Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoTalga dobija 150 miliona evra za svoj švedski projekat baterija

Talga dobija 150 miliona evra za svoj švedski projekat baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

 

Kompanija Talga koja se bavi proizvodnjom baterijskih materijala sada je prikupila 150 miliona evra od Evropske investicione banke (EIB). Sredstva su  namenjena  Talginom projektu Vittangi anode u Švedskoj.

Supported by

Prema detaljima, projekat će koristiti 100 odsto obnovljive energije za proizvodnju 19.500 TPA zelene anode za litijum-jonske baterije. To će biti olakšano integrisanim radom rudnika i rafinerije koji senalaze u severnoj Švedskoj. Projekat će verovatno izbeći zavisnost Švedske od uvezenih materijala za baterije za električna vozila (EV), ujedno će pomoći I u njenom rastu čiste energije.

 

EIB se smatra jednim od najvećih svetskih kreditora za finansiranje klimatskih promena. Odobrila je finansiranje projekata nakon tehničkog, ekološkog i drugih pregleda. Iz Talge navode  da se sada kreće ka izvođenju projekta Vitangi anode. Rečeno je da će najnovije finansiranje EIB-a pomoći u jačanju njegovih kapaciteta za proizvodnju materijala za baterije svetske klase u Evropi.

 

U martu 2023. Evropska komisija je objavila svoj predlog Zakona o neto nulti industriji i Zakon o kritičnim sirovinama. Ovi predlozi su usmereni na proizvodnju strateških tehnologija u EU, uključujući anodne materijale i ekstrakciju kritičnih sirovina. Talga, sa druge strane, svojom ekspertizom u tehnologiji baterija pokušava da zadovolji tržište baterija, gde bi mogla da pomogne u net-nultim ambicijama evropskog automobilskog tržišta.

 

Talga je kompanija koja se bavi proizvodnjom anoda baterija i naprednih materijala i radi na ubrzanju globalne tranzicije čiste energije ka održivom rastu. Glavni cilj je omogućiti održive baterije i ostale proizvode  za potrošače.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Saradnja Srbije i EU na polju sirovina i električnih vozila

U septembru su Srbija i Evropska komisija potpisale Pismo o namerama koje ima za cilj uspostavljanje strateškog partnerstva u lancima vrednosti kritičnih sirovina i električnih vozila, koji obuhvataju materijale, baterije, proizvodnju i reciklažu. I pored toga što su ga...
error: Content is protected !!