Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoBASKUEVOLT predstavlja prvi evropski centar za razvoj čvrstih baterija

BASKUEVOLT predstavlja prvi evropski centar za razvoj čvrstih baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

 

BASKUEVOLT, podržan od strane EIT InnoEnergi, predstavlja prvi evropski centar za inovacije koji razvija 100% evropsku tehnologiju čvrstih baterija.

Supported by

 

BASKUEVOLT je specijalista za čvrstu tehnologiju za mobilnost i stacionarno skladištenje energije ,aplikacije, za održivu energiju koji podržava Evropski institut za inovacije i tehnologiju, otkrio je da će njegov centar za istraživanje i razvoj do kraja isporučiti 100% evropsku tehnologiju čvrstih baterija iz 2023. godine.

 

U saradnji sa CIC energiGUNE, svojim naprednim istraživačkim partnerom, kompanija testira svoje prve višeslojne ćelije od prošlog aprila, pokazujući da njena tehnologija može da dostigne veoma visoku gustinu energije (1.000 Vh/l i 450 Vh/kg), dok značajno smanjenje ukupnih troškova baterije. BASKUEVOLT baterijske ćelije se mogu proizvesti efikasnijim manje složenim procesom, stvarajući 30% smanjenje kapitalne investicije potrebne po GWh u gigafabrici i 30% manje energije koja se koristi po proizvedenom kWh, u poređenju sa litijum-jonskim baterijama.

 

BASKUEVOLT očekuje da će početi da proizvodi svoje ćelije od 20 Ah do kraja ove godine kao deo evropskih ambicija da ispuni trenutne ciljeve dekarbonizacije. Baterije će podržati upotrebu električnih vozila, čineći ih pristupačnijim za širi krug potrošača. Kompanija je takođe postavila cilj da počne proizvodnju čvrstih ćelija do kraja 2025. u svom budućem pogonu od 1 GVh (gigavat-sat) u Vitoriji-Gasteiz. Ovaj cilj ukazuje na njegovu posvećenost povećanju kapaciteta proizvodnje baterija.

 

Francisco Carranza, glavni izvršni direktor BASKUEVOLT-a, rekao je:

Današnje otkrivanje predstavlja značajnu prekretnicu za BASKUEVOLT i potvrđuje našu poziciju kao pionira u evropskoj industriji čvrstog stanja.

 

„Naš posvećen istraživački i razvojni tim je uspešno prevazišao tehničke izazove kako bi isporučio jeftinu tehnologiju čvrstih baterija koja nudi veoma visoku gustinu energije. Ovaj proboj ima potencijal da revolucioniše više sektora, uključujući transport i skladištenje energije. Ostajemo posvećeni daljem usavršavanju naše tehnologije čvrstih baterija i saradnji sa industrijskim partnerima kako bismo ovu inovaciju izneli na tržište, podstičući pozitivne promene na globalnom nivou.”

 

Samo godinu dana nakon svog osnivanja, sa više od 40 zaposlenih iz 15 različitih nacionalnosti, BASKUEVOLT je okupio tim međunarodnih stručnjaka i lokalnih talenata, negujući raznoliko i inovativno radno okruženje, koji sada radi punim kapacitetom u razvoju i industrijskom proširenju. tehnologije čvrstih baterija koja se takmiči sa najnaprednijim kompanijama na svetu.

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!