Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoPan Global Resources počinje istraživanje u projektu Romana Vest u projektu Eskacena,...

Pan Global Resources počinje istraživanje u projektu Romana Vest u projektu Eskacena, južna Španija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Pan Global Resources Inc. najavio je početak istraživačkih aktivnosti na meti Romana Vest projekta Escacena u Iberijskom piritnom pojasu, u južnoj Španiji.

Romana West je anomalija gravitacije visokog prioriteta na potencijalnom zapadnom nastavku otkrića bakra-kalaj-srebra kompanije Pan Global La Romana. Anomalija gravitacije u Romana West i istorijske eksploatacije rudnika ukazuju na potencijal da se mineralizacija La Romana proširi za dodatnih 800-1.000 metara iznad 1,2 km udarne površine koja je već definisana sa više od 150 rupa izbušenih do danas. Bušenje u La Romani pokazuje da mineralizacija bakra, kalaja i srebra ostaje otvorena prema zapadu u pravcu cilja Romana Vest i otvorena je nadole.

Otkako je prošle nedelje dobila površinski pristup području od 680 hektara zapadno od La Romane, kompanija je ubrzala program istraživanja oko cilja Romana West uključujući detaljna istraživanja gravitacije i indukovane polarizacije (IP), mapiranje i uzorkovanje istorijskih rudarskih radova. Ova istraživanja će pomoći u vođenju planiranog programa bušenja dijamanata. Ovo je prvo istraživanje ove oblasti od kada su dodeljena prava na minerale i otkako je ovo područje poslednji put istraživao Exxon ranih 1980-ih. Većina područja ima tanak pokrivač postmineralnih stena i sedimenata.

Supported by

Program istraživanja u Romana Vest uključuje početno istraživanje gravitacije 100m k 50m, line spaced IP istraživanje od 200m razmaknute linijama i geohemiju uzorka tla. Geofizička istraživanja i geohemija tla će se takođe proširiti na nekoliko drugih velikih neispitanih ciljeva u Eskaceni, uključujući Romana North, Barbacenu i El Pozo.

Započelo je i specifično istraživanje, geohemijsko uzorkovanje i mapiranje istorijskih rudnika u Romana Vest. Inicijalna zapažanja mineralizacije bakra koja je izložena u rudnicima i u izdancima u blizini sugerišu da se trend mineralizacije bakra od 1,2 km u La Romani nastavlja najmanje 250 metara iznad najzapadnije granice bušenja do sada i ostaje otvoren dalje prema zapadu.

Planiran je početni program bušenja rupa od 25 do 30 u Romana Vest sa bušenjem na linijama sever-jug na udaljenosti od 100 metara da bi se pomoglo u ocrtavanju opsega zapadnog udara i testiranju nastavka mineralizacije La Romana blizu površine do 200 m dole. Pripreme lokacije za program bušenja počeće u naredne dve nedelje.

Bušenje na projektu Eskacena se nastavlja sa dve planirane bušotine na meti Canada Honda koje su sada završene i uzorci jezgra poslati na hemijsku analizu. Uređaji za bušenje završavaju završne planirane rupe na ciljevima La Romana i Zarcita i biće mobilisani u Romana Vest za prvu kampanju bušenja. Rezultati na čekanju za približno 20 bušotina biće objavljeni čim budu dostupni.

Pan Global se raduje ažuriranju akcionara kako program istraživanja Romana Vest napreduje u narednim nedeljama.

O projektu Escacena

 

Projekat Eskacena obuhvata veliki, susedni, 5.760 hektara zemljišnog paketa koji 100% kontroliše Pan Global na istoku Iberijskog piritskog pojasa. Escacena se nalazi u blizini operativnih rudnika u Las Cruces i Riotinto i neposredno uz nekadašnje rudnike Aznalcollar i Los Frailes gde je Minera Los Frailes/Grupo Mekico u završnoj fazi izdavanja dozvola, a izgradnja bi trebalo da počne 2023. godine. Projekat Eskacena je domaćin La Romana bakar-kalaj-srebro otkriće i niz drugih potencijalnih ciljeva, uključujući Zarcita, Hornitos, La Jarosa, Romana Deep, Romana North, Romana Vest, Canada Honda, Bravo, Barbacena, El Pozo i San Pablo.

 

O Pan Global Resources-u

 

Pan Global Resources Inc. aktivno se bavi istraživanjem baznih i plemenitih metala u južnoj Španiji i traži mogućnosti od istraživanja do razvoja rudnika. Kompanija je posvećena poslovanju bezbedno i uz poštovanje zajednica i životne sredine u kojoj poslujemo.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Švedska rudarska kompanija otkrila najveće nalazište retkih zemnih oksida u Evropi

LKAB je u četvrtak objavio da je identifikovao preko milion tona retkih zemnih oksida u regionu Kiruna u severnoj Švedskoj, što predstavlja najveće poznato nalazište te vrste u Evropi. Minerali retkih zemalja igraju vitalnu ulogu u različitim proizvodnim procesima visoke...

Da li rastuća cena bakra ukazuje na novi superciklus robe?

Tokom poslednje dve godine cene bakra stagniraju i iznose oko 8.500 dolara po toni. Međutim, 30. aprila metal je dostigao dvogodišnji maksimum od 10.110 dolara na Londonskoj berzi metala (LME). Trenutna realnost je u suprotnosti sa porastom cena bakra, pošto...

Raste zabrinutost zbog zagađenja iz rudnika metala u Ujedinjenom Kraljevstvu

Usred sve veće zabrinutosti u vezi sa rizicima po javno zdravlje povezanim sa napuštenim rudnicima metala u Velikoj Britaniji, vodeći stručnjaci naglašavaju potrebu za opsežnim testiranjem u žarišnim područjima. Istraga Odbora za velške poslove će se baviti potencijalnim zdravstvenim opasnostima...
error: Content is protected !!