Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoPolimetals Resources optimistični u pogledu ponovnog pokretanja Endeavora sa novim visokovrijednim resursima...

Polimetals Resources optimistični u pogledu ponovnog pokretanja Endeavora sa novim visokovrijednim resursima blizu površine bogatim srebrom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Polimetals Resources Ltd je sve sigurniji da će ponovo pokrenuti rad u rudniku Endeavour Silver-Cinc-Lead u Cobar Basin-u, Novi Južni Vels, nakon ažuriranja resursa koje uključuje povećanje od 48% sadržanog srebra na 8,9 miliona unci u gornjim glavnim vodama rudnika.

Povećanje, rezultat nedavno završenog bušenja blizu površine sa ciljem uspostavljanja dovoljnih rezervi rude za podršku ponovnom pokretanju rudnika, takođe je poboljšalo sadržaj srebra za 31% i tonažu za 13%.

Supported by

Oko 55% resursa u okviru Gornjih glavnih loda nalazi se u izmerenoj kategoriji, što predstavlja povećanje od 67%, dok je 94% u kategoriji izmerenih i indiciranih.

Procena mineralnih resursa (MRE) u skladu sa JORC-om za Gornje glavne vode je završena korišćenjem rezultata i uključena u Endeavorov MRE.

 

“Veće samopouzdanje”

 

POL veruje da još uvek postoji potencijal za proširenje resursa blizu površine, iako je najnoviji MRE dovoljan da obezbedi veoma jaku polaznu tačku za stvaranje rezervi rude Gornjih glavnih izvora.

Izvršni predsednik Polimetals Resources-a Dave Sproule rekao je: „Sistematski napredujemo u radu na različitim frontovima u Endeavour-u i sada sa značajnim zalihama metala blizu površine potvrđenim nedavnim bušenjem i nezavisnom procenom mineralnih resursa, možemo nastaviti naše planirane tokove rada sa mnogo većim samopouzdanjem .

„Ono što postaje evidentno je da se projekat Endeavor može razvijati u dve faze, pri čemu bi resursi velike vrednosti blizu površine potencijalno mogli da isporuče program rudarenja sa niskim ulaznim troškovima u prvoj fazi sa prilivom gotovine za finansiranje predviđene operacije rudarstva od 10 godina.

 

Sledeći koraci

 

Planirano je podzemno bušenje kako bi se dobili geotehnički i metalurški uzorci, kao i dalje analize zlata kako bi se žuti metal uključio u Endeavorov MRE.

Dobijeni podaci pružiće dovoljno informacija da podrže studiju izvodljivosti fokusiranu na ponovni početak rada u rudniku. Planirano je da se radovi na izvodljivosti na Gornjim glavnim vodama završe u četvrtom kvartalu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

Vetroturbine povećavaju potražnju za retkim zemljama

Globalni instalirani kapacitet energije vetra uvećao se gotovo četiri puta tokom protekle decenije, podstaknut padom troškova i političkom  podrškom za više od 130 zemalja. Energiji vetra se predviđa za snažan rast u naredne dve decenije. Industrija vetra na moru sazreva...

Rudarstvo i geologija: Ključni stubovi razvoja i inovacija u našem regionu

Razvoj rudarstva u našem regionu ima bogatu i dugu istoriju, koja seže unazad stotinama godina. Ova oblast je odigrala ključnu ulogu u ekonomiji i razvoju regiona. Još u srednjem veku, naša zemlja je bila poznata po bogatim nalazištima metala poput...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!