Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoGrafitni ratovi – veliki problem u trci za baterije

Grafitni ratovi – veliki problem u trci za baterije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Industrija električnih vozila suočava se sa ogromnim izazovom zamene motora sa unutrašnjim sagorevanjem i pripitomljavanja čitavog lanca snabdevanja kako bi se zadovoljili zahtevi industrije električnih vozila koja se brzo približava tržišnu vrednost od triliona dolara.
Do sada je sve rađeno unazad, tako da se razvijaju mnoge revolucionarne ide.
Kompanije pomenute u ovom izdanju uključuju: Tesla, Inc., QuantumScape Corporation, NIO Inc., EnerSys, Teck Resources Limited.
Severna Amerika prvo gradi fabrike električnih vozila, a zatim gigafabrike baterija. Tek nakon ovih velikih planova, dovoljno je pažnje posvećeno preradi minerala. I na kraju je iskopavanje onih kritičnih minerala neophodnih da bi se sve to dogodilo.
Ovo je neophodna realnost. Investitori su videli šta se desilo sa rudarstvom litijuma kada je pokušalo da napreduje na svoje pravo mesto: tržište nije bilo spremno za snabdevanje da bi sustiglo buduću potražnju, ali rudari litijuma su se borili. Sada je na redu grafit.
Grafit čini 95-99% materijala anode (negativne elektrode) u litijum-jonskim baterijama, što ga čini najvećom komponentom u bilo kojoj EV bateriji. Jednom kada pređete preko litijumske popularnosti, tihi grafit je ovde najkritičniji element. „Litijum-jonska“ baterija može da sadrži 15 puta više grafita od litijuma i čini oko 25% ukupne zapremine baterije, što je navelo Teslinog Elona Maska da izjavi da bi ih, efektivno, trebalo nazvati „nikl-grafitnim baterijama“.
Sada, kada je potražnja za električnim vozilima eksplozivna i industrija je na putu da ove godine poraste za još 35%, potrebni su nam iskusni operateri koji mogu da napajaju gigafabrike baterija rafinisanim grafitom.
Za Severnu Ameriku, koja nema komercijalnu proizvodnju rafinisanog grafita, tu
prednost ima Graphex Group Ltd, koju vodi Džon DeMaio, koji ima 35 godina iskustva u sektoru energetike i infrastrukture, uključujući kao bivši predsednik, izvršni direktor i odbor Član JouleSmart Solutions, generalni direktor Siemens Smart Infrastructure, potpredsednik MWH Global, potpredsednik SPG Solar i COO kompanije Thompson Solar Technologies.
U nastojanju da odomaći lanac snabdevanja grafitom za gigafabrike u Severnoj Americi, Graphex Group gradi postrojenje za preradu grafita od 15.000 tona godišnje u srcu američke automobilske industrije, Detroitu, sa izgradnjom i prvom proizvodnjom koja se očekuje krajem 2024. uticajem tipičnog rasporeda izgradnje.

Ono što je važno za investitore i budući lanac snabdevanja Severne Amerike, Graphex Group nije novi igrač u ovoj igri. On proizvodi 10.000 tona rafinisanog grafita godišnje u Aziji. Sada svoju tehnologiju i stručnost donosi prvi put za Severnu Ameriku.
Rafiniranje grafita je težak posao, a u Severnoj Americi još uvek nema komercijalne rafinacije grafita. Ali Graphex Group je savladala proces. Dok su potencijalni konkurenti još uvek u pilot ili u laboratorijskoj fazi proizvodnje, Graphex Grupa je već komercijalna i može da proizvodi po meri. Spreman je da se uključi u igru i zadovolji potražnju Gigafabrika.
I to vreme je sada kritično, s obzirom na ogromnu količinu planirane proizvodnje baterija u Severnoj Americi.

