Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoTeako kupuje udeo u norveškim bakarnim projektima od Capella Minerals

Teako kupuje udeo u norveškim bakarnim projektima od Capella Minerals

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Teako Minerals je potpisao ugovor o preuzimanju projekata Vaddas i Birtavarre u severnoj Norveškoj od kompanije Capella Minerals.

Bakarno-kobaltni projekti Vaddas i Birtavarre čine deo nekadašnje proizvodnje bakra-kobalta i cinka Vaddas-Birtavarre, masivnog sulfidnog okruga u severnoj Norveškoj.

Teako će imati opciju da stekne 100% udela ulaganjem 100.000 kanadskih dolara u troškove istraživanja u toku prve godine u dva projekta. Kompanija će takođe izdati dodatnih 250.000 akcija u prvoj i drugoj godini CMIL-u.

Supported by

Iz Teako-a su izjavili: „Projekti koji se preuzimaju započinju Teako-ovu misiju da proširi svoje operacije u Skandinaviji u potrazi za kritičnim metalima kao što su bakar i kobalt. Cilj je da se obezbedi pristup  metalima koji su imperativ za zelenu i digitalnu tranziciju.”

Štaviše, Teako je najavio strateško partnerstvo sa CMIL-om kako bi istražio nove mogućnosti i isprobao nove tehnologije istraživanja.

Izvršni direktor Gollan je rekao: „Ova je novo poglavlje u našim istraživačkim aktivnostima u Skandinaviji. Naš poslovni plan ima za cilj da se proširi na Skandinaviju. Radujemo se što ćemo iskoristiti našu stručnost i resurse za istraživanje i razvoj ovih projekata.”

Izvršni direktor CMIL-a Roth je rekao: „Naše partnerstvo sa Teakom predstavlja jedinstvenu priliku da se iskoristi potencijal ovih obećavajućih projekata”.

Projekat Birtavaare obuhvata tri potraživanja sa površinom od 30 km², dok projekat Vaddas obuhvata 13 zahteva koji pokrivaju 90,69 km².

Okrug Vadas-Birtavare nalazi se u provinciji Finmark og Troms, otprilike 60 km istočno od regionalnog centra Tromsea.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!