Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAnglo American i Finnish Minerals Group partneri u istraživanju minerala potrebnih za...

Anglo American i Finnish Minerals Group partneri u istraživanju minerala potrebnih za baterije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Anglo American i Finnish Minerals Group potpisale su memorandum o razumevanju („MOU“) da zajedno istraže mogućnosti za dalju podršku finskoj strategiji baterija.

Finnish Minerals Group je holding i razvojna kompanija koja upravlja udelima finske vlade u rudarskoj industriji i podržava razvoj finskog lanca vrednosti baterija.

Alison Atkinson, direktorka za projekte i razvoj u Anglo American, rekla je: „Finska je veoma atraktivna investiciona destinacija i ima snažno nasleđe u rudarstvu i inovacijama. Radujemo se saradnji sa Finnish Minerals Group, čija je misija da odgovorno maksimizira vrednost finskih minerala, kako bismo istražili veliki broj  mogućnosti koje bi naš sporazum mogao da ponudi.

Supported by

„Ovaj sporazum dodatno jača našu posvećenost Finskoj, kao i našem projektu Sakatti, polimetalnom rudnom telu koje je u velikoj meri usklađeno sa kritičnim prioritetima Finske i EU u pogledu minerala. Sakatti je dizajniran kao sledeća generacija FutureSmart MiningTM, nadovezujući se na ono što smo naučili u smislu minimalnog površinskog otiska i koristeći tehnologiju i inovacije za pružanje sve boljih ekoloških i društvenih rezultata, dok proizvodi osnovne sirovine potrebne za prelazak na zelenije, nisko budućnost energije ugljenika.”

Finska je stabilan i siguran izvor mnogih metala i minerala potrebnih za dekarbonizaciju sveta. Sa sve većim brojem zemalja koje daju prioritet održivom pristupu kritičnim sirovinama iz odgovornog izvora, Finska je dobro pozicionirana u pogledu svojih prirodnih resursa i ulaganja zemlje u celom lancu vrednosti baterija, od vađenja minerala do reciklaže.

Jani Kiuru, viši potpredsednik u Finnish Minerals Group, dodao je: „Istraživanje zajedničkih mogućnosti sa Anglo American je logičan izbor za nas jer oni već poznaju finsko operativno okruženje. Pored toga, kompanija ima dugu istoriju u rudarstvu. Verujemo da ova saradnja jača obe strane kombinovanjem lokalnog i globalnog znanja u oblasti održivosti i tehnološkog razvoja, čime se maksimizira vrednost finskih minerala odgovorno. Vidimo da postoji međusobno razumevanje o ogromnim mogućnostima i značaju finskih minerala za zelenu tranziciju.

Izvor: Global Mining Review

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!