Snabdevanje smanjuje rizik za prvi domaći rafinisani grafit u Severnoj Americi

Supported by

Izvan Kine, nekoliko rudnika grafita proizvodi značajne količine. Još manje njih radi bilo kakvu rafinaciju, najprofitabilniji aspekt lanca snabdevanja grafitom, za industriju električnih vozila.
Da bi se rafinacija grafita vratila kući u Severnu Ameriku, neophodno je obezbediti dovoljno sirovina, a da bi se izbegle regulatorne komplikacije i neusaglašenost sa Zakonom o smanjenju inflacije (IRA), ta sirovina treba da dolazi izvan Kine. Ovo je najveći izazov za domaće snabdevanje grafita u Severnoj Americi; ali izgleda da je Graphek Group odgovorila na izazov.
U decembru, Graphex Group (GRFKS) je ušao u neobavezujući LOI (pismo o
namerama) sa Northern Graphite Corporation (NGC) da objedini mogućnosti
snabdevanja NCG sirovinama sa Graphex-ovom dokazanom ekspertizom u preradi u daljem toku kako bi se smanjio jaz između ponude i potražnje za sever Amerike.
Taj sporazum je prethodio mnogo većem sporazumu u januaru ove godine kada su Graphex Group i Northern Graphite udružili snage na izgradnji velikog postrojenja za preradu grafita u regionu Baie-Comeau u Kvebeku. Partneri sada procenjuju lokacije za smeštaj objekta koji bi mogao da proizvodi do 200.000 tona grafita godišnje.
Takođe u decembru, Graphex Technologies (podružnica u potpunom vlasništvu
Graphex grupe) potpisala je memorandum o razumevanju sa privatnom rudarskom kompanijom Reforme Group Pty Ltd za obezbeđivanje sirovina za Graphex-ov objekat u Mičigenu. Ponovo, u januaru, Graphex je najavio LOI sa kompanijom Gratomic Inc sa sedištem u Ontariju za više sirovih zaliha.
Ali najveći dogovor do sada je postignut 1. avgusta, kada je Graphex Technologies potpisao ugovor sa kompanijom Syrah Resources Balama graphite u Mozambiku, dodatno diverzifikujući lanac snabdevanja sirovinama. Syrahova operacija grafita Balama je najveća koja postoji van Kine, sa proizvodnim kapacitetom od 350.000 metričkih tona godišnje.
Značaj ovog najnovijeg sporazuma je u tome što on dodaje poslednji element
smanjenja rizika za pitanje snabdevanja sirovinama Graphex grupe i to bez ikakvog oslanjanja na Kinu.

DeMaio je u izjavi od 1. avgusta rekao:

Sporazum sa Syrom mogao bi da promeni igru grafita u Severnoj Americi.
„Povezivanje Syrah-ovog obima bez dokazanog iskustva i stalna izgradnja domaćih prerađivačkih kapaciteta u Severnoj Americi predstavlja ogroman korak napred u zadovoljavanju potražnje za visokokvalitetnim grafitnim anodnim materijalom velikog obima, kompatibilnim sa IRA-om u SAD-u u EV i obnovljivoj energiji industrije“, rekao je on.

Grafit, u kritičnom trenutku

Grafit je industrija vredna 23 milijarde dolara i predstavlja jednu od najvećih mogućnosti u ogromnoj investicionoj areni baterija, okosnicu električne budućnosti. Za manje od jedne decenije, grafit će vredeti oko 43 milijarde dolara.
Uprkos činjenici da severnoameričke fabrike baterija predstavljaju oko 1 milion metričkih tona godišnje potražnje za grafitnim anodnim materijalom, u Severnoj Americi nema komercijalne proizvodnje.
Graphex Group posluje u najprofitabilnijoj oblasti lanca snabdevanja grafita, rafinaciji i njena prva fabrika u Severnoj Americi se gradi i očekuje se da će početi sa radom sledeće godine.
U stvaranju domaćeg lanca snabdevanja za grafit u Severnoj Americi, Graphex je
spreman da preuzme tržišni udeo zbog svoje stručnosti, svoje sposobnosti da prenese svoju dokazanu tehnologiju ovde za komercijalnu proizvodnju. Ovo nije pilot projekat.
Već proizvodi 10.000 tona godišnje, Graphex trenutno sprovodi ekspanziju velikih
razmera kako bi povećao proizvodnju na 20.000 tona godišnje.
Pošto Kina dominira u lancu snabdevanja grafitom, Severna Amerika traži uporište koje će joj omogućiti da obezbedi sopstveno snabdevanje. Većina kompanija koje su veće od Graphex-a po obimu proizvodnje su kineske, što daje Graphex-u jasnu prednost u prostoru koji diktira kako izazov ponude zadovoljavanja potražnje tako i geopolitika.

