Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEU i Nemačka udružuju snage za jačanje rudarskog sektora u Ruandi

EU i Nemačka udružuju snage za jačanje rudarskog sektora u Ruandi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Tokom poslovnog foruma EU-Ruanda u Kigaliju, Ruandski odbor za rudnike, naftu i gas (RMB) i Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH pokrenuli su projekat „Održivi razvoj rudarskog sektora u Ruandi“ – naglašavajući svoju posvećenost pokretanju održivog razvoja rudarske industrije u zemlji.

Pokretanje projekta kojim je rukovodio generalni direktor EU za međunarodna partnerstva, g. Koen Doens, Izvršni direktor RMB, Amb. Iamina Karitani i direktor GIZ-a za Ruandu, g. Martin Kraft, označava značajnu prekretnicu ka jačanju preduzetništva, poboljšanju poslovnog okruženja i povećanju atraktivnosti ulaganja u rudarski sektor Ruande.

Supported by

Projekat zajednički finansiraju Evropska unija i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodiće ga GIZ u saradnji sa RMB. Usklađen sa ciljevima održivog razvoja, ima za cilj da poboljša usklađenost sa međunarodnim standardima za nabavku minerala, podrži digitalizaciju sektora, ojača veštine tehničkog i stručnog obrazovanja i obuke u rudarskom sektoru i poboljša primenu međunarodnih društvenih i ekoloških standarda zaštite.

„Ovo partnerstvo će podržati posvećenost Ruande održivim i odgovornim praksama urudarstvu, uložiti napore ka profesionalizaciji sektora, usklađenosti i digitalizaciji“, rekao je Amb. Iamina Karitanii, glavni izvršni direktor Ruandskog odbora za rudnike, naftu i gas.

Belen Kalvo Ujara, ambasadorka Evropske unije u Ruandi: „Uzbuđeni smo što smo danas svedoci pokretanja projekta koji zajednički finansiraju Evropska unija i BMZ za podršku održivom razvoju rudarskog sektora u Ruandi. Ova akcija sa više donatora ima za cilj jačanje doprinosa rudarskog sektora ekonomskom i društvenom razvoju kroz holistički, komplementaran pristup razvoju kapaciteta orijentisan na potražnju. Ruandski sektor u Ruandi ima izuzetan potencijal rasta. Poslovni forum EU-Ruanda nastoji da mobiliše evropske investitore za konsolidaciju sektora zanatskog rudarstva i uspostavljanje moderne prerade i istraživanja .

Evropa je tu da podrži ambiciju Ruande da razvije domaću industriju u regionalni centar za mineralne usluge i promoviše razvoj i održivost.

Evropska unija je bila aktivno angažovana u Ruandi, zalažući se za održivi razvoj i podržavajući inicijative koje promovišu ekonomski rast i stvaraju mogućnosti za njene građane. GIZ, kojeg je naručio BMZ, donosi svoju stručnost i iskustvo da bi pokrenuo uticajne intervencije i podstakao održive prakse. Ovaj zajednički napor između EU, Nemačke i RMB ima za cilj jačanje doprinosa Ruande regionalnoj, kontinentalnoj i globalnoj rudarskoj industriji.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih...

Ministarstvo rudarstva Srbije odbilo zahtev kompanije Ziđin za produženje licence za upravljanja otpadom

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo je zahtev kineske kompanije Ziđin Mining za produženje dozvole za rukovanje rudarskim otpadom. Licenca za upravljanje rudarskim otpadom je istekla 31. decembra 2022. godine, a ministarstvo je odbilo zahtev za produženje u novembru...

Predsednik Eurometauk-a poziva na hitnu primenu EU Zakona o kritičnim sirovinama

Evangelos Mitilineos, predsednik Eurometauk-a, smatra da je neophodna hitna primena Zakona o kritičnim sirovinama kako bi se osigurala sposobnost Evrope da uspešno upravlja energetskom i digitalnom tranzicijom. Mitilineos naglašava potrebu za brzim delovanjem kako bi se ispunili ambiciozni ciljevi,...
error: Content is protected !!