Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoTeako kupuje udeo u norveškim bakarnim projektima od Capella Minerals

Teako kupuje udeo u norveškim bakarnim projektima od Capella Minerals

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Teako Minerals je potpisao ugovor o preuzimanju projekata Vaddas i Birtavarre u severnoj Norveškoj od kompanije Capella Minerals.

Bakarno-kobaltni projekti Vaddas i Birtavarre čine deo nekadašnje proizvodnje bakra-kobalta i cinka Vaddas-Birtavarre, masivnog sulfidnog okruga u severnoj Norveškoj.

Teako će imati opciju da stekne 100% udela ulaganjem 100.000 kanadskih dolara u troškove istraživanja u toku prve godine u dva projekta. Kompanija će takođe izdati dodatnih 250.000 akcija u prvoj i drugoj godini CMIL-u.

Supported by

Iz Teako-a su izjavili: „Projekti koji se preuzimaju započinju Teako-ovu misiju da proširi svoje operacije u Skandinaviji u potrazi za kritičnim metalima kao što su bakar i kobalt. Cilj je da se obezbedi pristup  metalima koji su imperativ za zelenu i digitalnu tranziciju.”

Štaviše, Teako je najavio strateško partnerstvo sa CMIL-om kako bi istražio nove mogućnosti i isprobao nove tehnologije istraživanja.

Izvršni direktor Gollan je rekao: „Ova je novo poglavlje u našim istraživačkim aktivnostima u Skandinaviji. Naš poslovni plan ima za cilj da se proširi na Skandinaviju. Radujemo se što ćemo iskoristiti našu stručnost i resurse za istraživanje i razvoj ovih projekata.”

Izvršni direktor CMIL-a Roth je rekao: „Naše partnerstvo sa Teakom predstavlja jedinstvenu priliku da se iskoristi potencijal ovih obećavajućih projekata”.

Projekat Birtavaare obuhvata tri potraživanja sa površinom od 30 km², dok projekat Vaddas obuhvata 13 zahteva koji pokrivaju 90,69 km².

Okrug Vadas-Birtavare nalazi se u provinciji Finmark og Troms, otprilike 60 km istočno od regionalnog centra Tromsea.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Uloga Irske u EU strategiji za kritične sirovine dobija na značaju

Novi zakon Evropske unije o kritičnim sirovinama (CRMA) ima za cilj da obezbedi stabilno i održivo snabdevanje kritičnim sirovinama (CRM) unutar EU. Ova inicijativa je ključna s obzirom na veliku zavisnost EU od CRM-a iz spoljnih izvora, često iz...
error: Content is protected !!