Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoPolimetals Resources optimistični u pogledu ponovnog pokretanja Endeavora sa novim visokovrijednim resursima...

Polimetals Resources optimistični u pogledu ponovnog pokretanja Endeavora sa novim visokovrijednim resursima blizu površine bogatim srebrom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Polimetals Resources Ltd je sve sigurniji da će ponovo pokrenuti rad u rudniku Endeavour Silver-Cinc-Lead u Cobar Basin-u, Novi Južni Vels, nakon ažuriranja resursa koje uključuje povećanje od 48% sadržanog srebra na 8,9 miliona unci u gornjim glavnim vodama rudnika.

Povećanje, rezultat nedavno završenog bušenja blizu površine sa ciljem uspostavljanja dovoljnih rezervi rude za podršku ponovnom pokretanju rudnika, takođe je poboljšalo sadržaj srebra za 31% i tonažu za 13%.

Supported by

Oko 55% resursa u okviru Gornjih glavnih loda nalazi se u izmerenoj kategoriji, što predstavlja povećanje od 67%, dok je 94% u kategoriji izmerenih i indiciranih.

Procena mineralnih resursa (MRE) u skladu sa JORC-om za Gornje glavne vode je završena korišćenjem rezultata i uključena u Endeavorov MRE.

 

“Veće samopouzdanje”

 

POL veruje da još uvek postoji potencijal za proširenje resursa blizu površine, iako je najnoviji MRE dovoljan da obezbedi veoma jaku polaznu tačku za stvaranje rezervi rude Gornjih glavnih izvora.

Izvršni predsednik Polimetals Resources-a Dave Sproule rekao je: „Sistematski napredujemo u radu na različitim frontovima u Endeavour-u i sada sa značajnim zalihama metala blizu površine potvrđenim nedavnim bušenjem i nezavisnom procenom mineralnih resursa, možemo nastaviti naše planirane tokove rada sa mnogo većim samopouzdanjem .

„Ono što postaje evidentno je da se projekat Endeavor može razvijati u dve faze, pri čemu bi resursi velike vrednosti blizu površine potencijalno mogli da isporuče program rudarenja sa niskim ulaznim troškovima u prvoj fazi sa prilivom gotovine za finansiranje predviđene operacije rudarstva od 10 godina.

 

Sledeći koraci

 

Planirano je podzemno bušenje kako bi se dobili geotehnički i metalurški uzorci, kao i dalje analize zlata kako bi se žuti metal uključio u Endeavorov MRE.

Dobijeni podaci pružiće dovoljno informacija da podrže studiju izvodljivosti fokusiranu na ponovni početak rada u rudniku. Planirano je da se radovi na izvodljivosti na Gornjim glavnim vodama završe u četvrtom kvartalu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Raste zabrinutost zbog zagađenja iz rudnika metala u Ujedinjenom Kraljevstvu

Usred sve veće zabrinutosti u vezi sa rizicima po javno zdravlje povezanim sa napuštenim rudnicima metala u Velikoj Britaniji, vodeći stručnjaci naglašavaju potrebu za opsežnim testiranjem u žarišnim područjima. Istraga Odbora za velške poslove će se baviti potencijalnim zdravstvenim opasnostima...

Otkrivanje potencijalnih nalazišta zlata i minerala na planini Rogozna u Srbiji

Do sada su bušenja na planini Rogozna otkrila značajne količine zlata, bakra, olova i cinka. „Otkrili smo kalcijum karbonat u Srbiji, to je kao blagoslov. Pre nekoliko dana sam dobio vest o potpuno novom nalazištu zlata pronađenom u jugoistočnoj...

Irski fond za strateške investicije izdvaja 30 miliona evra za odgovorne rudarske poduhvate

Irski fond za strateške investicije (ISIF)  investiraće 30 miliona evra u Irski fond za minerale, sredstva su namenjena održivim rudarskim projektima u zemlji. Predvođen kompanijom Lionhead Resources, fond će dati prioritet ekološki svesnim investicijama, posebno onima koje su usredsređene...
error: Content is protected !!