Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoPrva nemačka rafinerija litijuma velikog kapaciteta počinje s radom

Prva nemačka rafinerija litijuma velikog kapaciteta počinje s radom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Bela praškasta supstanca koju će postrojenje početi da proizvodi u maju ove godine činiće ključni sastojak baterija za električne automobile i deo je plana Evropske unije za smanjenje zavisnosti od uvoza iz inostranstva.

Porast potražnje za baterijama bio je očekivan, rekao je za AFP Stefan Šerer, generalni direktor kompanije AMG, koja „uspešno koristi taj trend“.

Biterfeld-Volfen na istoku Nemačke odabran je za smeštaj nove fabrike zbog blizine klijentima.

Supported by

Postavljanje postrojenja bliže proizvođačima baterija moglo bi suzbiti rizike snabdevanja za Evropu, čija se zavisnost od uvoza sve više smatra rizikom usled rastućih geopolitičkih tenzija, posebno sa Kinom.

Iako azijski gigant nije najveći proizvođač sirovog litijuma, poseduje većinu svetskog kapaciteta za preradu, kao i značajan deo proizvodnje baterija.

Čelnici fabrike su već u razgovorima s političarima o finansijskim resursima za buduće proširenje.

Prvi modul u AMG-ovoj fabrici godišnje će moći da proizvede 20.000 tona litijum-hidroksida – dovoljno za oko pola miliona baterija za automobile, u zavisnosti od njihove veličine.

U narednom periodu fabrika će imati i dodatne module kako bi se proizvodnja povećala pet puta, na 100.000 tona, što bi bilo dovoljno da pokrije do 20 posto potražnje u Evropi.

Plan EU za osiguranje snabdevanja ima za cilj da se do 2030. godine 40 posto prerade određenih kritičnih materijala obavlja unutar zemalja EU.

Za nemačku industriju, posebno za proizvođače automobila, dovođenje proizvodnje litijuma bliže kući povećava njihovu otpornost u slučaju napetosti u međunarodnim lancima snabdevanja, ocenjuju analitičari.

Naime, nedaleko od nemačke granice s Francuskom, australijska grupa Vulcan Energy je krajem prošle godine započela pilot program za filtriranje litijuma iz podzemnih voda.

Pored toga, blizu mesta Biterfeld-Volfen, u Zinvaldu, malom selu blizu češke granice, projekat podržan od strane AMG-a predviđa konvencionalniji pristup vađenja litijumskih ruda iz zemlje.

Pribavljanje većih količina litijuma lokalno će predstavljati veći izazov, te projekti poput onog u Zinvaldu i dalje mogu biti ključni.

Analitičari ističu da je za zelenu industriju u EU potrebno obezbediti celokupan lanac snabdevanja u okvirima Evrope.

Izvor: Demostat

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!