Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoStellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV.

Planovi za EV baterije takođe označavaju dalje jačanje veza sa Kinom nakon što je francusko-italijanski proizvođač automobila zatvorio svoju prethodnu zajedničku firmu, Guangdžou automobilsku grupu, prošle godine. Prošlog meseca Stellantis je najavio ugovor vredan 1,6 milijardi dolara za kupovinu udela u kineskom proizvođaču električnih vozila Leapmotor.

Plan zajedničkog preduzeća sa CATL-om imao je za cilj izgradnju nove gigafabrike u Evropi za proizvodnju LFP baterija, rekao je Maksim Pikat, Stellantis globalni šef nabavke i lanca snabdevanja. LFP baterije su jeftinije za proizvodnju, ali manje moćne u poređenju sa nikl-mangan-kobalt (NMC), trenutno glavnom tehnologijom.

Supported by

U toku su razgovori sa CATL-om o planu JV-a i bilo je potrebno još nekoliko meseci da se on finalizuje, rekao je Picat, odbijajući da pruži detalje o mogućoj lokaciji novog postrojenja za baterije. To bi bila najnovija CATL-ova investicija u regionu, jer se širi van domaćeg tržišta.

Picat je rekao da će dogovori sa CATL-om dopuniti strategiju elektrifikacije grupe, pri čemu će LFP baterije pomoći u smanjenju troškova proizvodnje u Evropi, uz održavanje proizvodnje NMC baterija za skuplje automobile.

LFP baterije odgovaraju jeftinim električnim vozilima Stellantis kao što je nedavno predstavljeni Citroen e-C3, koji sada košta samo 23.300 evra (25.400 dolara) i čija će cena biti dalje smanjena na oko 20.000 evra za njegovu verziju kraćeg dometa.

„Definitivno ono čemu težimo je da razvijemo te LFP baterije na više segmenata, jer je pristupačnost potrebna u mnogim različitim segmentima, bilo da su putnička vozila ili potencijalno komercijalna vozila,“ rekao je on.

U Evropi, Stellantis – vlasnik brendova uključujući Jeep, Peugeot, Fiat i Alfa Romeo – gradi tri gigafabrike, u Francuskoj, Nemačkoj i Italiji preko svog zajedničkog preduzeća ACC sa Mercedesom i TotalEnergies, ​​specijalizovanim za NMC hemiju.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!