Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoVelocity Minerals pokreće prvu fazu bušenja na projektu Zlatusha u Bugarskoj

Velocity Minerals pokreće prvu fazu bušenja na projektu Zlatusha u Bugarskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Velocity Minerals Ltd. je najavila ažuriranje svog projekta Zlatusha Copper-Gold, koji se nalazi u epitermalno-porfirnom pojasu Tintiava-Zlatusha u Bugarskoj. Kompanija planira da započne program istražnog bušenja u fazi I kako bi se utvrdio potencijal projekta.

Program istražnog bušenja faza I: Šta očekivati

Program bušenja, predviđen za drugi kvartal 2024. godine, sastojaće se od oko 3.000 metara dijamantskog bušenja. Ovo opsežno istraživanje će se usmeriti na epitermalnu mineralizaciju zlata i mineralizaciju porfirnog bakra i zlata.

Supported by

Zlatuša: rudnik zlata sa potencijalom

Imovina Zlatuša se nalazi unutar porfirno-zlatnog i epitermalnog pojasa prvog reda, što ga čini veoma perspektivnim za otkrivanje ovih tipova ležišta. U pripremi za predstojeći program bušenja, 2023. godine završeno je detaljno mapiranje, uzorkovanje tla i stena, terensko radiometrijsko snimanje i magnetno snimanje dronom.

Magnetno istraživanje: Identifikacija ciljnih područja

Magnetno istraživanje sprovedeno prošle godine identifikovalo je ciljne oblasti za praćenje sa detaljnim mapiranjem i geohemijom. Ovi nalazi su postavili osnovu za program ispitivanja bušotina prve faze, koji ima za cilj da otkrije puni potencijal projekta Zlatuša bakar-zlato.

Dok se Velocity Minerals Ltd. upušta u ovaj ambiciozni program bušenja, rudarska industrija pomno prati sva dešavanja . Potencijalno otkriće nalazišta bakra i zlata u pojasu Tintjava-Zlatuša moglo bi značajno uticati na globalno tržište minerala i redefinisati rudarski pejzaž Bugarske.

Izvor:bnn braking

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!