Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoMetals One PLC otkriva ambiciozne planove za projekte crnih škriljaca u Finskoj

Metals One PLC otkriva ambiciozne planove za projekte crnih škriljaca u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Metals One PLC objavio je svoj strateški pristup projektima crnih škriljaca u Finskoj, naglašavajući cilj za ekonomski isplativim izvlačenjem.

Primarni cilj je razvoj značajnih resursa od 200 miliona tona u narednih 24 do 36 meseci, predviđajući životni vek rudnika u trajanju od dve decenije sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 20 miliona tona. Trenutno, Metals One je identifikovao obećavajućih 20 miliona tona na lokaciji R1 i dodatnih 16 do 24 miliona tona na lokaciji P5, što predstavlja značajne izglede za proširenje.

Kompanija se aktivno bavi regionalnim istraživanjima, a nedavno je obezbedila novo područje za dalji razvoj. Inicijative za bušenje dale su pozitivne rezultate, posebno sa mineralizovanim crnim škriljcem, šireći mineralizaciju ka istoku. Shodno tome, ovo je podstaklo širenje terena za buduće istraživačke poduhvate.

Supported by

Strategija kompanije Metals One uključuje brzu tranziciju cilja P5 iz faze istraživanja u mineralni resurs, koristeći neproverena jezgra bušotine kako bi se potencijalno povećala veličina resursa bez potrebe za dodatnim bušenjem.

Kompanija je takođe identifikovala nove ciljeve istraživanja, sa planovima da započne bušenje na lokaciji K1 u narednim mesecima. Sa dugoročnom vizijom, Metals One ima za cilj da se pojavi kao ključni dobavljač kritičnih metala, podržavajući zelenu tranziciju Evrope. Strateški fokus uključuje rešavanje strukturnog deficita Evropske unije u snabdevanju kritičnim mineralima za ključne sektore kao što su proizvodnja baterija i razne zelene tehnologije.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!