Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoProjekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Projekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Implementacija projekta Brskovo, koje će prema naznakama zaposliti do 700 radnika, imaće značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu, ali i na cjelokupnu Crnu Goru, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

On je na sastanku sa građanskom aktivistkinjom Gordanom Đukanović, povodom realizacije projekta rudnika Brskovo, sa aspekta razvojne i politike ravnomjernog regionalnog razvoja, istakao neophodnost dalje diverzifikacije ekonomije, te stavljanja u funkciju svih razvojnih resursa kojima Crna Gora raspolaže.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zahvalio Đukanović na brizi za životnu okolinu u Mojkovcu i informisao da je kao predsjednik Vlade održao nekoliko konsultativnih sastanaka sa predstavniima lokalne zajednice a na kojima je istaknuta neophodnost realizacije pomenutog projekta na benefit lokalne zajednice i građana Mojkovca.

Supported by

Tokom održanih sastanaka navedeno je da je realizacija projekta rudnika Brskovo egzistencijalno pitanje za Mojkovac i građane koji se svakodnevno iseljavaju radi nedostatka poslova.

Đukanović se zahvalila na mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa Abazovićem izloži sve one argumente kojima se protivi realizaciji tog projekta.

Ona je navela da predmetnog projekta nema u Nacrtu prostornog plana te kao takav se ne može realizovati. Takođe, kako navodi, realizacija projekta izazvaće značajne negativne posljedice na životnu sredinu te da je u tom smislu neophodno uraditi dodatne analize koje će pokazati na koji način investitor hoće da realizuje ovaj projekat.

Abazović je kazao da će u potpunosti uvažiti sve ono što budu želje građana Mojkovca i lokalnog rukovodstva kao njihovih predstavnika te da će dodatne napore uložiti da uslovi za državu budu što bolji.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!