Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoProjekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Projekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Implementacija projekta Brskovo, koje će prema naznakama zaposliti do 700 radnika, imaće značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu, ali i na cjelokupnu Crnu Goru, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

On je na sastanku sa građanskom aktivistkinjom Gordanom Đukanović, povodom realizacije projekta rudnika Brskovo, sa aspekta razvojne i politike ravnomjernog regionalnog razvoja, istakao neophodnost dalje diverzifikacije ekonomije, te stavljanja u funkciju svih razvojnih resursa kojima Crna Gora raspolaže.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zahvalio Đukanović na brizi za životnu okolinu u Mojkovcu i informisao da je kao predsjednik Vlade održao nekoliko konsultativnih sastanaka sa predstavniima lokalne zajednice a na kojima je istaknuta neophodnost realizacije pomenutog projekta na benefit lokalne zajednice i građana Mojkovca.

Supported by

Tokom održanih sastanaka navedeno je da je realizacija projekta rudnika Brskovo egzistencijalno pitanje za Mojkovac i građane koji se svakodnevno iseljavaju radi nedostatka poslova.

Đukanović se zahvalila na mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa Abazovićem izloži sve one argumente kojima se protivi realizaciji tog projekta.

Ona je navela da predmetnog projekta nema u Nacrtu prostornog plana te kao takav se ne može realizovati. Takođe, kako navodi, realizacija projekta izazvaće značajne negativne posljedice na životnu sredinu te da je u tom smislu neophodno uraditi dodatne analize koje će pokazati na koji način investitor hoće da realizuje ovaj projekat.

Abazović je kazao da će u potpunosti uvažiti sve ono što budu želje građana Mojkovca i lokalnog rukovodstva kao njihovih predstavnika te da će dodatne napore uložiti da uslovi za državu budu što bolji.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!