Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAurion ulaže nekretnine u severoistočnoj Finskoj u potrazi za zlatom, litijumom, fosfatom...

Aurion ulaže nekretnine u severoistočnoj Finskoj u potrazi za zlatom, litijumom, fosfatom i elementima retkih zemalja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Kompanija Aurion Resources Ltd saopštila je investitorima da je uložila nekretnine koje pokrivaju preko 1.000 kvadratnih kilometara u severoistočnoj Finskoj koje su potencijalne za zlato, litijum, fosfate i elemente retkih zemalja (REE).

Kanadska istraživačka kompanija saopštila je da paket nekretnina Savu uključuje nedavno uložena područja u dve rezervacije ukupne površine 1.404,7 km2 i imanje Auermaa, koje se sastoji od 632,2 km2 u rezervatu i dve aplikacije za dozvolu za istraživanje.

Supported by

Uočeno je da je region neistražen do nedovoljno istražen, sa uzorcima iz prospekta Auermavaara na imanju Auermaa koji otkrivaju do 10,4 grama po toni (g/t) zlata. Pored toga, navodi se da se geološki teren smatra perspektivnim za litijum-cezijum-tantal (LCT) pegmatite.

„Zlato u Centralnoj Laponiji je glavni prioritet za Aurion, međutim, naš posao generisanja potencijalnih klijenata nastavlja da bude aktivan. Zadovoljstvo nam je što možemo da dodamo ovaj veliki i nedovoljno istražen zemljišni paket koji je perspektivan za zlato i kritične minerale“, rekao je izvršni direktor kompanije Aurion Matti Talikka u izjavi.

„Nedavno uvođenje Evropskog zakona o kritičnim sirovinama naglašava ulogu kritičnih metala za obnovljivu energiju i elektrifikaciju. Radujemo se što ćemo dati doprinos Finskoj u postizanju ovih ciljeva.”

Aurion je rekao da perspektiva Kaulus fosfata i REE u severoistočnom uglu imanja pokriva deo kompleksa karbonatita Sokli, koji pripada alkalnoj provinciji Kola koja se proteže od Rusije do Finske.

Uočeno je da alkalna provincija Kola sadrži izvestan broj karbonatita sa značajnim nalazištima fosfata, REE i/ili gvožđa od kojih se mnoge trenutno proizvode ili su bile u proizvodnji.

Kompanija je saopštila da namerava da sakupi i pregleda istorijske podatke i planira mapiranje površine i program uzorkovanja radi dalje procene imovine tokom predstojeće terenske sezone. Takođe će proceniti strateške opcije za kritične mogućnosti minerala.

„Naš rad u vanadijumu pomogao je da se pokrene Strategic Resources, sada značajna multinacionalna razvojna kompanija u kojoj Aurion ima značajan vlasnički udeo“, dodao je Talikka. „Procenićemo alternative za ovaj veliki portfelj kritičnih mogućnosti za istraživanje metala i nastojaćemo da ponovimo naš uspeh sa Strategicom.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!