Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoStrickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih neiskorišćenih nalazišta zlata.

Pokrivajući približno 184 kvadratna kilometra u rudarskom okrugu Trepča na jugu Srbije, projekat Rogozna poseduje mineralne resurse u skladu sa JORC-om od ukupno 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta. Ovo uključuje značajne rezerve zlata, bakra i cinka, sa obećavajućim perspektivama istraživanja podržanim obimnim istorijskim podacima.

Planovi uključuju opsežnu kampanju dijamantskog bušenja koja se proteže na 60.000 metara kroz više ležišta u okviru projekta Rogozna, sa ciljem da se ocrtaju zone mineralizacije visokog kvaliteta i dođe do novih otkrića.

Supported by

Ova akvizicija, koja košta oko 37 miliona dolara, naglašava Striklandovo poverenje u potencijal projekta naročito usred povoljne cene zlata. Kompanija vidi Srbiju kao dobro regulisanu rudarsku jurisdikciju, koja privlači glavne igrače u industriji i nudi široke mogućnosti za rast i istraživanje.

Da bi predvodio ovaj poduhvat, Strikland će proći kroz izvršne promene, pri čemu će Pol L’Herpinijer preuzeti ulogu generalnog direktora, a dr Jon Hronski će se pridružiti kao neizvršni direktor. Ova imenovanja, zajedno sa stručnošću postojećeg srpskog tima, pozicioniraju Striklanda za uspeh dok se kreće kroz ovu uzbudljivu fazu razvoja.

Razmišljajući o tranziciji, odlazeći izvršni direktor Endrju Brej izrazio je poverenje u budućnost kompanije pod novim rukovodstvom, naglašavajući izuzetan menadžerski tim i snagu portfelja projekata. Predsedavajući Entoni Meklur je pohvalio Braiovo vođstvo i viziju, potvrđujući zavidnu poziciju Striklanda za dalji rast i širenje.

Dok Striklend napreduje sa svojom strateškom vizijom, akvizicija projekta Rogozna Gold označava značajnu prekretnicu na putu ka tome da postane veliki igrač u globalnom rudarskom sektoru.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!