Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoResource Mining Corporation vraća do 5,26% litijuma u ​​uzorcima iz Kola u...

Resource Mining Corporation vraća do 5,26% litijuma u ​​uzorcima iz Kola u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Resource Mining Corporation Ltd trgovao je više na povratu do 5,26% litijum oksida u uzorcima iz projekta Kola u centralnoj Finskoj što ukazuje na moguće prisustvo pegmatita koji sadrže litijum.

U severnom delu Kola, 52 od 68 uzoraka gromada sadržalo je više od 1,0% litijum oksida (Li2O) sa 27 uzoraka sa više od 2,0% Li2O i uzorak KL0084 rezultat je 5,26%.

Hirvikallio uzorci

Supported by

Dalje ohrabrenje u Finskoj je litijumski projekat Hirvikallio na jugu zemlje, gde rezultati uzoraka izdanaka potvrđuju prisustvo pegmatita koji sadrže litijum u centralnim i južnim delovima dozvole, sa najboljim rezultatom od 4,7% Li2O u uzorku HV0118. Izvršni predsednik Resource Mining Corporation Asimwe Kabunga rekao je: „Uzbuđeni smo ovim rezultatima koji potvrđuju prisustvo pegmatitnih gromada visokog kvaliteta sa litijumom u Koli, do 5,26% Li2O, i duž istog trenda koji je domaćin Keliberovim litijum- pegmatitnim nalazištima koji su u susednoj stambenoj zgradi.

„Kao i na Koli, takođe smo pronašli litijum-pegmatite visokog kvaliteta, do 4,7% Li2O, u centralnom i južnom delu litijumskog projekta Hirvikallio. Investitori dele entuzijazam predsednika sa akcijama RMI-ja za čak 22,65% više na 0,065 dolara u ranoj trgovini.

Uzorkovanje Kola

Područje obaveštavanja o rezervatu Kola od 101,26 kvadratnih kilometara u finskoj provinciji Kaustinen litijum pegmatit graniči sa dozvolama i aplikacijama Kelibera, velikog novog litijumskog projekta koji razvijaju vlasnici, Sibanye-Stillwater.

Rezultati analize potvrđuju kontinuirano prisustvo pegmatitnih gromada visokog kvaliteta koje sadrže litijum od severa ka jugu preko centralnog dela dozvole Kola, duž istog trenda u kome se nalaze ležišta Keliber. Najveća vrednost litijuma od 5,26% zabeležena je u uzorku KL0084. Gromade u ovom regionu uglavnom se pomeraju procesima glacijalnog transporta, a istraživanja Finske geološke službe (GTK) pokazuju da ovo kretanje ima maksimalno 1,5 do 2 kilometra u SSE pravcu od pegmatskog izvora. To znači da se izvori gromada koje sadrže spodumen verovatno nalaze u severnom i centralnom delu dozvole Kola RMC-a.

GPR anketa

Terenska zapažanja, rezultati analize i rezultati GPR snimanja omogućavaju rekonstrukciju stenskih lepeza koje se vežu ka izvorišnim pegmatitima. Ovako su Keliber i njihovi preteče pronašli pegmatite koji su sada u razvoju. Pegmatitne gromade koje sadrže spodumen takođe su identifikovane u blizini zapadne granice dozvole Kola. GeoBlast OY iz Finske je završio GPR istraživanje nad poljima pegmatita u zapadnom delu naselja Kola koje pokazuje dubinu do temeljne stene ispod polja stena između 8 i 11 metara.

Rezultati pokazuju da je GPR isplativ metod za identifikaciju dubine do temelja i za modeliranje površine temeljne stijene u ciljanim područjima.

EP aplikacije

Nakon ovih ohrabrujućih rezultata, Element92 Suomi OY je podneo zahtev za dve dozvole za istraživanje, Pikkukallio EP i Koyhajoki EP u okviru svog postojećeg rezervacionog područja.

Dodeljivanje EP-a se očekuje u roku od četiri meseca, a planirano je da bušenje počne u EP Koyhajoki, čim se odobri EP.

Projekat Hirkivallio

Projekat Hirvikallio nalazi se na istražnom rezervatu od 165 kvadratnih kilometara u oblasti SomeroTammela u južnoj Finskoj, koju Finski geološki zavod (GTK) smatra jednom od najperspektivnijih provincija litijum pegmatita u Finskoj. Terenski rad 2023. godine na projektu se u potpunosti fokusirao na područja izvan istorijski poznatog litijum-pegmatita Hirvikallio koji se nalazi duž severne granice rezervata.

Rezultati uzorkovanja pegmatita iz kamena su 4,70%, 3,79%, 3,46% i 2,75% Li2O. Ovi rezultati potvrđuju prisustvo visokokvalitetnih pegmatita koji sadrže litijum u centralnom i južnom delu dozvole. U toku je izrada zahteva za izdavanje dozvole za istraživanje identifikovanih pegmatita.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!