskog sektora u Ruandi

EU i Nemačka udružuju snage za jačanje rudarskog sektora u Ruandi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Tokom poslovnog foruma EU-Ruanda u Kigaliju, Ruandski odbor za rudnike, naftu i gas (RMB) i Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH pokrenuli su projekat „Održivi razvoj rudarskog sektora u Ruandi“ – naglašavajući svoju posvećenost pokretanju održivog razvoja rudarske industrije u zemlji.

Pokretanje projekta kojim je rukovodio generalni direktor EU za međunarodna partnerstva, g. Koen Doens, Izvršni direktor RMB, Amb. Iamina Karitani i direktor GIZ-a za Ruandu, g. Martin Kraft, označava značajnu prekretnicu ka jačanju preduzetništva, poboljšanju poslovnog okruženja i povećanju atraktivnosti ulaganja u rudarski sektor Ruande.

Supported by

Projekat zajednički finansiraju Evropska unija i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodiće ga GIZ u saradnji sa RMB. Usklađen sa ciljevima održivog razvoja, ima za cilj da poboljša usklađenost sa međunarodnim standardima za nabavku minerala, podrži digitalizaciju sektora, ojača veštine tehničkog i stručnog obrazovanja i obuke u rudarskom sektoru i poboljša primenu međunarodnih društvenih i ekoloških standarda zaštite.

„Ovo partnerstvo će podržati posvećenost Ruande održivim i odgovornim praksama urudarstvu, uložiti napore ka profesionalizaciji sektora, usklađenosti i digitalizaciji“, rekao je Amb. Iamina Karitanii, glavni izvršni direktor Ruandskog odbora za rudnike, naftu i gas.

Belen Kalvo Ujara, ambasadorka Evropske unije u Ruandi: „Uzbuđeni smo što smo danas svedoci pokretanja projekta koji zajednički finansiraju Evropska unija i BMZ za podršku održivom razvoju rudarskog sektora u Ruandi. Ova akcija sa više donatora ima za cilj jačanje doprinosa rudarskog sektora ekonomskom i društvenom razvoju kroz holistički, komplementaran pristup razvoju kapaciteta orijentisan na potražnju. Ruandski sektor u Ruandi ima izuzetan potencijal rasta. Poslovni forum EU-Ruanda nastoji da mobiliše evropske investitore za konsolidaciju sektora zanatskog rudarstva i uspostavljanje moderne prerade i istraživanja .

Evropa je tu da podrži ambiciju Ruande da razvije domaću industriju u regionalni centar za mineralne usluge i promoviše razvoj i održivost.

Evropska unija je bila aktivno angažovana u Ruandi, zalažući se za održivi razvoj i podržavajući inicijative koje promovišu ekonomski rast i stvaraju mogućnosti za njene građane. GIZ, kojeg je naručio BMZ, donosi svoju stručnost i iskustvo da bi pokrenuo uticajne intervencije i podstakao održive prakse. Ovaj zajednički napor između EU, Nemačke i RMB ima za cilj jačanje doprinosa Ruande regionalnoj, kontinentalnoj i globalnoj rudarskoj industriji.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!