Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoPlaniranje pogona za proizvodnju anodnih materijala za baterije u Vaasi

Planiranje pogona za proizvodnju anodnih materijala za baterije u Vaasi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Sunit Kapur, izvršni direktor kompanije Epsilon Advanced Materials, koja planira proizvodnju anodnog materijala u oblasti GigaVaasa, posetio je Vaasu ove nedelje. Kapur, koji je preuzeo ulogu generalnog direktora u septembru, otkrio je da je kompanija već zaposlila svog prvog radnika za projekat GigaVaasa.

Prema Kapurovim rečima, planovi u oblasti GigaVaasa napreduju prema očekivanjima. Heli Rasimus, koji prelazi iz Centra za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu Južne Ostrobothnije (ELI), angažovan je kao menadžer projekta za projekat GigaVaasa.

U ovom trenutku stvari napreduju velikom brzinom. Heli je naš prvi zaposleni u Finskoj, a na projektu će početi da radi početkom sledeće godine, kaže Kapur.

Supported by

Epsilonov ambiciozni cilj je da počne izgradnja u Vaasi do kraja 2024.

Predstojeća godina je vreme za značajne odluke. Prva procena ekološke dozvole je pri kraju, pa mnogo zavisi od toga koliko brzo dobijemo potrebne dozvole, napominje Kapur.

U oktobru 2022. godine, Epsilon Advanced Materials and Finnish Minerals Processing potpisali su Memorandum o razumevanju, u okviru kojeg su kompanije procenile mogućnost uspostavljanja pogona za proizvodnju anodnih materijala u oblasti GigaVaasa. U aprilu 2023. kompanije su podnele program procene uticaja na životnu sredinu (EIA) za projekat ELI centru u Južnoj Ostrobotniji.

Tokom svoje posete, Sunit Kapur se upoznao sa područjem GigaVaasa i sastao se sa gradskim rukovodstvom i predstavnicima lokalnih preduzeća.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!