Sa decenijskim iskustvom u rafiniranju grafita koji je već iza sebe, i sa potrebom za grafitom u pahuljicama da dostigne 4,1 milion tona godišnje do 2030. godine, Severna Amerika traži da Graphex ponovi svoje komercijalne procese u punom obimu prvo u Mičigenu do sledeće godine, a zatim u Kvebeku i dalje.

Industrija baterija cveta

Nekoliko kompanija je najavilo električnu budućnost kao Tesla, Inc. Na čelu sa
enigmatičnim Elonom Maskom, Tesla je više od električnih vozila. Radi se o ponovnom osmišljavanju transporta kroz inovacije i tehnologiju baterija bez premca. Njihove Gigafabrike nisu samo proizvodne jedinice, oni su globalni simboli Tesline ambicije da predvodi revoluciju EV i skladištenja energije.
Tesline unutrašnje baterije, poznate po svom dometu i izdržljivosti, nisu samo pokretale njihova vozila, već su izazvale promenu u standardima automobilske industrije. Od Roadstera do Cibertruck-a, Teslina vozila se mogu pohvaliti neuporedivim vekom trajanja baterije i mogućnostima napajanja.
QuantumScape Corporation nije samo drugo ime u EV prostoru, to je svetionik nove generacije tehnologije čvrstih baterija. Razbijajući ograničenja tradicionalnih litijum- jonskih baterija, QuantumScape su pionirske baterije koje obećavaju brže vreme punjenja i duži životni vek.
Njihov dizajn u čvrstom stanju zamenjuje tečne elektrolite, otključavajući veće gustine energije i stvarajući sigurniju i efikasniju bateriju. Ne radi se o inkrementalnim promenama, već o transformativnim skokovima u inovacijama baterija.
NIO Inc. nije samo brend automobila, to je simbol kineske hrabrosti u trci električnih vozila. Njihova vozila su elegantna, pametna i, što je najvažnije, podržana tehnologijom baterija koja ima za cilj da ublaži probleme sa dometom i duge zastoje pri punjenju.
NIO-ova baterija kao usluga je revolucionarna. Umesto da kupuju EV sa baterijom, potrošači iznajmljuju bateriju, zamenjujući je kada se istroši. Ovo ne samo da smanjuje troškove EV-a, već i osigurava da se vozilo uvek napaja najnovijom tehnologijom baterija.
Izvan oka potrošača, EnerSys pokreće industrije robusnim rešenjima za baterije.
Njihove ponude nisu ograničene na jedan domen, oni se protežu od telekomunikacija do vazduhoplovstva, pokazujući svestranost. Sa fokusom na inovacije, EnerSys ne stvara samo baterije, oni redefinišu mogućnosti skladištenja energije.
Njihov portfelj uključuje litijumske baterije skrojene za specifične potrebe industrije, osiguravajući da performanse nisu ugrožene. Vizija EnerSys-a nije samo da obezbedi energiju, već da obezbedi da je dosledna, pouzdana i efikasna.

Teck Resources Limited je jedan od najraznovrsnijih rudara. Njihov portfolio, od bakra do cinka, svedoči o prilagodljivosti na tržištu koje se stalno razvija.
Njihov značajan udeo u projektu naftnih peska Fort Hills mogao bi da „podigne obrve“, ali njihove održive inicijative, kao što je program „RACE21“, naglašavaju posvećenost odgovornom vađenju. Sa Tekom, radi se o otkrivanju potencijala bez ugrožavanja planete.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!