Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoUloga kobalta u skladištenju energije

Uloga kobalta u skladištenju energije

Supported byspot_img
Supported byspot_img


Naziv kobalt dolazi od „
kobold“, nemačke reči za goblina. Ovo je odgovarajući nadimak za metal od gotovo mitske važnosti za proizvodnju katode za baterije i koji ponekad nosi hitne ekološke i društvene implikacije.

Globalna potrošnja kobalta porasla je za 20% od 2020. do 2021. godine zbog potražnje za EV baterijama, koje mogu da sadrže do 20 kilograma kobalta po pakovanju od 100 kilovat-sati (kVh), veličine Tesla Model S baterije.

Trećina globalnog kobalta se koristi za EV baterije, a više od dve trećine svetskog kobalta dolazi iz Demokratske Republike Kongo. Studija Bamana iz 2021. godine, izvestio je da 15-20% kobalta u Kongu dolazi od 110.000 do 150.000 zanatskih, malih rudara. Studija dokumentuje kako otpad iz malih rudnika i industrijskih rudnika kobalta može degradirati lokalno okruženje i uticati na sigurnost hrane. Zanatski, mali rudari su takođe povezani sa kršenjem ljudskih prava, uključujući rad dece, raseljavanje i nedostatak humanih uslova rada i plata za rudare.

Supported by

U scenariju u kojem svet postigne 100% obnovljive energije do 2050. godine, i ako litijum-jonske baterije nastave da se oslanjaju na kobalt, kumulativna potražnja (između sada i 2050.) za kobaltom za baterije mogla bi uveliko premašiti sve poznate svetske rezerve.

Ali postage dobre vesti: većina kobalta u korišćenoj bateriji može se uspešno povratiti i koristiti za proizvodnju novih baterija. Pored toga, proizvođači baterija rade na smanjenju ili uklanjanju kobalta iz sledeće generacije litijum-jonskih baterija. Neke kompanije za električna vozila, na primer, prelaze sa baterija „NMC111“ (koje sadrže nikl, mangan i kobalt u odnosu 1:1:1) na „NMC811“ sa četvrtinom ili petinom više kobalta. Takođe usvajaju baterije bez kobalta kao što je LFP (koje sadrže litijum-gvožđe-fosfatnu katodu). Na primer, polovina svih Tesla vozila proizvedenih u prva tri meseca 2022. imala je LFP baterije. LFP baterije bi mogle da prestignu NMC u aplikacijama za skladištenje energije do 2030. jer su pristupačnije, mogu imati duži životni vek i manje zavise od kritičnih metala.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!