Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoTechMet ulaže sredstva u lanac snabdevanja kritičnim mineralima

TechMet ulaže sredstva u lanac snabdevanja kritičnim mineralima

Supported byspot_img
Supported byspot_img

TechMet, kritična investiciona kompanija za minerale koju je osnovao Braian Menell, zatvorila je svoju poslednju rundu prikupljanja sredstava od 200 miliona dolara, čime je firma na putu da premaši procenu od milijardu dolara u narednih nekoliko meseci.
Najnovija sredstva od 200 miliona dolara se raspoređuju u TechMet-ov postojeći portfelj od deset sredstava koja proširuju kapacitete za ekstrakciju, preradu, reciklažu i proizvodnju.
TechMet, osnovan 2017. godine, je kapital fokusirao na izgradnju preduzeća u lancu vrednosti kritičnih minerala od rudarstva i prerade do reciklaže i proizvodnje komponenti baterija.
„Zahvalni smo što imamo tako snažnu bazu akcionara i direktnu podršku američke vlade, dok ispunjavamo našu misiju izgradnje ekološki odgovornih lanaca snabdevanja metalima potrebnim za revoluciju čiste energije“, prokomentarisao je Menell u izjavi.
Pored Menella i njegovog menadžerskog tima, najveći akcionari TechMet-a su Američka finansijska korporacija za međunarodni razvoj i švajcarska Mercuria Energy, jedna od najvećih svetskih grupa za trgovinu energijom i robom, od kojih su obe učestvovale u ovoj rundi finansiranja.
Kompanija Lansdowne Partners sa sedištem u Londonu takođe je povećala svoje
investicije, a pridružio im se i niz značajnih novih investitora, uključujući američki S2G Ventures, tim za direktna ulaganja kompanije Builders Vision.
„Nedavni američki zakoni koji podržavaju sektor kritičnih minerala i ulaganja u lanac snabdevanja velikih proizvođača automobila predstavljaju značajne korake napred. EU je takođe objavila svoj dugoočekivani Zakon o kritičnim sirovinama i, kao i Velika Britanija, nastoji da ojača lance snabdevanja.
„Međutim, ima mnogo više posla koji treba da se uradi, posebno u Velikoj Britaniji i Evropi, ako se nadamo da ćemo adekvatno hraniti proizvodnju baterija, električnih vozila, vetroturbina i drugih sistema čiste energije“, rekao je Menell.
Prošle nedelje, TechMet, UK Infrastructure Bank i The Energy & Minerals Group najavili su ulaganje od 67 miliona dolara u Cornish Lithium kako bi razvili snabdevanje litijumom u Velikoj Britaniji za proizvodnju baterija za vozila i rešenja za skladištenje baterija.
U poslednjih 12 meseci, TechMet je uložio više od 180 miliona dolara u kompanije za proizvodnju kritičnih minerala širom sveta, uključujući brazilski nikl, američki vanadijum, Rainbow Rare Earths, TechMet-Mercuria, REEtec, Xerion Advanced Battery Corp, Energy Source Minerals, Momentum Technologies , i Trinity Metals. S obzirom na obim apetita investitora i niz ubedljivih mogućnosti za raspoređivanje dodatnog kapitala, TechMet očekuje da će pokrenuti dalji krug prikupljanja sredstava u četvrtom kvartalu.
Trenutni portfolio grupe uključuje raznoliku grupu projekata širom lanca snabdevanja za kritične minerale potrebne za čiste energetske tehnologije, uključujući: i rudarstvo tvrdog kamena litijuma i projekte direktnog vađenja litijuma (DLE) u SAD i Evropi, ekstrakcija i prerada nikla i kobalta u Južnoj Americi, vađenje i prerada retkih zemalja u južnoj Africi i EU, rudarstvo kalaja, volframa i litijuma u ​​istočnoj Africi, proizvodnja katoda nove generacije i tehnologije recikliranja litijum-jonskih baterija u SAD i najveći proizvođač hemikalija vanadijuma visoke čistoće u Severnoj Americi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EK Resources-u odobrena kupovina španskog rudnika volframa

EK Resources je od Ministarskog saveta Španije dobio zeleno svetlo da kupi Saloro, špansku kompaniju za rudarstvo i vlasnika rudnika volframa Barruecopardo. Kompanija sada poseduje 100% rudnika nakon što je španska antimonopolska agencija odobrila dogovor. Ova akvizicija znači da je EK...

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!