Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoDandi objavio prvu procenu resursa u Čoka Rakiti, Srbija

Dandi objavio prvu procenu resursa u Čoka Rakiti, Srbija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Dundee Precious Metals Inc. objavila je prvu procenu mineralnih resursa od 1,78 miliona unci za svoj projekat zlata Čoka Rakita u istočnoj Srbiji, gde je DPM najavio otkriće visokog kvaliteta u januaru 2023.

„Inicijalna procena mineralnih resursa označava prekretnicu za budući rast DPM-a i potvrđuje potencijal Čoke Rakite kao atraktivnog, visokokvalitetnog projekta zlata“, rekao je David Rae, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Dundee Precious Metals.

„Pošto smo najavili prvo otkriće pre samo 11 meseci, Čoka Rakita je brzo prerasla u ležište od 1,8 miliona unci, što je izuzetno dostignuće u tako kratkom vremenskom periodu, i planiramo da nastavimo sa agresivnim istraživanjem Čoke Rakite i okolnih oblasti zakoje ima dozvolu.

Supported by

„Nastavljamo da ubrzavamo projekat kroz naš razvojni put, uključujući unapređenje PEA čiji je cilj završetak u drugom kvartalu 2024. Uzbuđeni smo potencijalom Čoke Rakite u regionu u kojem smo prisutni već dugi niz godina i gde razvili smo jake odnose sa lokalnim zainteresovanim stranama.”

Sledeći koraci

Paralelno sa aktivnostima istraživanja i bušenja, DPM je unapredio aktivnosti na ubrzanju projekta, uključujući pokretanje geotehničkog i hidrogeološkog bušenja, sledeću fazu metalurških ispitivanja, procenu lokacija za potencijalnu infrastrukturu lokacije, kao i angažovanje zainteresovanih strana i aktivnosti izdavanja dozvola.

Kompanija je već započela određene aktivnosti na nivou opsega i očekuje da će završiti PEA na projektu u drugom kvartalu 2024. godine, ciljajući stopu protoka od 850.000 tona godišnje.

Sledeća faza metalurških ispitivanja će se fokusirati na varijabilnost u Čoka Rakiti kako bi se utvrdile metalurške i komisione performanse različitih prisutnih podtipova mineralizacije, uključujući testiranje na oblastima bogatijim bakrom.

Aktivnosti pripreme dozvola su u toku, uz dobru podršku i angažovanje ključnih regionalnih i nacionalnih vlasti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!