Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoUlaganje u evropsku evoluciju čiste energije sa Leading Edge Materials

Ulaganje u evropsku evoluciju čiste energije sa Leading Edge Materials

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Leading Edge Materials se fokusira na razvoj projekata unutar Evropske unije. Posvećena  je snabdevanju ključnim elemenatima za tehnologije u razvoju, kao što su baterije za elektromobilnost i skladištenje energije, kao i trajni magneti za električne motore i energiju vetra. Kompanija je spremna da igra ključnu ulogu u evropskoj tranziciji ka klimatskoj neutralnosti.

Raznovrstan portfolio projekata kompanije Leading Edge Materials čine:

  1. Rudnik grafita Vokna: Nalazi se u Švedskoj, ima potencijal da odgovori na sve veću potražnju za grafitom u pahuljicama. Sa planovima da razvije nizvodno poslovanje sa anodama, Vokna ima za cilj da iskoristi rastuću potrebu Evrope za domaćom proizvodnjom anoda. Analitičari predviđaju značajan porast potražnje za grafitom do 2030. godine, što ovaj projekat čini posebno obećavajućim.
  2. Projekat Norra Karr: Takođe lociran u Švedskoj, Norra Karr je jedno od najvećih nalazišta kritičnih sirovina na globalnom nivou i najnaprednije u EU. Kako Evropa nastoji da obezbedi stabilan lanac snabdevanja za kritične sirovine, Norra Karr se pojavljuje kao glavni dobavljač. Podrška švedske vlade kroz zakonske promene dodatno povećava potencijal projekta.
  3. Projekat istraživanja nikl kobalta Bihor Sud: Smešten u Rumuniji, ovaj projekat predstavlja značajan potencijal. Nedavni napredak u istraživačkim naporima otkrio je obećavajuću mineralizaciju, što ukazuje na izglede za dalji razvoj projekta.

Fokus Evropske unije na kritičnim sirovinama u skladu je sa vizijom Leading Edge Materials, pozicionirajući kompaniju kao ključnog igrača u evropskim strateškim inicijativama. Nedavni komentari predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen naglašavaju značaj pristupa sirovinama za konkurentnost Evrope.

Supported by

Gledajući unapred, očekuje se da će potražnja za kritičnim sirovinama porasti kako inicijative evropske politike budu  pokretale tranziciju čiste energije. Sa proaktivnim pristupom rešavanju potreba tržišta, Leading Edge Materials je dobro pozicioniran za rast i inovacije.

Za investitore koji žele da budu izloženi evropskoj tranziciji čiste energije, Leading Edge Materials Corp. predstavlja izuzetnu priliku. Sa pristupačnom tržišnom kapitalizacijom i snažnim portfoliom projekata usklađenih sa inicijativama EU, kompanija nudi potencijal u rastućem sektoru čiste energije.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!