Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoSirius ulaže u inovativna rešenja za održivost u oblasti metala i rudarstva

Sirius ulaže u inovativna rešenja za održivost u oblasti metala i rudarstva

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Sirius, stratap koji donosi promene u industriju metala i rudarstva, uspešno je prikupio 1,2 miliona evra od investitora, uključujući Fond F, BlackVood, VEPA Ventures, Techstars. Ovaj priliv kapitala omogućuje Sirijus-u da preoblikuje tradicionalno potcenjeni sektor metala i rudarstva.

Finansijska injekcija će dodatno ubrzati primenu Siriusovog „blizanaca održivosti“ vođenog veštačkom inteligencijom, pionirskog rešenja dizajniranog da pojednostavi i skrati vreme upravljanja podacima o održivosti za impresivnih 80%. Ovaj razvoj događaja dolazi u kritičnom trenutku za metalni sektor, vitalnu komponentu zelene ekonomije, kao odgovor na povećane zahteve zainteresovanih strana za merama održivosti.

Osnovan 2022. od strane Anastasije Kuskove, Sergeja Tijana i Seve Martinova, Sirius se bavi dugogodišnjim izazovima sa kojima se sreću timovi za održivost u sprovođenju efikasnih promena u metalskoj, rudarskoj i proizvodnoj industriji. Sirius ima za cilj da nas uvede u novu eru inovativnih i efikasnih rešenja za klijente koji gledaju u budućnost.

Supported by

Proizvodnja metala, posebno litijuma, kobalta i nikla, treba da se značajno poveća da bi se podržala zelena ekonomija. Međutim, industrija emituje oko 12% globalnih emisija CO2 i bori se sa ekološkim, društvenim i etičkim izazovima. Sirius ima za cilj da premosti ovaj tehnološki jaz tako što će poboljšati efikasnost tima za održivost, automatizovati deljenje podataka i pružiti uvid u potrebe zainteresovanih strana, čime se ubrzava prelazak industrije na održive prakse.

Sirius se može pohvaliti sjajnim timom sa ekspertizom u metalima, rudarstvu, tehnologiji i održivosti, kao i sa iskustvom u razvoju rešenja zajedno sa industrijskim divovima kao što su Tesla i Svetski ekonomski forum.

Investitori su izrazili poverenje u Siriusov potencijalni uticaj, a Nina Voss, izvršni partner u Fondu F, pohvalila je kompaniju kao suštinsko rešenje za prelazak na svet sa niskim emisijama ugljenika. Martin Olčik, generalni direktor kompanije Techstars, pohvalio je Sirius zbog njegovog značajnog napretka i jedinstvenog proizvoda koji se bavi velikim tržišnim jazom. Carl-Luis Rieger, generalni direktor VEPA Ventures, istakao je Sirijusovu ulogu kao stuba za održivost preduzeća, koji se brine o rastućoj odgovornosti glavnih službenika za održivost.

Bastian R. Larsen, izvršni direktor BlackVood Ventures, naglasio je Sirijusovo usklađivanje sa inovacijama i svrhom, naglašavajući posvećenost kompanije da popuni ključnu prazninu u prostoru održivosti sa prilagođenim rešenjem koje zadovoljava osnovne potrebe industrije.

Izvor:miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!